U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Masz rację - hortensja bukietowa to paniculata. Ale w takim razie to moje nie są bukietowe, bo liście i kwiaty mają identyczne co hortensje ogrodowe. Natomiast zawiązują pąki na pędach jednorocznych więc ktoś powiedział, że to bukietowa. Teraz już sam nie wiem, co mam :roll: Muszę dać do identyfikacji :idea:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Karino bo te dynie miały być ogromne, kupiłem na all... jakieś włoskie nasionka :) ale na szczęście takie chyba nie urosną.

Dawid dzięki :D

Witaj Beato dziękuję hortensjowa choroba :;230 - przyjemna nawet , a bliskość dużej szkółki tylko pogłębia tego typu choroby :wink:

Izo jeszcze raz dziękuję za piękne roślinki , jak widzisz już się dobrze rozrosły :D . Pergolę tąką metalową chciałem , aby była zupełnie nie widoczna , jak rozrosną się roślinki :D . Z rozmnażaniem hortensji to dopiero początek tak jak i z różami, znam już optymalne terminy to w przyszłym roku zrobię jak trzeba.

Jacku to może Twoja jest Hortensja krzaczasta- Hydrangea arborescens jest bardziej podobna do ogrodowych a kwitnie też na pędach jednorocznych :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dostałem dziś paczkę z patyczkami hortensji :mailbox Jesteś wielki ;:180
Patyczki poobcinałem tak jak należy sadzić do ukorzeniania, zamoczyłem w ukorzeniaczu, wsadziłem do doniczek i przykryłem folią :wink: Teraz tylko czekać na korzonki :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku a czy pergola już obsadzona ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemek, raczej na pewno moja hortensja nn, nie jest krzewiastą, bo tą też mam. Jeśli pozwolisz, wkleję zdjęcie. Przypomnę: kwitnie na pędach jednorocznych inaczej niż "normalne" ogrodowe
Obrazek
dawidbanan
---

Post »

Jacku, może to jest Hortensja z grupy "Forever & Ever". One kwitną nieustannie na pędach jednorocznych :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawid, nawet się ucieszyłem, bo sprawdziłem i rzeczywiście - wyglądają tak samo jak moje :!: Jeden mały problem - moje mają ponad 10 lat, a grupa 'Forever&Ever' została zapoczątkowana w 2005r. :?
Przemku, jeśli chcesz, mogę usunąć zdjęcie.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dawid cieszę się że szybko otrzymałeś przesyłkę, jest większa szansa na ukorzenienie, dziś rano w TV mówiono że teraz też jest dobry czas na takie zabawy :wink:

Grażyno jeszcze nie , jesienią kupię róże a teraz muszę przygotować jakiś fundament, aby ją solidnie przytwierdzić do podłoża :D , jak tylko będzie gotowe to pokażę.

Jacku piękna ta hortensja i do tego jeszcze niebieska :shock: , zdjęcie niech koniecznie zostanie :D , ale gdy na nią patrzę to wygląda na ogrodową :?: . Ale jeśli nie to jeszcze lepiej , pięknie kwitnie bo nie marzną jej pąki kwiatowe, może faktycznie jest z tych co pisze Dawid , może trafił się Tobie egzemplarz zanim utworzono nową grupę . Szkoda że nie możemy ustalić odmiany - dopisałbym do listy :wink:

Wczoraj zabrałem się za robienie nowej rabaty krórą ostanio sobie nakreśliłem, tylko ten pomysł z użyciem większych kamieni bardzo męczący, ale na zdjęcia jeszcze za wcześnie. Byłem wczoraj w szkółce :;230 myślałem że jest już nowa książeczkowa oferta , ale będzie dopiero w drugiej połowie sierpnia za to przywiozłem nową hortensję ma pąki to jeszcze zakwitnie i bedzie z czego robic nowe sadzonki :D i jedną trawkę Miskant ciński tylko nazwę odmiany zgubiłem- trudno pojadę jeszcze raz się spytać :;230

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

I może coś z mojego ogródka
Różyczka
Caramella
Obrazek

i Elmshorn
Obrazek

Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Przemku to jest drzewiasta hortensja?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Mateusz - nie to jest wiechowata Hydrangea paniculata jak większość moich :wink:

Igor jakie szalejemy, zaledwie dwie doniczki, tak aby z pustymi rękami nie wracać :;230
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

aha no i pięny stolik z agawą ;:224
dawidbanan
---

Post »

przemekg pisze:dziś rano w TV mówiono że teraz też jest dobry czas na takie zabawy :wink:
Też oglądałem dzisiaj "Rok w ogrodzie" :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku piekna ta Twoja Elmshorn :uszy
Miałeś szczęście z pączkami u Le Vasterival, ja też kupiłam w tym roku, ale bez pąków niestety :roll: Ciekawe jak poradzą sobie z zimą ;:224
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Hejka Przemek ;:136 Widzę, że kolekcja hortensji powiększa się z dnia na dzień :wink: Ja też co nieco już ich uzbierałem :D Nawet połakomiłem się omszoną Aspea, tylko nie wiem jak to ona u mne będzie zimowała :?
A co do zakupu lustrzanki, to polecam. Sam teraz kupiłem Canona 450D i fotki wychodzą rewelacyjnie :D
dawidbanan
---

Post »

Miłej zabawy na weselu :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”