Różanka Fridy
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka Fridy
Joasiu, najlepiej gdybyś ją zobaczyła. ChA zawiązał nowe pączki, jest więc szansa na wspólne kwitnienie obu róż. Teraz w ogrodzie mniej kwiatów, większość róż odpoczywa, wiążą nowe pączki, za jakieś 2-3 tygodnie będzie kolejna eksplozja.
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu,
postaram się wpaść na chwilkę w tym tygodniu, u Ciebie jest zawsze coś do oglądania,
postaram się wpaść na chwilkę w tym tygodniu, u Ciebie jest zawsze coś do oglądania,
Cudny kolor tej Tea Time
Gdzie była kupiona ( czy "wysyłkowa"), chętnie kupiłabym róże w takim pięknym pomarańczu 

Pozdrawiam serdecznie
- Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller

Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
- Frida
Ta róża była kupiona jesienią w Świecie róż w Łomiankach, akurat tutaj nazwa zgadza sie z różą. Dość mocno zmarzła i odbila najpóźniej ze wszystkich róż. Silne zdrowe pędy, przepiękne brzegi listków, robale jej nie lubią. Zobaczę jaka bedzie w rozkwicie i jak długo utrzyma się kwiat.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Obejrzałam maleńką część wątku i już jestem zauroczona.Bardzo ciekawie zaczęłaś a potem już piękne róże 

Może uda mi się gdzieś "upolować" Tea Time .. skoro nie lubią jej robale - to tym lepsza dla mnie.
Wczoraj wycinałam młode pędy róży, której listki byy w całości zjedzone przez takie małe , zielone gąsienice
Wyzbierałam je z reszty krzaczka i wydusiłam
Tak mi szkoda tych młodych pędów..
Wczoraj wycinałam młode pędy róży, której listki byy w całości zjedzone przez takie małe , zielone gąsienice

Tak mi szkoda tych młodych pędów..
Pozdrawiam serdecznie
- Alexandra
Róże Alexandry

Róże Alexandry
- Frida
Obserwuję Tea Time, rozkwitła w pełni, kwiat się trzyma, nadal ładny, nie blaknie. Postaram się wkleić fotkę.
Wczoraj było kolejne podlewanie roztworem gnojówki pokrzywowej. Ręce od noszenia wiaderek z "kompocikiem" mam długie jak orangutan, wieczorem padłam, a smrodek gnojówki po wymieszaniu z zapachami róż i floksów czułam jeszcze w nocy. Rano w autobusie nikt się ode mnie nie odsuwał, więc chyba nie zalatuję tą miksturą.
Pozdrawiam, D
Wczoraj było kolejne podlewanie roztworem gnojówki pokrzywowej. Ręce od noszenia wiaderek z "kompocikiem" mam długie jak orangutan, wieczorem padłam, a smrodek gnojówki po wymieszaniu z zapachami róż i floksów czułam jeszcze w nocy. Rano w autobusie nikt się ode mnie nie odsuwał, więc chyba nie zalatuję tą miksturą.
Pozdrawiam, D

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Podpisuję się pod Kasią, ile znam Peace'ów, tyle różnych barw, w zależności od słońca czy gleby.kasia_rom pisze:Danusiu, jakie piękne róże, i jakie ciekawe odmiany![]()
Ta z karteczką i dziwną nazwą ....mejland...., to pewnie będzie Gloria Dei, kupowałam na all. , z taką samą poprzekręcaną nazwąJest śliczna
![]()
Jedno ma charakterystyczne, czyli te różowiejące końce przy przekwitaniu

- Frida
Gosiu, miło mi, że podabają Ci sie moje róże. Zapraszam Cie do częstych odwiedzin.
Dziękuję Aniu, teraz, gdy przekwitła, a miała aż dwa kwiatki, wiem, że to Peace, bo mam już tę różę i wcale nie zamierzałam kupować kolejnej. Chyba zacznę sprzedawać albo wymieniać się różami, których mam nadmiar.
Znowu zapowiada się upał, w cieniu jest w tej chwili 26 st. C - a przecież mamy poranek!
Dziękuję Aniu, teraz, gdy przekwitła, a miała aż dwa kwiatki, wiem, że to Peace, bo mam już tę różę i wcale nie zamierzałam kupować kolejnej. Chyba zacznę sprzedawać albo wymieniać się różami, których mam nadmiar.
Znowu zapowiada się upał, w cieniu jest w tej chwili 26 st. C - a przecież mamy poranek!
- Frida
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Danusiu,
A moze to nie Gloria dei tylko Chinatawn sa dosc podobne tylko ta druga ma pozniej wiecej kwiatow i jest bardzie zolta,
Tea Time ma super kolorek, inne rozyczki tez przepiekne interesujaca ta Parole, a jak sie Tobie podoba Grahamek w realu?
A moze to nie Gloria dei tylko Chinatawn sa dosc podobne tylko ta druga ma pozniej wiecej kwiatow i jest bardzie zolta,
Tea Time ma super kolorek, inne rozyczki tez przepiekne interesujaca ta Parole, a jak sie Tobie podoba Grahamek w realu?
- Frida
Asiu, podoba mi się bardzo, ten kolor żółty a jednak w odcieniach, śliczności. W tym roku znowu szykuje mi się rewolucja ogrodowa, mam nadzieję, że to już ostatnia na taka skalę. Przecież mam mieć ogród bezobsługowy. 

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ha, ha bezobsługowy
A to nowe miejsce dla Othella w którym mu się polepszyło, to jakie jest?
Tzn. słoneczne, lepsza ziemia?

A to nowe miejsce dla Othella w którym mu się polepszyło, to jakie jest?

Tzn. słoneczne, lepsza ziemia?
- Frida
Słoneczne, leciutko cieniowane od południa (parawan z jeżówki), poprzednio był na patelni.
Uzupełniając informacje o Tea Time - po dwudniowym deszczu stoi sobie kwiatek w pełnej krasie.
Uzupełniając informacje o Tea Time - po dwudniowym deszczu stoi sobie kwiatek w pełnej krasie.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo ładna ta Tea Time
Lubię te kolorki 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!