Agita- kolejne sezony storczykowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Agita- kolejne sezony storczykowe

Post »

Agnieszko...ale piękne widoki nam Pokazujesz ;)
Bujne kwitnienia, nowości i...tęcza... Czegóż chcieć więcej :D
Hmm...okazało się, że będę mieć dostęp do "okazu" gdańskiego. Raz, na pół roku będę robić zamówienie na storcxyki stamtąd...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudny bonus pokazałaś nam. Jak tak się przypatrzyłam to pomyślałam sobie, że idealnie pasuje do Ciebie. Z jednej strony tęczy jeszcze czarne chmury a z drugiej jasno. Podobnie jak u Ciebie ze storczykami. :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Agita oby ta tęcza była zwiastunem wychodzącego słonka dla twych ulubieńców. Białasek cudny!!!
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Aguś, jestem wreszcie, wczoraj znowu zasnęłam przy Oskarku :oops:
Wchodzę i patrzę i czytam jak mnie wychwalasz, ze aż się czerwienię przed komputerem :oops:
Powiem tak, to co mam, jeśli jest możliwość, to się podzielę, mam nadzieję, że pięknie Ci zakwitnie MM ;)

Co do Twoich kwitnących, widziałam je na żywo i powiem szczerze, ze zdjęcia nie oddają tego uroku.
Wszystkie storczyki masz takie zadbane, rozrośnięte.
A te na kletce schodowej jakie korzenie mają :shock: Rewelacja ;:138
Pędzik u Ascocendy pięknie rośnie, mam nadzieję, że w niedługim czasie zaszczyci nas swoim słonecznym kwitnieniem ;:65

Pozdrawiam i buziaki przesyłam, od Oskarka również ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś widzisz głowa do góry, Asia całą prawdę nam powiedziała, teraz będzie już tylko z górki, czego Ci życzę ;:196

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Agnieszko, od dziś tylko takie wieści nam serwuj! Super, że zmienia się na lepsze, że masz tak piękne kwitnienia, małe nowości, wkrótce zapomnisz o smutkach :) Czego jak najbardziej Ci życzę!

Phal. "Alabaster" bardzo mi się podoba, już dawno takiego chciałam sobie sprawić, a teraz to chyba będzie mój pierwszy zakup po stratach- pewnie zrealizuję chciejstwo dopiero wiosną, ale myślę, że warto poczekać :)

Białasek też cudny, jakby chmura motyli go obsiadła (w końcu to ćmówka, nie?).
Niech oba pięknie i długo kwitną i cieszą oczy!

Gratuluję pędzika na "asco" - to nagroda dla Ciebie za ostatnie niemiłe przeżycia i Twoje straty. Niech wspaniale rozkwitnie!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowo, miło mi, że zaglądacie do mnie ;:196

Justynko, to fajnie, nie ma tam wprawdzie botaników, ale vandy, cattleye, cymbidia i dendrobia są na porządku dziennym, a i sabotki bywają ;) , jest z czego wybierać...

Kamilko, "Alabaster" to ten biały, a Ty chyba chciałabyś takiego bordo, z tego co zrozumiałam, ale to oczywiście bez znaczenia bo i tak wiemy o co chodzi :) życzę Ci, żebyś jak najszybciej uporała się z chorobą i mogła zacząć spełniać swoje marzenia storczykowe!

Dziś pokażę Wam co u mnie wyrosło, może ktoś zidentyfikuje ten tajemniczy twór. A nawet dwa; niby to samo a jeden brązowy, a drugi zielony. Wyrosły ze 2 miesiące temu takie niby-pędziki, urosły do kilku cm i "stanęły". Dzisiaj widać już, że każdy zakończony jest listkiem lub dwoma, ale ani to basal keiki, ani keiki na pędzie- co z tego będzie? Po prostu takie sobie odrosty spod liścia, takie dodatkowe boczne roślinki? ;) Dziwne to jakieś, wydłużone- gdzie im zaczną rosnąć korzonki..?!

Obrazek

Obrazek

A tutaj... szaleństwo moich ostatnich dni- no po prostu nie mogłam się powstrzymać!! Czasem trzeba coś nowego (i zdrowego!), bo od ciągłego widoku chorób i pustych parapetów można oszaleć... :roll:
Wylukałam go w sklepie, ponosiłam w koszyku pół godziny, ale dzielnie odłożyłam i wróciłam do domu, po czym w nocy spać nie mogłam z żalu, a raniutko wsiadłam w autobus, przejechałam pół miasta i potem aż biegłam po niego..! :lol: I o dziwo, jeszcze był- to jest jedno z moich pierwszych marzeń storczykowych, zobaczyłam go na żywo dopiero 1wszy raz od 2 lat. I mimo, że miałam nie kupować nowych, nie inwestować, przynajmniej na razie, póki jeszcze u mnie ta choroba- nie wytrzymałam!
A tak mi glupio było przed mężem, że wydałam kasę na coś tak ryzykownego w naszej obecnej sytuacji, że aż z wrażenia obiecałam mu tydzień bez słodyczy, i teraz się męczę :;230 Ale kwiatek stoi na półce, a ja nie mogę się napatrzeć na te plamki bordo na kremowym tle... :tan

