Ot... chwastowisko marcyjanny.
Re: Ot... chwastowisko marcyjanny.
Witaj Małgoś - wśród Twoich zakupów wpadła mi w oko Czeremcha wirgijska taki kolorek świetnie się wyróżnia wśród zieleni.
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu czy ja dobrze zrozumiałam 50 krzaków róż chcesz kupić
Ale ja Ci zazdroszczę ja tak bardzo chcę jeszcze a nie mam bardzo miejsca żeby upchnąć z 5.A najgorsze że przy tylu pięknościach ciężko się na coś zdecydować bo by się wszystkie chciało 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W przyszłym roku musisz zmienić tytuł wątku bo chwastowiska Twój ogród zupełnie nie przypomina!!!!!!!!!
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Goście wpadają z wizytą, a gospodyni od połowy sierpnia szykuje sie do snu zimowego
Musze wziąć jakieś pobudzacze, dopalacze czy coś w tym rodzaju, bo tyle roboty, a mnie siły całkiem opuściły.
Róż to chciałbym chociaż z 50 dosadzić, bo mam ok. 70 i wcale ich nie widać:-( Tylko jak pomyslę o ryciu dołów pod nie i uzupełnianiu dobrą ziemią, to mnie jakiś marazm dopada
Agnieszko, czeremcha tez mi sie spodobała, ale zdania co do niej sa podzielone - będzie albo albo
Albo krzak albo drzewo i skąd mam wiedzieć ile jej miejsca zapewnić?
Priam, ja już straciłam nadzieje, że mój ogród przestanie kiedyś przypominać chwastowisko
Plewię naokrągło, randapuję w okresach bezsilności, a perz i inne paskudztwa nie odpuszczają.
Nic się nie dzieje w ogrodzie, ale może cyknę jakieś fotki.

Róż to chciałbym chociaż z 50 dosadzić, bo mam ok. 70 i wcale ich nie widać:-( Tylko jak pomyslę o ryciu dołów pod nie i uzupełnianiu dobrą ziemią, to mnie jakiś marazm dopada

Agnieszko, czeremcha tez mi sie spodobała, ale zdania co do niej sa podzielone - będzie albo albo

Priam, ja już straciłam nadzieje, że mój ogród przestanie kiedyś przypominać chwastowisko

Nic się nie dzieje w ogrodzie, ale może cyknę jakieś fotki.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często ja mam dosyć wszystkiego. Czasami zastanawiam się czy moje upodobanie do ogrodnictwa ma jakieś podstawy - ale gdy przychodzi wiosna jakoś znowu nabieram ochoty! Nie poddawaj się!
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
Witaj marcyjanno pierwszy raz u ciebie goszczę i muszę powiedzieć że bardzo mi się u ciebie podoba.Zakupy bardzo ładne ale kociaki to najpiękniejsza ozdoba ogrodu.
- marcyjanna
- 200p
Priam, ja kilka razy na tydzień zastanawiam się, po jaką ch...ę człowiek sadzi te rózne, dziwaczne rosliny w ogrodzie i potem chodzi, dogląda, podziwia, zamartwia się chorobami. No nie powinno być w tym sensu. Lepiej i pozyteczniej byłoby nasadzić kartofli czy kapusty. Przynajmniej w razie wojny byłoby co żreć, a tak to można by ewentualnie herbatkę z igieł sosnowych uwarzyć
Witaj Paulinko! Kociaki to nie tylko ozdoba, ale i miłe towarzystwo podczas tych mnie ciekawych zajęc ogrodowych. Chodzą za mną i pomagają. To najbardziej udany łup ze sklepu z roslinami
Tak popatrzyłam na zdjęcia z pierwszej strony i muszę przyznać, że przez ten rok trochę sie zagęściło. Tylko aksamitki te same, bo samosiejki.

Witaj Paulinko! Kociaki to nie tylko ozdoba, ale i miłe towarzystwo podczas tych mnie ciekawych zajęc ogrodowych. Chodzą za mną i pomagają. To najbardziej udany łup ze sklepu z roslinami

Tak popatrzyłam na zdjęcia z pierwszej strony i muszę przyznać, że przez ten rok trochę sie zagęściło. Tylko aksamitki te same, bo samosiejki.
- marcyjanna
- 200p
Flash w końcu wystawił róże i zamówiłam 32 sztuki

A czekaja na sadzenie zakupy sobotnie:
i wczorajsze (mam męża sosnoholika - gdzie mam go wysłac na leczenie?)
A z tą sosenką mam zagwozdkę, bo na metce stoi: sosna Tomayosho compacta, tyle że google nie pokazuje mi żadnej podobnej nazwy.
- Jagoda 68
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 15:24
Twój ogród pięknieje z dnia na dzień
a jakie zakupy poczyniłaś
ja osobiście uwielbiam sadzic nowo zakupione roślinki

Pozdrawiam Jagódka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Małgosiu, mam pomysł, przyślij go do mnie
Taki M to skarb
Piekne zakupy, a gdzie to poczynione?
32 róże
kobieto, a kiedy Ty to obrobisz
ale jak zakwitną to będzie widok
Cóż to za pendulowaty świerczek na pierwszym zdjęciu?

32 róże

Cóż to za pendulowaty świerczek na pierwszym zdjęciu?
Witaj Gosiumarcyjanna pisze: A z tą sosenką mam zagwozdkę, bo na metce stoi: sosna Tomayosho compacta, tyle że google nie pokazuje mi żadnej podobnej nazwy.

- marcyjanna
- 200p
Dzięki Pawełku! Dobra wiadomość to taka, że faktycznie istnieje sosna Tanyosho Compact, a zła - Umbraculiferę też kupiliśmy
.
Jola, to może się zamienimy mężami na chwilę, bo mój kupuje, ale nie sadzi, a Twój sadzi
Zakupy to od pana Wnuka, i z Kurowa, bo my tylko w niedzielę możemy jeździć, a w Końskowoli wszyscy świętują. A ten świerczek to Procumbens.

Jola, to może się zamienimy mężami na chwilę, bo mój kupuje, ale nie sadzi, a Twój sadzi

Zakupy to od pana Wnuka, i z Kurowa, bo my tylko w niedzielę możemy jeździć, a w Końskowoli wszyscy świętują. A ten świerczek to Procumbens.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Gosiu jakie róże zamówiłaś i po ile i gdzie ?
- marcyjanna
- 200p
Gosiu, zamówiłam u Flasha:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5841835
W tamtym roku kupowałam u niego też i ma pięęękne sadzonki. W dodatku to miły facet.
Jagoda, witaj
i zapraszam na sadzenie, bo ja juz wysiadam 
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5841835
W tamtym roku kupowałam u niego też i ma pięęękne sadzonki. W dodatku to miły facet.
Jagoda, witaj

Na tej Lubelszczyźnie to chyba coś w powietrzu jest, że tak wszyscy szalejecie z zakupami