Gęstniejący ogród Zuzi55
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gęstniejący ogród Zuzi55
Zuziu, ale u Ciebie ładnie z tymi mieczykami
.Ten pierwszy wielokolorowy to chyba jakaś nowość, bo jeszcze go nie spotkałam.Jednak lato jest cudowne.Gdyby tak cały rok te kwiatuchy kwitły , pięknie by było u nas i może ludzie by byli szczęśliwsi.Kolorowe kwiaty poprawiają nastrój, cieszą
tak mi sie przynajmniej wydaje. 
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Zuziu czy to budleje zaczynaja kwitnąć?
Kurczę ja cos zaniedbałam w tym roku moje
.
Kurczę ja cos zaniedbałam w tym roku moje
-
BOzENA1542

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Zuziu piękne dalie ,moje w tym roku cieniutkie ,dużo bulw uschło w zimie
Chyba dam sobie z nimi spokój ,mam ogrzewaną piwnicę ,a w garażu znowu za zimno ,Będę podziwiać u innych 
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
URSZULKO- w ubiegłym roku oddałam chyba z 5 kg mieczyków,bo znudziło mi się to ciagłe wykopywanie cann,mieczyków i dalii.Miałam wszystkie białe.Zostawiłam sobie tylko 20 cebulek,ale wiosną cos mnie podkusiło i dokupiłam tylko kilka nowych.Nie zajmowałam się nimi i tak sobie rosną.Nie wiem dlaczego w jednym miejscu rosną w drugim nie
GRAŻKO-faktycznie kwity poprawiają nastrój a szczególnie coś nowego
a tego kolorowego kupiłam w ogrodniczym ale bez nazwy.
AGNIESZKO- te dwa kolory budleii zaczynają zawsze najwcześniej kwitnąc,natomiast biała dopiero rozkwita a czerwona i żółta są bardzo mizerne po tej zimie.
BOŻENKO-moje dalie też przechowywałam w ciepłej piwnicy,ale były wykopane z ziemą i wcześnie je wysadziłam.
GRAŻKO-faktycznie kwity poprawiają nastrój a szczególnie coś nowego
AGNIESZKO- te dwa kolory budleii zaczynają zawsze najwcześniej kwitnąc,natomiast biała dopiero rozkwita a czerwona i żółta są bardzo mizerne po tej zimie.
BOŻENKO-moje dalie też przechowywałam w ciepłej piwnicy,ale były wykopane z ziemą i wcześnie je wysadziłam.
Ta granatowa budleja jest powalająca jeszcze takiej ciemnej nie widziałam..Piszesz o czerwonej takiej jeszcze nie widziałam czy rzeczywiście jest taka ? Pytam bo kupiłam czerwoną ale nie dowierzam , że taka jest .Moja jeszcze nie kwitnie więc nie wiem jak zakwitnie.
- zuzia55

-
BOzENA1542

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Zuziu ,widzę ,że masz kremowe aksamitki .Kupione czy wysiane
Ja już dwa razy kupowałam sadzonki a póżnieji zbierałam nasionka ,ale przez dwa lata nie wschodziły
Chyba odpuszczę 
- zuzia55

Aksamitki od Legutki,bo innych nie było i ładnie wzeszły.Postaram się też zebrac nasiona, może cos z tego wyjdzie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zuziu mnóstwo piękności w Twoim ogrodzie, U mnie głównie zieleń, a u Ciebie kalejdoskop kolorów
Przepiękne dalie w wielu cudnych barwach, mieczyki, budleje i wiele innych śliczności 
- Agnie__szka
- 10p - Początkujący

- Od: 31 lip 2010, o 10:27
Cześć Zuziu! Jestem tu nowa, a Ciebie znalazłam szukając kogoś , kto zna się na białych liliach candidum. Na wątku poświęconym tym liliom Ty zakończyłaś odwiedziny w zeszłym roku, ale tam był link do tego wątku, więc jestem. Ja mam kłopot przy tych liliach z chorobami grzybowymi. Czy u Ciebie od dołu liście brązowiały, w jakim stanie są teraz? Czy Ty coś z nimi robisz, żeby je zabezpieczyć, albo jakie konkretnie warunki muszą mieć. Wiem, że słońce, gleba zasadowa. Długo szukałam po różnych forach kogoś, komu się udaje ta hodowla, i znalazłam tylko Ciebie.Wszyscy narzekają na nie, a ja jestem ich fanatyczką. Z płatków nawet robię eliksir. Na drugim zdjęciu widać od dołu te zbrązowiałe liście. Jak nie chcesz tu ,to może mi odpiszesz na tym wątku poświęconym tej lilii. Pozdrawiam.

- zuzia55

AGNIESZKO- w tym roku i u mnie zaczęły brązowiec lilie od dolnych liści.Prysnęłam ich Topsinem i poskutkowało.Teraz już przechodzą w stan spoczynku i pędy i tak robią się brązowe.Myślę,ze nic im nie będzie,u mnie one dosyc szybko się rozmnażają i rosną.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Witaj Zuziu
Przywędrowałam do Ciebie.
Kochana masz wiele przepięknych roślinek i kwitnących i liściastych i iglastych.
Gdyby nie górka i kamienny krąg to nie poznałabymTwojego ogrodu....tak się zmienił.
Cudownie...no i passiflora Ci zakwitła.....moja chyba dopiero w przyszłym roku zakwitnie.

Przywędrowałam do Ciebie.
Kochana masz wiele przepięknych roślinek i kwitnących i liściastych i iglastych.
Gdyby nie górka i kamienny krąg to nie poznałabymTwojego ogrodu....tak się zmienił.
Cudownie...no i passiflora Ci zakwitła.....moja chyba dopiero w przyszłym roku zakwitnie.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zuziu, nazwę wątku masz adekwatna do rzeczywistości.
Coraz piękniejsze rośliny Ci kwitną i rozrastają się.
Mieczyki bardzo mi się podobają.
Coraz piękniejsze rośliny Ci kwitną i rozrastają się.
Mieczyki bardzo mi się podobają.
- zuzia55

ELU- niektóre krzewy jak tawuły ,derenie ,pęcherznice ,oliwnik i jaśminowiec tak się rozrosły,że i ja już nie poznaje swoich zakątków
,reszta powolutku,teraz nadrabiam z różami.
GOSIU- z mieczyków zostawiłam tylko po kilka z koloru,gdyż ograniczam rośliny .które trzeba wykopywac na zimę.
Ponownie zakwitły róże,zrobiły małą przerwę i dalej mają dużo pąków i ładnie rosną.

W dacie pomyłkowo ustawiłam miesiąc.
GOSIU- z mieczyków zostawiłam tylko po kilka z koloru,gdyż ograniczam rośliny .które trzeba wykopywac na zimę.
Ponownie zakwitły róże,zrobiły małą przerwę i dalej mają dużo pąków i ładnie rosną.

W dacie pomyłkowo ustawiłam miesiąc.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U Ciebie róże mają naprawdę dużo pączków. U mnie w tym roku nowo posadzone wyglądają marnie. Może w przyszłym będą ładniejsze