Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2

Post »

Boguśka! A to niespodzianka :D Myslałam, ze Cie nie ma na forum.
Pewna róża wiosną podmarzła i ostatecznie wypusciła jeden pęd, który postanowił sie ... płozyc :shock: Ja zaś postanowiłam na razie nie interweniować i zobaczyć co będzie dalej. :D
O kwiatach w tym roku raczej nie ma co marzyc ...

Danusiu, ta róża rzeczywiscie przypomina bardzo F.D., ale ... oglądałam w Twoim wątku całkiem inna różę :shock: Myslałam, ze to o niej mowa :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu najlepiej rozpoznać jak się widzi ją w realu.Nie wszystkie róże dają się rozpoznać poprzez zdjęcia bo różnymi aparatami różnie wychodzą.Myślę że jeszcze pozostanie NN.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jasne, Danusiu, rozpoznawanie róż poprzez zdjęcia to dość karkołomne zadanie.
Aż dziw, że czasem nam się udaje :lol: Ale dotyczy to zazwyczaj bardzo popularnych, a więc łatwiej rozpoznawalnych róż. Z tymi mniej znanymi jest znacznie gorzej ...

Chciałam cos pokazac, ale internet mam dziś tak szybki, że od godziny bezskutecznie usiłuję przesłać zdjęcia. Jestem juz zmęczona tą zawrotną szybkością, chyba pójdę spać ...
Dobrej nocy wszystkim zyczę ;:19
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu Droga ;:167 melduję się i informuję, że cały czas zaglądam do Twojego ogródeczka :wit
Wszystko wyoglądałam ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Grzegorz B

Post »

Piękne masz róże, u mnie również pełno czerwonych róż, wielkokwiatowych, jak i rabatowych, choć nie znam ich nazw, to jednak nie narzekam, bo to stare odmiany i znakomicie sobie radzą z mrozami jak i chorobami ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, piaszczyste kawałki ziemi też mam więc już wiem, gdzie na drugi raz posadzić len :)
Mój aparat to Kodak Easy Share Z740. Jestem z niego zadowolony. Zresztą oceń sama zdjęcia :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Chatte-a co się dzieje w Twoim oczku wodnym?Dawno o nim i jego mieszkańcach nie pisałaś,a teraz pada to mi się tak skojarzyło z wodą.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Halinko, niemożliwe! Nic nie zostawiłaś dla innych? :lol:
Miło mi, że zaglądasz :D

Grzesiu, moje róże nie radzą sobie tak dobrze z chorobami, ale i tak je lubię :D

Jacku, Ty szczęściazru, masz ziemię gliniastą i piaszczystą?! To możesz sadzić wszystko, co Ci się zamarzy! U mnie niestety zbyt wodolubne rosliny "odpadają", chyba, ze stworzę im małą oazę, w której będzie "sztuczne" podłoże :lol:
Dzięki za podanie marki aparatu, zanotowana. Jak będę w przyszłości szukać aparatu, wszystkie informacje się przydadzą :D

Ewo, oczko zarasta glonami. Tak wyglądało, kiedy wróciłam z wyjazdu

Obrazek

Wybieram z niego to świństwo sitkiem, ale ono mnoży się jak ślimaki. Żabki pokazuja się czasem, ale ich za bardzo nie słychać.

Kochani, w piątek przeszła nad nami taka nawałnica, jakiej jeszcze w życiu nie widziałam! To pewnie ta, co tak krążyła nad Krakowem ;)
W ciągu kilkunastu sekund zrobiło się ciemno, jak w bezksiężycową i bezgwiezdną noc! Deszcz lunął taki, jakby w niebie wanna z wodą się przewróciła. Samochody stawały na drodze, bo wycieraczki nie miały szans z potokami wody spływającymi po szybach. Pioruny waliły tak, że biedne zwierzaki chowały się pod sprzęty. Na szczęście nie trwało to długo. Wkrótce ulewa (z gradem)zamieniła się w zwykły deszcz, a niebo trochę pojaśniało i można było pogasić świeczki. O dziwo, w ogrodzie położyło się tylko kilka roślin - większych szkód nie było :D Tylko po każdej prawie burzy u nas nie ma prądu, a jak nie ma prądu, to po jego włączeniu jeszcze jakiś czas nie ma internetu. Dziwne, ze pojawił się dziś, bo przeciez jest niedziela :roll: Tak więc odzyskałam kontakt ze światem :D
:wit
Grzegorz B

Post »

Iza, to dobrze, że nic się nie stało, ja to też przeżyłem coś podobnego, ale u mnie połączone było z trąbą powietrzną, tego wycia to do dziś nie zapomnę, u nas na szczęście za wiele szkód nie wyrządziło, u sąsiadów większe. W takich sytuacjach człowiek zdaje sobie sprawę, jak jest kruchy w obliczu żywiołu.

A oczko masz wspaniałe, bajkowe, fakt, glony by się przydało zlikwidować, ale poza tym ekstra ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, opis pogody jak z horroru. Coś mi mama wspominała na ten temat. Nas szczęśliwie omijają anomalie i rolnicy spokojnie żniwują.
Tę piaszczystą ziemię sam sobie "zafundowałem" nieopatrznie ;:223 . Zwoziłem ziemię i okazała się jałowa. Nie bardzo rośliny chcą na niej rosnąć. Czeka mnie wzbogacanie jej kompostem.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Izuś, jeden wielki plus!
Pomimo upałów, masz porządnie, dogłębnie podlany ogródek. :lol:

A do oczka, dodaj rajstopę wypełnioną korą dębu ( w aptece tez jest) lub zakwaszacz akwarystyczny (np. Torfin 6zł na 1000 l wody).
Glony tam, gdzie woda stojąca, gorąca i o zasadowym pH.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

O!! Hania(jak ja tęsknię za Twoimi mądrymi i dowcipnymi postami)Haneczko ;:167

Izuś,żeby pocieszyć Cię po tej ulewie to przesyłam Ci ten ob iecany bukiet Augusty.

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Izuś Flora D. u mnie zachwuje sie bardzo różnie, raz ma pełniejsze kwiaty, raz bardziej puste, raz ma intensywne barwy a nastepnym razem wyblakłe, raz ma więcej moreli a raz żółci.
Gdyby nie metka, to zastanawiałabym się, czy nie przesadziłam albo coś ;:224 róż i o tym zapomniałam...
Liście zarówno Twoja jak i Danusina róża ma Florowate :;230
Zerknij jeszcze na różę Whisky, bo też jest w takiej tonacji :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ach te róże.
Coś mi się Izuś widzi, że to twoja na nowo choroba w podwójnej dawce..... :;230
Ale jakże przyjemna, prawda ? :wink: :lol:

Nawet Hania się odezwała,....... córa marnotrawna..... opuściła nas dla hoyoby, ale jak widać dalej podgląda.
Może zdecyduje się powrócić dla lalek ?
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Czarodziejskie oczko nawet z glonami urocze :D
I cieszę się, że stary aparat został :wink:
W moim ogródku wysiał się len :D Rok rocznie coś po zimowym karmieniu ptaków nasionami chwastów (jak wieści opakowanie :;230 ) pozostaje na pamiątkę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”