Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu mogłam coś pokręcić :oops: :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fleur 78 pisze:
Aniu- Amlos, Nie można przecież być "alfą i gametą... "
Ale fajne określenie ;:87 :;230 . No, niestety - nie można .. a chciałoby się nieraz :( :lol:

Uściski :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lady-r pisze:Alu mogłam coś pokręcić :oops: :lol:
To nie szkodzi... :D Kiedyś się wyjaśni... :D :idea:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Amlos pisze:
Fleur 78 pisze:
Aniu- Amlos, Nie można przecież być "alfą i gametą... "
Ale fajne określenie ;:87 :;230 . No, niestety - nie można .. a chciałoby się nieraz :( :lol:

Uściski :D

Fajne, fajne ale trzeba uważać jak się go używa, bo jak się trafi na kogoś bez poczucia humoru, może ciebie wziąć za imbecyla... :lol:
A gdybyś wszystko wiedziała, nie przyszłabyś na forum i to by było źle! :wink: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
atomek
100p
100p
Od: 26 lip 2006, o 23:05

Post »

Witaj "kwiatku" ;:37 do strony 25 , zmęczona ;:65 po ogrodzie a jeszcze ;:40 tort i szampan zrobiły swoje, mam kolorowy ;:31 zawrót głowy ;:84 .Dziękuję za wszystko ;:63 Wiem ,że furtka otwarta więc jeszcze przyjdę nacieszyć oko ;:80
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Atomku, dziękuję za odwiedziny! Przyjdź ponownie, kiedy tylko zechcesz! Możesz nawet ze sobą Tytusa i Romka przyprowadzić to zrobimy imprezkę! :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Alu, Twój psiaczek raz jeszcze potwierdził swój talent komiczny( sesja zdjęciowa w łóżku), no, niezły z niego numer-ek :wink:
A w jesiennym ogrodzie nadal ciekawie, piękne barwy krzewów liściastych. Zauważyłam też na zdjęciach Perovskię . Mam tę piękną roślinkę od wiosny tego roku i trochę się martwię ,że może nie przeżyć naszej polskiej zimy, bo podobno jest wrażliwa... Okryłam ją i - będę trzymać kciuki, bowiem nic innego mi nie pozostało.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No co Ty, Ewelinko,ona nie taka znowu bardzo wrażliwa! :D Aż specjalnie sprawdziłam! W jednym miejscu wyczytałam, że wytrzymuje do -15°C, w drugim, że to 5 strefa klimatyczna (czyli coraz lepiej! :lol: ) a w trzecim, że jeśli mróz tego za nas nie załatwi, trzeba ją ściąć krótko na wiosnę... Ja ścinam wiosną na wysokość ok 10 cm. :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Dziękuję za podpowiedź :D A więc jestem dobrej myśli( u mnie strefa klimatyczna 7a) .
Pozdrawiam , E.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze do Eweliny.
Moja droga, ja mam Perovskię od słynnej zimy 2005/2006 i ma się świetnie, więc głowa do góry.
Wszystko będzie O.K.
Tak jak pisze Ala, wiosną krótko przyciąć(ja to nawet przy trzecim pąku obcinam)
Roślinka jest przepięknej urody to prawda. Pozdrawiam Magda
:D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolcia pisze:Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze do Eweliny.
Nawet powinnaś. Od tego jest forum... :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Alu, ja tak nieśmiało dodałam swoje trzy grosze. Ale jeśli chodzi o Perowskie to mam już takie maleńkie doświadczenie bo 2 letnie. Ona jest jedną z moich pierwszych roślin, więc może dlatego darze ją takim "uczuciem". ponieważ jest przepięknej urody postanowiłam zakupić ją też na tył ogrodu jesienią 2006. Przyszła wiosna 2007, Perowskia zaczęła wypuszczać pąki więc ja ją ciach i przyszedł majowy mróz i on ją też ciach. Bidula już się nie ocknęła. Więc z mojej obserwacji wynika że do zimnej Zośki powinna być pod niewielkim parawanem, jeśli rośnie na otwartej przestrzeni. W to miejsce kupiłam następną i myślę że ta już da sobie radę. Byłam troszeczkę zaskoczona bo ta starsza co rośnie przy ulicy ma młode chyba się rozsiała. Jestem z tego powodu wniebowzięta bo założę plantację Perowskji. Alu czy twoja też się rozsiewa. Pozdrawiam Magda
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Magdusiu, U mnie tez rośnie chyba od 2 lat. A czy jesteś pewna, że to mróz ją załatwił? Przecież w maju nie ma już takich bardzo silnych mrozów, a ja swoich niczym nie zabezpieczam przez całą zimę, bo tutaj to już z pewnością nie ma takiej potrzeby. Jeśli chodzi o rozsiewanie, to nie zauważyłam, ale po pierwsze, mam je krotko, więc może jeszcze się rozsieją a po drugie, u mnie rosną na górze stoku, na którym ziemia jest raczej ubita a poza tym, są wystawione na dość silne, zachodnie wiatry, więc nasionkom nie jest łatwo się "zagnieździć", bo przypuszczalnie odlatują z wiatrem... :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj rano zobaczyłam w ogrodzie przejawy zimy. Szyby w samochodzie oszronione, oszroniony trawnik i wiele roślin. A wyglądało to tak.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać na ostatnim zdjęciu, słoneczko szybko doprowadza wszystko "do normy". takie widoki są bardzo częste, w tutejszym klimacie. Mąż wcześnie wyjeżdża do pracy, więc musi skrobać szyby w samochodzie (nie chce mu się wprowadzać do garażu... :wink: ) Ale ja, kiedy już biorę samochód, (gdy chce np. jechać do sklepu ogrodniczego :lol: :lol: :lol: ) nie mam już roboty ze skrobaniem... :D

Ale zima jeszcze na dobrze nie zagościła w moim ogródku... Kwitnie rozmaryn, można jeszcze znaleźć jakieś niedobitki malin... No a trawa pampasowa zmieniła fryzurę! :lol: Nie wiem czy jest to widoczne na zdjęciach, ale po rozsianiu nasion, "piórka" zrobiły się mniej "jedwabiste" a bardziej "puchate".

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A ja, chyba dla poprawy nastroju skoczę do sklepiku... ;:71 (zgadnijcie do jakiego? ;:198 ) :D :D :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Nie musisz poprawiać sobie nastroju w sklepach ogrodniczych - wystarczy ,że zerkniesz sobie na tę piękną trawę pampasową ... :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”