Mój ogród - leda16

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Wszystkim dziękuję za miłe slowa. Pokażę jeszcze tą dziurę na skoszoną trawę. Niby głeboka, ale dzisiaj wrzucilismy tam 10 taczek trawy i obawiam się, że nie na długo tej dziury starczy. Znów rozbijam się o problem braku mozliwości zamieszkanie w ogrodzie. Bo wtedy MPO po prostu opróżniło by mi codziennie pojemnik na śmieci :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ledo 16 pięknie, dziko i nieokrzesanie!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Ledo,pięknie ,cudownie ...marzenie nie jednego z nas .
Nie zachwycaj się za mocno ogrodami innych np. KaRo - bo Twój ma niepowtarzalny urok,klimat ,duszę...
jest Twój...jest cudowny.

Pozdrawiam serdecznie Ciebie i to pracowite dziecko ;:79
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Popieram Karo,dobrze że każdy ogród jest inny,a twój naprawdę jest pięknyi sielski
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Dół na trawę...tak, ja mam umowę z MPO i wywożą mi śmieci. Od wiosny do lata baaardzo dużo śmieci 2x240 l.co tydzień! Jesienią i zimą 1 kontener, bo nie ma odpadów z ogrodu. Rozumiem, że na niezamieszkałej działce musisz się z tym sama uporać, ale akurat trawę mogłabyś np. częściowo kompostować, a częściowo rozsypywać jako "ściółkę".
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
broniusz
---
Od: 24 mar 2006, o 21:18

Post »

Piękny ogródek nie ma co.

Ja wszystkie odpady z ogrodu kompostuje i zyskuje tylko na tym niezłą ziemią co pewien czas. A i odpady kuchenne te zielone kompostuje. polecam to dobry ekologiczny sposób.
Broniusz
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ledo ! Gdzie jesteś? Już dawno nie było żadnych nowych wieści z Twojego ogrodu...co się w nim teraz dzieje?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ledo Twój ogród jest boooooski. Bardzo mi sie podoba u Ciebie, chyba także dlatego, że jest zrobiony trochę w moim stylu :wink: Nic tylko podziwiać :)
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Och, dziękuję za odwiedziny. Sama mam w tym zakresie spore braki. Mnie zawsze zaskakuje jesień, jak drogowców zima. Jedynie w ub. roku miałam wszystko w ogrodzie elegancko wysprzątane, lecz liście grabiłam nawet w lutym z powodu cieplutkiej zimy. Teraz w mojej okolicy nie ma weekendu bez deszczu, w dni powszednie jest zimno, szybko się ściemnia i wskutek tekich warunków to już koniec ogrodowej przygody na ten rok. Liście z połowy trawnika zebraliśmy kosiarką. Ciągle szukam nowych pomysłów na zmniejszenie powierzchni trawnika. Od Ewelinki postanowiłam zaczerpnąć pomysł obsadzenia pni orzechów bluszczem oraz kwiatami znoszącymi cień. W półcieniu pięknie też rosną moje dwie nowe hortensje bukietowe.
Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Nie lubię jesieni. Zimno, mokro, wszędzie leżą uschłe liście. Wczoraj z ogromnym samozaparciem zbieraliśmy kosiarką liście. Na szczęście były podeschnięte. Ale i tak kosz zapełniał się błyskawicznie. Zajęło to 5 godzin i jeszcze nie wszystko sprzątnięte. A dzisiaj spadł ulewny deszcz. Ani tego grabić ani kosić :( . Rabaty wymagają ręcznego czyszczenia. Resztki róż smętnie wiszą na krzakach. Rybki ospale pływają we wodzie. Cały ogród wygląda żenująco.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Małe oczko. Nawet nie mam czasu wyzbierać wszystkich jabłek, chociaż w sezonie codziennie wywoziliśmy po 5 reklamówek. Zemściła się ciepła zima - nie opryskane kwiaty owoców zrobaczywiały i niczym grad leciały na ziemię. Mimo wszystko upiekłam mnóstwo wspaniałych szarlotek i naleśników z jabłkami. Nawet nie wspominam o pysznych tortach orzechowych i poziomkowych, bo tych owoców robaki nie tknęły. Śliwkowe kompoty też mi się udały.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ledo pierwszy raz jestem na Twoich włościach i tak jak innym szczęka mi opadła . PRZEPIEKNIE u Ciebie. Masz ładne hosty ,gdzi się zaopatrujesz, który sklep ogrodniczy w Krakowie odwiedzasz. Bardzo podobała mi się rabata z wulgarnymi pierwiosnkami, ciekawie je nazwałaś. Hosty z żółtymi liśćmi rewelacyjne, tak samo te duże całe zielone. W którą stronę od Krakowa masz działkę. Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

A ja juz byłam kilka razy tylko z pisaniem gorzej-ciągle brak czasu :evil:
Mnie też bardzo podoba sie Twój ogród.Zazdroszczę Ci tej przestrzeni-lubię takie duże ogrody.Oczko pierwsza klasa i masz tyle rybek :shock:
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

O rany, Krakowianka, bardzo się cieszę :lol: Od razu pobiegłam Dorotko do Twojego ogrodu z myślą oddania roślin, których nie masz a które w nadmiarze rosną u mnie. Nie zauważyłam ani tojeści kropkowanej, omana wspaniałego, mozgi i czyśćca wełnistego. I ani jednej paproci. Może reflektujesz na te roślinki? Sama natomiast widziałam u Ciebie coś, czego szukam od dawna, mianowicie dzielżan czerwony. Też, podobnie jak Ty mam ogród poza miejscem zamieszkania, dokładnie ok. 6 km za Kozłówkiem i to już jest Wieliczka. Dojazd b. wygodny ale ja pracuję zawodowo, w dodatku w dwóch miejscach i na ogród pozostają praktycznie tylko suche weekendy. Nowe rośliny kupuję najczęściej przy ul. Wielickiej, często mają tam coś oryginalnego. Nie gardzę też wyprzedażami jesiennymi w OBI. W ub. tygodniu za podeschnięty Reed Baron chcieli 11 zł. W październiku nabyłam tam hostę-gigant, sunn substance. Ma mieć metr wysokości.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Anulko, dziękuję za odwiedziny, przymierzam się do rewizyty, ale dzisiaj zerknęłam tylko. Masz mnóstwo wspaniałych roślin na swojej działeczce. Tyle teraz nowych Forumowiczów się ujawniło, że nie sposób ogarnąć wszystkiego. Przynajmniej zima szybciej nam minie na spacerach po ukwieconych ogrodach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”