Moje doniczkowe - tulipanka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kiedyś,przy pierwszym moim wilczomleczu,jeszcze jak był niezbyt duży,ucinałam wierzchołek żyletką by bardziej się rozkrzewił i rzeczywiście tak się stało.
Niestety,którejś zimy mój pan za długo miał otwarte okno i go zmroziło-myślałam,że go zabiję!
Ale ja teraz nie miałam na myśli ucinania pędów w połowie,tylko te najwyższe pędy poodcinać w miejscu,skąd wyrastają-tym samym obniży się jego wysokość a odnóżki do ukorzeniania będą już spore :P
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie !
Kupiłam sobie dziś takie cudo
Obrazek
A takie coś podskubałam w supermarkecie. Wie ktoś może co to za roślinka?
Obrazek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grudnik( Szlumbergera ) bardzo ładny ma kolor , ja mam taki wściekły róż, ale mój jeszcze w pączkach :wink:
natomiast to coś skubnięte ma listki podobne do Kalanchoe :roll:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Ja też sądzę, że to jest Kalanchoe.
Awatar użytkownika
edytahome
50p
50p
Od: 4 paź 2007, o 08:42

Post »

Mój grudnik też zbiera się do kwitnienia. Lada dzień powinien obsypać się kwieciem, jakiego koloru to nie pamiętam, bowiem w zeszłym roku jak go przynoisłam do domu wszystkie kwiaty opadły. Posypały się też łodyżki, które szybko powędrowały do niwej doniczki i w tym roku zamiast jednej roślinki mam dwie. ;:33
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Awatar użytkownika
edytahome
50p
50p

Post »

I Wiolu powinnam od tego zacząć :oops: !? Masz śliczne zadbane roślinki, których niejedna pani domu mogłaby Ci pozazdrościć :lol:
ps. gdybyś szukała chętnych na szczepki tej dorodnej roślinki (i nie tylko) to ja się chętnie nimi zaopiekuję ;:25 Bardzo podobają mi sie takie olbrzymy, choć wiem że na efekty trzeba będzie trochę zaczekać ;:63
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Mój grudnik w tym roku też zrobił mi niemiłą niespodziankę. Po przyniesieniu do domu, kwiatki zaschły. Nie wiem, jaka była przyczyna takiego stanu rzeczy, bo w ubiegłych latach ten sam grudnik też spędzał lato na tarasie i po przyniesieniu do domu( już z pączkami) pięknie kwitł.
Awatar użytkownika
edytahome
50p
50p

Post »

Ja swego nawet rozsadziłam, bowiem rósł do tej pory w jednej doniczce ze swoim kuzynem- ripsalidopsisem. póki co jeszcze się trzyma, ale boję się, że jak jutro do niego zajrzę to....
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziewczyny - ja tez się boję o mojego nowego grudnika. Jak mu kwiaty oblecą to trudno, ale na przyszły rok będę miała już ładny egzemplarz. Wiem, że one tak mają - po zmianie miejsca lubią zrzucić pączki.Obrazek
Powiem wam, że moja mama w ubiegłym roku przesadzała swojego grudnika do wyższej doniczki, w okresie kwitnienia, bo miał tyle kwiatów, że pędy kładły się na parapecie i o dziwo nic mu nie było. Więc jest nadzieja :) :) :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

edytahome pisze: ps. gdybyś szukała chętnych na szczepki tej dorodnej roślinki (i nie tylko) to ja się chętnie nimi zaopiekuję ;:25 Bardzo podobają mi się takie olbrzymy, choć wiem że na efekty trzeba będzie trochę zaczekać ;:63
Podaj mi adres to na pewno wyślę. Nie obiecuję tylko kiedy :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wkleję jeszcze zdjęcia moich kaktusów. Nie mam ich za dużo, bo zbytnio za nimi nie przepadam. Te, które posiadam przytargał mój M i zajmuję się nimi, żeby mu sprawić przyjemność :oops:
Nici ze zdjęć
;:144 ;:144 ;:120 ;:98 Może jutro się uda :wink:
Awatar użytkownika
edytahome
50p
50p

Post »

Ja też za kaktusami nie przepadam, szczególnie tymi które mają kolce. Natomiast wszystkie inne są mile widziane. Przynajmniej przy nich można trochę odpocząć :lol:
Obrazek
By edytahome
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A oto i obiecane zdjęcia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Jakie dorodne kaktusiska :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiem, że to nie na temat, ale pokaże wam zdjęcie mojego najukochańszego kwiatuszka. Sprawił mi on dziś wielką radość bo po raz pierwszy obdarował mnie radosnym, głośnym śmiechem. To najcudowniejszy dźwięk na ziemi. Jestem taka szczęśliwa. ;:2 ;:2 ;:2 ;:2 ;:2 ;:2
Obrazek
Oliwia skończyła niedawno 3 miesiące. Mam jeszcze starszą pociechę ma 6 lat i nie wyraziła zgody na zamieszczenie zdjęcia. No cóż.......... dorosłość...........
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”