Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Olu, bardzo się cieszę że mogę śledzić jak rośnie pigwówka :D Basen imponujący, kolory lata wspaniałe. A ta lilia gigant, coś podobnego :shock:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Kochani,

Dziękuję za owiedziny. Ostatnio musiałam poświęcić trochę czasu rodzinie. Na forum zaglądałam z doskoku.
Na razie tylko kilka migawek z ogrodu i uciekam nadrobić zaległości w Waszych oazach zieleni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu a co to za ogórek jak się nazywa.
Widzę że gladiole w pełni a u mnie jeszcze daleko. ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, a smaczny ten biały ogórek?
Nie mam ani jednego mieczyka, ale oglądając Twoje ;:63 zaczynam się zastanawiać...może jednak?
Białą kobeę możesz zaliczyć jako wielki sukces :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU fajnego masz Milina i ogóreczki jak się patrzy . Takiego cudaka jeszcze nie widziałam . Gladiole śliczne moje miały za mokro i wszystki szlag trafia a miałam też takie piękne kupione
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, u mnie też był pierwszy biały ogórek, tylko przy suszy urósł krótki. Ale radocha była :)
Piękne masz mieczyki i dalie z nasion!
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu z ogórkami to ja sięjuz pogubiłam. Sama nie wiem co wyrosło. Tzn wiem , ze biały alejuzsię pomieszało z jakiego źródła pochodzi. Ogórki siałam trzykrotnie,bo nie chciały wzejść. Te posadziłam wprost do gruntu aby nie trzymać nasion do przyszłego roku. Sama nie wierzyłam, że coś z nich będzie.Nasiona białych ogórków miałam z Franchi i z All. Powinny jeszcze być melonowe, ale do tej pory takowych nie zauważyłam .

Basiu mojemu M smakują, zledlamnie to mają ciut goryczy. A może na takie frafiałam... Ja lubię takie sałatkowe. Wygląd ciekawy,ale smak jakoś nie powala na na kolana.
Gladiole w tym roku zakupiłam od naszej forumkowej Anity. Wcześniej nie chciałomi się bawić w przechowywanie cebulek, ale jak zobaczyłam jakie teraz odmiany są dostępne, to się skusiłam. I wcale nie żałuję :D To dopiero ich początek kwitnienia i każdy kwiat jest dla mnie niespodzianką .

Jadziu milin pnie się w górę niemiłośiernie. Dosięgnął już dachu, a teraz widzę że pcha sie w bok. Ciekawe jak sobie poradzi tam w górze.
Tak mi szkoda Twoich mieczyków, bo teraz zaczynają odkrywać swe niezwykłe kształty i kolorki. W tym roku wiosna była wyjątkowo wredna. Zimna i mokra. Miejmy nadzieję, że następna trochę się uspokoi w swych złośliwościach .

Aniu tak jakoś wyszło, że w tym roku będę miała 90 % białych ogórków,bo te zwykłe jakoś się zbuntowały i nie wzeszły. Trochę trzeba przywyknąć, że to białe to też ogórek :D Smakiem nie szokuje tylko wyglądem trocheczkę. W sałatce to nawet wygląda ciut mdło.
Daliami z nasion bardzo się cieszę, bo zostały posiane pod wpływem forum i są bardzo kolorowe oraz mało wymagające. W przyszłym roku też o nich nie zapomnę.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola, obejrzałam raz jeszcze mieczyki i ...podaj mi namiar na Anitę :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu , tu jest link do strony mieczykowej Anity http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=25433

A oto moje ostatnie fotki : Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super mieczyki. Ciekawe czy figa dojrzeje. No i cytryna cieszy - ja mam od kwietnia małą skierniewicką, urosła nieco ale nie kwitnie jeszcze.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, to jest właśnie skierniewicka zakupiona pod wpływem impulsu w hipermarkecie. Pierwsze kwitnienie w domu i całkowity zrzut kwiatów. Drugie kwitnienie na tarasie i 1 szt zawiązana :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Pokazałaś produkty własnej produkcji ,czy chlebki też ,gratulacje.Ładne mieczyki ,czy ten milin to trudny w pielęgnacji i czy go okrywasz na zimę , pytam bo dostałem też milina i nie mam pojęcia jak z nim postępować .Zawciąg nadmorski biały wygląda że się ukorzenił ,zieloniutkie roślinki ,jeżeli masz jeszcze na nie ochotę przyślij adres punktu dostawy .
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Olu ;:167 mieczyki masz cudne ;:138 ;:138 ;:138
Szkoda, że trzeba je na zimę wykopywać, bo to jakoś mnie do nich zniechęca :oops:
W tym roku pierwszy raz kupiłam mieczyki żółte iii na jednych pisało, że nie trzeba wykopywać ... ciekawe, czy w przyszłym roku coś z nich wyrośnie :;230 :;230 :;230
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Olu. Przepiękne masz mieczyki, ale i ogród przy domu. Gdzie nie wejdę tam królują mieczyki i takie cuda pokazujecie :shock: . Link do ogrodu Anitki muszę sobie zapamiętać,... ale nie ja zrezygnowałam z mieczyków, bo to wykopywanie i przechowywanie....., ale i tak zapamiętam, chociaż sobie pooglądam. :;230 Cuda tam są. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja, podobnie jak Krysia, brak miejsca do przechowywania cebul i chęci do corocznego wkopywania i jesiennego wykopywania. Ale już zaczynam kombinować, co by zrobić, aby się nie narobić :;230 Nawet w aktualnie remontowanej altanie pojawiła się mini piwniczka, w sam raz na cebule. To zasługa Twoich mieczyków :) Po prostu te gladiole mnie zaczarowały.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”