No, już myślałam, że będę pozbawiona na dziś internetu, albowiem zniknął sobie po chwilowym wyłączeniu prądu. Juz nawet umawiałam się z obsługą sieci na jutro na naprawę

, a tu ni stąd ni zowąd - jest!
Smoku luby, chaos znaczy nieporządek i całkowita przypadkowość
Multiflora rośnie w części podwórkowej, nie w ogródku.
A czy Smoki uważają, ze powojniki botaniczne są nie teges? Kotki uważają że są teges i z lubością hodują tanguckiego w 2 egzemplarzach

Co prawda jeden był sobie umarł razem z innym - "Blue Bird'em", ale odtworzyłam go i znów są dwa. Blue Bird zaś zostawił po sobie małe dziecię, które hołubię, ale nie rośnie
Za patyki z góry dziękuję, ale pysznogłówek nie posyłaj Agatko. Właśnie dziś pewien sąsiad przyniósł mi lila pysznogłówki (i czerwone, które już mam

). Albo wsadź pojedynczą roślinkę, bo może to inny kolor będzie ;)
A dziś uraczę Was kilkoma zdjęciami.
Na początek pokażę Wam jaki mi zakwitł śliczny penstemon "Firebird" od Jacka - niestety już przekwitł.
Teraz już za wiele nie kwitnie. Szykują się do powtórki róże, ale jeszcze pąki mają zamknięte.
Kilka floksów
ten już pokazywałam, ale żeby były w komplecie ...
Niesamowity floks, który raz był niebieski (!) raz fioletowy
i taka mała galeryjka
i groszek pachnący
Kwitnie jeszcze ten liliowiec
i taki
reszta przekwitła. A ten ostatni też coś źle wygląda teraz
trzykrotka
liatria od Ewy krakowskiej już przekwita, a tak wyglądała, kiedy zaczynała
śliczne słoneczniczki od Jacka
kocanki
tytoń ozdobny
hyzop i piołun
rudbekii gały z płatków wychodzą, jak patrzy na nagietki
różowa budleja - nie wiem, czy chora, czy atakowana przez jakiegoś szkodnika w rodzaju bruzdownicy
i zdrowa budleja fioletowa
rozwary - jeden duży, drugi mały, a powinny być takie same
kosmos
ślaz, ale nie wiem, czy mój mieszaniec czy zygmarek od jacka, bo kwiaty mają takie same
rudbekia naga
Resztę kwiatów ma jeszcze piękny krwawnik kichawiec
Jeszcze szczawiki - akurat w momencie bez kwiatów
A na koniec mój ulubiony w tym roku widoczek