Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

Jacku na to liczę :uszy :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jacku świetny ten słoneczniczek wierzbolistny...nigdy się z nim nie spotkałam i myślałam że to...krzew ;:224
Za propozycję podzielenia się kanami dziękuję Ci bardzo :D... ale będę miała jesienią od Grażynki(tu blizej)
jeśli nie zmieni zdania ;:224 :;230
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastyczne zdjęcia! Aż miło się ogląda! Tym bardziej, że za oknem mokro i zimno. Czyżby niespodziewanie jesień przyszła :?: :!:
Mamie należą się gratulacje za tę kompozycję!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jacku, taka hortensja :shock:
To moje marzenie :D , ciekawe jak długo przyjdzie nam czekać na taki efekt :roll: :wink:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Cześć Jacku , bardzo dziękuję za odwiedziny, fajnie było Cię poznać :D i pozostałych forumowiczów na dzisiejszym spotkaniu w Pęchcinie również :D , wniosek - muszę się chyba trochę podszkolić w kwesti bylin :roll: teraz trzeba sie zabrać za posadzenie prezentów od Ciebie , a to zwiedzanie ogrodu w Pęchcinie bardzo wyczerpujące, o i jeszcze zapoznać się z nową ofertą :;230 żeby było wiadomo po co jechać ponownie :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jacku cieszę sie że spotkaliśmy sie w realu miło było Cie poznać :wit ;:138
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Jacku masz piękne rośliny , mało znane . byłam tu pierwszy raz na pewno
będę częściej podpatrywać Twoj ogrod
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Witaj Jacku.Cieszę się że Cię poznałam.Podziwiam Twoją wiedzę o roślinach.Dobrze mieć wśród znajomych kogoś tak znającego się na rzeczy.Pewnie nieraz poproszę Cię o poradę.Ogród obejrzę jutro bo dzisiaj już trochę późno.Alicja.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku miło mi było Cię poznać osobiście. Sprawdziłam te słoneczniki i faktycznie mi się pomerdało.
Ten który Ci się podobał to słonecznik 10 płatkowy Trochę dziwna nazwa ale pod taka go kupiłam. Przy następnej wizycie w szkółce naprawię swój błąd
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witajcie! Po krótkiej przerwie jestem z powrotem na forum. Ale ta przerwa była wspaniała, bo wypełniona spotkaniami z forumkami. Pęchcin zrobił na mnie ogromne wrażenie. Takiego ogrodu pokazowego przy szkółce jeszcze nie widziałem :shock: I mógłbym jeszcze długo po nim chodzić i dokładniej przyglądać się poszczególnym roślinom. I to jeszcze mogąc komentować, to co się widzi z innymi forumowiczami - super :!: Jutro postaram się wkleić jakieś zdjęcie.
Dalu, cieszą mnie Twoje słowa, a potwierdzeniem, że takie ogrody lubisz, jest Twój piękny, dojrzały ogród ;:108

Halinko, i niech tak będzie :)

Grażynko jak wszystkie słonecznikowate tak i ten ma ogromną siłę wzrostu. Jednak ażurowe liście słonecznika wierzbolistnego dodają mu lekkości a ogrodowi trzeciego wymiaru :)

Izo, przekażę mamie :) Zresztą ładnie wybarwione i utrzymane hortensje to też jej nie moja zasługa.
Mi ta pogoda jest nawet na rękę, bo ogród zazielenił się i dobry czas na przesadzanie :)

Aniu, tak jak pisałem - ta hortensja ma 10 a może i 15 lat więc doczekamy się (obiecałem Soczewce, że już marudził nie będę w temacie czekania :;230 )

Przemek, cieszę się, że znalazłeś czas i że mogłem zobaczyć zupełnie inny ogród od mojego.
Masz świetną kolekcję iglaków i drzew, o których nie miałem pojęcia, a poznawszy rozmach, z jakim tworzysz ogród, wkrótce dopełnisz go bylinami i będzie wyglądał na medal :!:

Isiu, mi też było miło, tym bardziej, że jesteś ciepłą i przemiłą dziewczyną ;:108

Witaj Inko w moim ogrodzie :) Zapraszam, kiedy tylko masz ochotę. Lubię rośliny botaniczne, które rzadziej pojawiają się w ogrodach, i traktuję je na równi z pozostałymi :)

Alicjo, cieszę się, że Cię poznałem i na pewno skorzystam z Twojego zaproszenia a jeszcze prędzej zwiedzę Twój wątek :)
Z tą moją wiedzą różnie bywa - jest wyrywkowa i pobieżna ale jeśli coś będę wiedział, to z chęcią pomogę :)

Moniko, jesteś bardzo fajną dziewczyną i dzisiejsze spotkanie z Tobą i pozostałymi forumkami na długo pozostanie mi w pamięci ;:108
Myślę, że okazja kolejnego spotkania nadarzy się niedługo w Skierniewicach :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze mam świeżo w pamięci wczorajsze spotkanie w Pęchcinie:

od lewej: Przemek, Isia, Soczewka, Georginia, Margo, Tamaryszek i z tyłu Riane z M.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

JacekP pisze: Alicjo, cieszę się, że Cię poznałem i na pewno skorzystam z Twojego zaproszenia a jeszcze prędzej zwiedzę Twój wątek :)
Z tą moją wiedzą różnie bywa - jest wyrywkowa i pobieżna ale jeśli coś będę wiedział, to z chęcią pomogę :)

Myślę, że okazja kolejnego spotkania nadarzy się niedługo w Skierniewicach :)

Jacek, nie bądź taki skromny. Twoja wiedza powala. Jak nie wiedziałyśmy jaka to roślinka było Jacek...
A Ty rzucałeś nazwami jak z rękawa. Twoja miłość do bylin jest widoczna jak na dłoni. :D
Przyznam Ci rację, że ogród robi wrażenie. I chyba Iza Tamaryszek przekonała się do stosowania bylin w ogrodzie po jego zwiedzeniu.
A następne spotkanie na pewno w Skierniewicach ;:138
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosia :!: No tak - byliny upodobałem sobie szczególnie i dopiero teraz dosadzam krzewy i drzewa. Ale ma to swoje praktyczne uzasadnienie - z bylinami łatwo przeprowadzam się do kolejnych ogrodów, jakie zakładam. Drzewa i krzewy często muszę zostawić, nie mówiąc o tym, że nie doczekam się na ich docelową wielkość, kwitnienie itp. Tak to jest, jak człowiek często zmienia miejsce zamieszkania :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jacku - to prawda, ten ogród potrafi zachwycić , chodziłem tam wiele razy i za każdym razem dostrzegam rośliny których jeszcze nie widziałem, w takim wycieczkowym zwiedzaniu to można tylko sobie apetytu narobić :D zachwycić się ogólnym wyglądem , czy zestawieniem roślin, na dokładne przyjrzenie się i poznanie gatunków trzeba więcej czasu :wink: Sądząc po zdjęciach zainteresowały Ciebie trawiaste rabaty , zbliża się okres gdy będą się najpiękniej prezentowały, muszę się im dokładniej przyjrzeć za jakieś dwa tygodnie, wtedy całe rabaty będą mieniły się różnymi kolorami w metalicznym połysku, okazałych wiech, a patrząc na drugie Twoje zdjęcie chyba już chcę takiego małego "zebrinuska" znaczy Miscanthus sinensis " Gold Bar" :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widzę Jacku że miałeś fajne spotkanko forumowe w pięknym miejscu...super :uszy