Obrazek

Obrazek

Mniam, cukiereczek, zakochałam się, chyba warto trochę pogłodować, co? ;) :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Agnieszko, prawdziwa historia z dreszczykiem :shock:
Pytasz czy warto ? Jasne, że warto ! Nakrapiana piękność ;:224

Na pierwszym zdjęciu widzę dwa pędy z " chorągiewką " ...

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z chorągiewką, mówisz? Na drugim zdjęciu widać, że ten większy ma już w środku kolejny listek, myślałam, że to jakieś dziwne keiki, ale kto wie, może masz rację... Tylko czemu one tak woolnoo rosną? Jedyny dotąd mój pęd z chorągiewkją rósł jak szalony, różnicę widać było z dnia na dzień.
Ten storczyk kwitł mi już wiele razy, i do tej pory zawsze "normalnie", to moja niezawodna żólto-czerwona miniaturka. Strasznie jestem ciekawa, co z tego będzie, bo dotąd u mnie takich dziwadeł nie było, a on sobie żarty ze mnie robi i stoi tak już drugi miesiąc... A żeby było "weselej", pokazując go ostatnio Asi, wykryłam na nim 1wsze ślady choroby- to była (!) jedna z dwóch ostatnich zdrowych roślin w tym pokoju... Chciałabym chociaż doczekać rozwiązania zagadki ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Agito, na drugim zdjęciu to na pewno basal keiki. U siebie mam identycznego.
A łaciatek piękny:)!
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Agnieszko, myślę, że zagadka po lewej to na pewno pędzik- też miałam taki z jakby maleńką chorągiewką, zastanawiałam się co to może być :) Po prawej to basal keiki, może nieco wydłużone, ale na pewno to to :)

Tydzień bez słodyczy? Współczuję, ale dasz radę- więcej owoców jedz :wink: Mimo to storczyka masz pięknego, naprawdę warto było go kupić :) Niech zdrowo rośnie!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Stawiam na basal keiki po prawej i pędzik z chorągiewką po lewej :wink:
Historia ciekawa i trzymająca w napięciu - jak przeczytałam o tym, że go zostawiłaś w markecie, to nie mogłam się doczekać końca opowieści :lol: Ale za to jaki on piękny!
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coraz bardziej jestem ciekawa co z tego będzie- widzę, że opcje też pojawiają się różne ;)

A historia cóż, chyba dość typowa dla szalonego storczykomaniaka- mam takich kilka w dorobku :lol: Najbardziej zdziwiło mnie, że on stał w otoczeniu zwykłych różowych i fioletowych- wyciągnęłam go gdzieś ze środka, ale jak odkładałam, położyłam z samego brzegu i jeszcze tak obróciłam, żeby się od razu rzucał w oczy- dla pewności, żeby jak najszybciej zniknął, żeby mi się przypadkiem nie zachciało po niego wracać... ;)
Przy mnie ludzie wynosili te różowe po jednym, po dwa nawet, a było dopiero południe, więc do następnego dnia sporo czasu- jechałam będąc pewna, że już go nie będzie, chciałam tylko uspokoić sumienie, a tu niespodzianka- aż dziwne, chyba jednak musiał być mój! ;:170
Pozdrawiam, Agnieszka
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Agnieszko rozumiem bardzo dobrze wszelkie obawy, ale znam to z autopsji :lol:. Wiem, że panuje u Ciebie choróbsko, ale gdybyś go nie kupiła, to z żalu mogłabyś się się sama rozchorować, a to byłby już znacznie większy wydatek. Widzisz jaka jesteś zapobiegliwa i oszczędna :P .
W twoim basal keiki korzonki pójdą prawdopodobnie w powietrze. Mam coś podobnego w jednym botaniku i to znacznie wyżej.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Agita- fajowe Masz roślinki. Niesamowity "dziwaczek" z tego falka... Niby jedna roślinka z dwiema nowymi roślinkami. Ciekawe, co się z nim będzie działo, jak będą rosły...

Nowiuteńki, cudeńko... Pewnie woskowiec na dodatek... niech cieszy oczy. A co tam tydzień bez słodyczy...Kup sobie slodkiego owoca, np: arbuza i Naciesz swoje podniebienie ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”