Anusiu DS, przeoczyłam Twój ostatni wpis, bardzo Cię przepraszam!
Jak chodzi o Florę Danica, to właściwie nie mam jeszcze wielu obserwacji, bo rośnie u mnie pierwszy sezon. No i zapomniałam, jak zmienne potrafią byc róże

Whisky widziałam tylko na zdjęciach, to jeszcze mniemjsze mam pojęcie, jak ona wygląda. FD na zdjęciach, które oglądałam wcale mnie tak nie zachwycała, ale kiedy zakwitła u mnie, byłam oczarowana. Taka świetlista róża
Grażynko, clematis niczego sobie, tylko jak się zwie? Czy to może być Matka Siedliska? ...
Zatrwian i gipsówka na zdjęciach rzeczywiście bardzo podobnie wyglądają

W realu maja iny pokrój i kolor.
Gieniu, powojnik miał być różowy, ale taki też niezły, byle chciał nadal rosnąć i kwitnąć

Różowy przetacznik nie jest duzy, zmieścisz go gdzieś ;) A jest naprawdę sliczny!
Bożenko, muszę sprostować : nasiona nie były moje, dostałam je od Ani/Amlos. Wysiałam trochę na rozsadniku, a nadmiar oddałam w dobre ręce

Na rozsadniku nie wzeszło mi ani jedno nasionko, ale ... mam zwyczaj powtykać jeszcze dodatkowo kilka nasion w różne miejsca ... Kiedy otworzył mi się taki uroczy pomarańczowy kwiatek, juz miałam biec na forum i pytac co mi to wyrosło i skąd to mam

I wtedy przypomniałam sobie, ze tak jakoś wyglądał krokosz, który zachwycił mnie u Ani i którego nasionka dostałam. Musiałam wetknąć kilka dodatkowych nasion w ziemię, nie ufając rozsadnikowi ;)