Pogoda nas nie rozpieszcza

Pada i zimno. Ale czekamy na cieplejsze dni. W końcu jeszcze jest lato i potrwa 3 tygodnie, a potem złota jesień. Czas sadzenia i przesadzania, porządkowania. Też fajny okres w ogrodzie.
Agapa! Każda dalia jest piękna, czy pospolita, czy szlachetna. Moje ulubione to tzw. kundle, czyli wysokie pomponowe o czerwonych i białych płatkach ułożonych nieregularnie. Mam ją jako pamiatkę po zmarłym tacie i darzę ją szczególną sympatią. Jeszcze nie zakwitła, bo wiosna zeżarły ją ślimaki i jest opóźniona nieco
SSłabo mi się przechowuja dalie z cienkimi karpami, może mam za sucho
Agness! dziękuję!

A Gloria Dei to naprawdę cudo i gorąco polecam! A jej historia w moim ogrodzie jest taka: poszłam do szkółki i poprosiłam o 6 czerwonych róż i pan poprosił praktykanta, żeby mnie obsłużył i... dostałam Gloria Dei.
Pamelka! A spraw sobie na wiosnę przed domkiem chociaż niewielką dalię w donicy! Co Ci szkodzi? Można im się zwierzać i ochrzanić, a one i tak będą piękne!
Cebulko Dagmarko! Dobry wybór, ale nie żałuj sobie! Jest tyle jeszcze innych pięknych...
_oleander_! Gołąbka oddaliśmy w dobre ręce, odpoczywa i dochodzi d siebie. To młodziutka samiczka, jeszcze trochę gapa ;-) I już chyba nawet wiem do kogo należy
I jeszcze parę fotek!
Moje kabaczki! Strasznie ekspansywne, ale na szczęście smaczne i zaczęły intensywnie owocować.
fasola kwitnie, może coś z niej będzie, czarno to widzę.
Moje nowe wrzosy i stare ( po lewej). I 'Ingrid Bergman', a z tyłu 'Lilli Marlene' (jeszcze nie kwitnie)
I stary wrzos - chcę przygiąć, bo się niesamowicie postarzał, a jest taaaki piękny!
CDN