Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

A jak kurczaki zniosły podróż (były wysyłane?). Ja się naszukałam w W-wie kurek jedwabistych bo bałam się, że źle zniosą podróż. Zwłaszcza, że kupowałam w największe upały.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, żywe zwierzęta są wysyłane przesyłką na zasadach specjalnych - tzn. poczta ma je dostarczyć w 24 godziny. Faktycznie wszystkie trzy paczki z kurczakami doszły następnego dnia po wysyłce, w zasadzie do południa. Skrzynki transportowe miały różną konstrukcję, wszystkie jednak ażurowe, zapewniały solidną wentylację, wymoszczone były sianem lub słomą. Na szczęście pogoda mi sprzyjała, bo na tą ostatnią, lipcową przesyłkę ochłodziło się znacznie. A listonosz zapamiętał że do mnie się jeździ z inwentarzem (mówił że całą drogę w aucie kurki do niego gadały :D )
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Przepraszam jeśli ty nazywasz to grzybkiem to ja jestem księżna Walii :shock: Aniu wlejam zdjęcie chwasta potem zrobię edycję a ty mi może powiesz wspominając dawną rozmowę co jedlismy dziecięciami będąc co to jest :oops:

A kurki gadułki dlatego gadały ciekawe tylko czy grzecznie czy z językiem obcym ;:224 ,śliczne masz to mini zoo

Obrazek
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Dawno nie zaglądałem wybacz ,ale gdzieś zagubiłem Twój ogród ,a może to nowy wątek mnie zmylił ,życzę takiego ciekawego jak poprzedni.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzanko, grzybek z koleżką ważył 400g :D
Co do rośliny na zdjęciu to ślaz, ale jaki? Czy ślaz zaniedbany, czy ślaz dziki - może uda Ci się porównać i upewnić się co do gatunku. Zdjęcie zostaw :)
Kurki ogólnie gadają dużo, może wymieniały się uwagami z podróży. Na wybiegu też ciszy nie ma, nawijają do siebie cały czas.

Aleksandrze, teraz każdy ma mniej czasu na forumowe odwiedziny, ja też ostatnio rzadziej bywam w zaprzyjaźnionych wątkach. Nadrobimy w zimie :) A Ty byłeś u mnie całkiem niedawno i to z pięknymi życzeniami :D
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Aniu to zostawiam i dzięki bo w ogródku też go zostawiłam listki ma dekoracyjne to niech rośnie a co wolno mu :wink: .Kurki masz naprawde boskie .400 g??????grzybek?????
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu ;:167 cały czas do Ciebie zaglądam i podziwiam Twoje poczynania ogrodowe i kulinarne ;:138 ;:138 ;:138
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich wątków ogrodowych !!!
Tyle ciekawych pomysłów wniosłaś na to forum - wielkie brawa dla Ciebie !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Coraz dostojniej kurki wyglądają ;:138 ;:196 :wit
Ładny mi "grzybek" - u nas ledwo kilka kurek, może jakby więcej wilgoci... I patisonek, mniam :D
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No i uda się tę tygrysówkę sfotografować? :) Aniu, a nie lepsze kwiaty ciut dłużej kwitnące, żeby można było je jeszcze po pracy zobaczyć? :)
Grzyby się pojawiły? Trzeba nasze lasy spatrolować!
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja córcia ostatnio jak zobaczyła kury, to kwiczała z radości. Dziś na wsi dziecko nie wie jak wygląda kura. :D Na zwiedzanie twoich kurek to chyba jakieś zielone bileciki będą obowiązywać. :;230 :;230 A to znalezisko to chyba nie grzybek tylko grzyb :;230

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Aniu, jak ty to robisz, że pracujesz zawodowo, hodujesz kury, uprawiasz ogród, wspaniale gotujesz i robisz przetwory i jeszcze masz czas na forum. Jak ty to wszystko godzisz?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Mysle, że ta tygrysówka to raczej dzisiaj lub jutro (proszę nie odsypiać ;:14 ) wczoraj za wcześnie, prawda ;:224
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, bardzo dziękuję za wszystkie odwiedziny i miły komentarz ;:196 Liczę że jesienne spotkanie osobiście :wit

Aniu, ano udał się grzybek. Co prawda jego jakość może budzić wątpliwości (borowik ponury), ale da się zjeść :lol: U nas ostatnio nawet często pada, liczę że się ruszą grzyby.

Martuś, jeszcze się nie udało, masz rację że lepsze są bardziej trwałe kwiaty (nawet taki liliowiec- niby tylko jeden dzień, ale przynajmniej czeka grzecznie otwarty). Nie wiem co mnie podkusiło na tygrysówkę, chyba tylko cena na wyprzedaży :lol:
Darz Bór!

Renatko, to niesamowite jak dzieci ciągną do drobiu, prawdziwa atrakcja. Dawniej to była codzienność na wsi i przedmieściach hodować kury. Wszystko się zmienia, nawet powstało już sztuczne jajko :roll:

Izo, to bardzo proste- nie prowadzę domu, nie mam dzieci, no i już całe wyjaśnienie. Jakby nie moja rodzina to pewnie nie raz bym została bez obiadu, a tak zawsze coś ugotowane czeka :) Gdybym miała takie codzienne obowiązki jak większość z Was, to na pewno byłoby krucho z moimi hobbystycznymi poczynaniami.

Pamelko, za wcześnie, wieczorem widać było pączek ale nawet nie rozchylony. Nie odsypiać? Kiedy ja muszę :lol: Nawet koguci dwugłos nie zerwie mnie rano w sobotę ;:19
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu w dzień zdążysz zobaczyć, wieczorem, szczególnie deszczowym jest już za późno. Więc wyśpij się jednak, a potem do tygrysówki na podziwianie :uszy
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko, mam nadzieję że w końcu się uda. Wiosną tak polowałam na otwarte krokusy, w końcu w jakiś weekend udało się zobaczyć normalny kwiatek zamiast pączka.

Dzisiaj burza z gradem przeszła nad miastem, na szczęście u mnie nic nie zniszczone, ale po drodze widziałam wiele gałęzi na chodnikach, musiało nieźle wiać.
Kurki zdążyły się schować do kurnika (mają też na wybiegu położone dwie rury z tworzywa, do których często się chowają w czasie nagłego deszczu). Kurczaki zdążyła schować do kurnika sistra (z narażeniem zdrowia, bo oberwała trochę gradem).

Ostatnio widziane:
Zakwitł dzielżan od Izy aleb-azi
Obrazek

Mieczyki, dopiero jedna odmiana się rozwinęła.
Obrazek

Te rudbekie same się wysiały, z czego się bardzo ucieszyłam :D
Obrazek

Dalia, NN ale podoba mi się bardzo.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”