Gęstniejący ogród Zuzi55

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gęstniejący ogród Zuzi55

Post »

Zuziu, ale u Ciebie ładnie z tymi mieczykami ;:138 .Ten pierwszy wielokolorowy to chyba jakaś nowość, bo jeszcze go nie spotkałam.Jednak lato jest cudowne.Gdyby tak cały rok te kwiatuchy kwitły , pięknie by było u nas i może ludzie by byli szczęśliwsi.Kolorowe kwiaty poprawiają nastrój, cieszą ;:63 tak mi sie przynajmniej wydaje. ;:108
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Zuziu czy to budleje zaczynaja kwitnąć?
Kurczę ja cos zaniedbałam w tym roku moje :oops: .
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Zuziu piękne dalie ,moje w tym roku cieniutkie ,dużo bulw uschło w zimie :evil: Chyba dam sobie z nimi spokój ,mam ogrzewaną piwnicę ,a w garażu znowu za zimno ,Będę podziwiać u innych :lol:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

URSZULKO- w ubiegłym roku oddałam chyba z 5 kg mieczyków,bo znudziło mi się to ciagłe wykopywanie cann,mieczyków i dalii.Miałam wszystkie białe.Zostawiłam sobie tylko 20 cebulek,ale wiosną cos mnie podkusiło i dokupiłam tylko kilka nowych.Nie zajmowałam się nimi i tak sobie rosną.Nie wiem dlaczego w jednym miejscu rosną w drugim nie :?:
GRAŻKO-faktycznie kwity poprawiają nastrój a szczególnie coś nowego :;230 a tego kolorowego kupiłam w ogrodniczym ale bez nazwy.
AGNIESZKO- te dwa kolory budleii zaczynają zawsze najwcześniej kwitnąc,natomiast biała dopiero rozkwita a czerwona i żółta są bardzo mizerne po tej zimie.
BOŻENKO-moje dalie też przechowywałam w ciepłej piwnicy,ale były wykopane z ziemą i wcześnie je wysadziłam.
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25

Post »

Ta granatowa budleja jest powalająca jeszcze takiej ciemnej nie widziałam..Piszesz o czerwonej takiej jeszcze nie widziałam czy rzeczywiście jest taka ? Pytam bo kupiłam czerwoną ale nie dowierzam , że taka jest .Moja jeszcze nie kwitnie więc nie wiem jak zakwitnie.
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU-granatowa budleja jest u mnie najdłużej,jednak j.fiolet szybciej u mnie rośnie.Czerwona ma kwiat ciemniejszy od jasnofioletowej,ale nie jest to czerwień, jaka nam się kojarzy z tym kolorem :;230 .
U mnie wraca wiosna,oprócz robinii kwitnie ponownie rh,trochę mizernie ,ale kwitnie. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Zuziu ,widzę ,że masz kremowe aksamitki .Kupione czy wysiane :?: Ja już dwa razy kupowałam sadzonki a póżnieji zbierałam nasionka ,ale przez dwa lata nie wschodziły :( Chyba odpuszczę :evil:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aksamitki od Legutki,bo innych nie było i ładnie wzeszły.Postaram się też zebrac nasiona, może cos z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zuziu mnóstwo piękności w Twoim ogrodzie, U mnie głównie zieleń, a u Ciebie kalejdoskop kolorów :D Przepiękne dalie w wielu cudnych barwach, mieczyki, budleje i wiele innych śliczności :D
Awatar użytkownika
Agnie__szka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 31 lip 2010, o 10:27

Post »

Cześć Zuziu! Jestem tu nowa, a Ciebie znalazłam szukając kogoś , kto zna się na białych liliach candidum. Na wątku poświęconym tym liliom Ty zakończyłaś odwiedziny w zeszłym roku, ale tam był link do tego wątku, więc jestem. Ja mam kłopot przy tych liliach z chorobami grzybowymi. Czy u Ciebie od dołu liście brązowiały, w jakim stanie są teraz? Czy Ty coś z nimi robisz, żeby je zabezpieczyć, albo jakie konkretnie warunki muszą mieć. Wiem, że słońce, gleba zasadowa. Długo szukałam po różnych forach kogoś, komu się udaje ta hodowla, i znalazłam tylko Ciebie.Wszyscy narzekają na nie, a ja jestem ich fanatyczką. Z płatków nawet robię eliksir. Na drugim zdjęciu widać od dołu te zbrązowiałe liście. Jak nie chcesz tu ,to może mi odpiszesz na tym wątku poświęconym tej lilii. Pozdrawiam.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNIESZKO- w tym roku i u mnie zaczęły brązowiec lilie od dolnych liści.Prysnęłam ich Topsinem i poskutkowało.Teraz już przechodzą w stan spoczynku i pędy i tak robią się brązowe.Myślę,ze nic im nie będzie,u mnie one dosyc szybko się rozmnażają i rosną.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Zuziu :D
Przywędrowałam do Ciebie.
Kochana masz wiele przepięknych roślinek i kwitnących i liściastych i iglastych.
Gdyby nie górka i kamienny krąg to nie poznałabymTwojego ogrodu....tak się zmienił. ;:138
Cudownie...no i passiflora Ci zakwitła.....moja chyba dopiero w przyszłym roku zakwitnie.
;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zuziu, nazwę wątku masz adekwatna do rzeczywistości.
Coraz piękniejsze rośliny Ci kwitną i rozrastają się.
Mieczyki bardzo mi się podobają.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELU- niektóre krzewy jak tawuły ,derenie ,pęcherznice ,oliwnik i jaśminowiec tak się rozrosły,że i ja już nie poznaje swoich zakątków :;230 ,reszta powolutku,teraz nadrabiam z różami.
GOSIU- z mieczyków zostawiłam tylko po kilka z koloru,gdyż ograniczam rośliny .które trzeba wykopywac na zimę.

Ponownie zakwitły róże,zrobiły małą przerwę i dalej mają dużo pąków i ładnie rosną. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W dacie pomyłkowo ustawiłam miesiąc. :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie róże mają naprawdę dużo pączków. U mnie w tym roku nowo posadzone wyglądają marnie. Może w przyszłym będą ładniejsze :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”