Witajcie storczykowo zakręceni ! :)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie storczykowo zakręceni ! :)
Będę podglądać, jak się ma reanimek ;) Zwłaszcza, ze ja teraz tez jednego ratuję 

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
katarzynka575 pisze:Zabko_Monis dobrze że was mam ;:85 co trzy głowy to niejedna .Dzięki bardzoza jakiś czas zapraszam do siebie mam nadzieję że maluszki już urosną

Czekam na założenie Twojego wątku storczykowego ;) Przejrzałam Twój wątek "Doniczkoogródki..." i widziałam fajne żabki

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak myślisz no może i tak, bo właściwie teraz ogarnęła mnie" straszliwa " choroba STORCZYKOMANIA
załapana od was
no ale w sumie bardzo przyjemna.

- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Witajcie Kochani po krótkiej przerwie.Właśnie wróciłam z wakacji ktore spędziłam w pięknej Łebie.Odpoczęłam i na chwilkę oderwałam się od codziennych obowiazków i problemów. Relacja co u moich roślinek;
equestris ma coraz większe pączki, ech jak długo to trwa
ludisia się ładnie rozrasta
dendrobium idzie w przyrościki
philadelphia przed wyjazdem mi spadła z kwietnika straciła wszystkie kwiaty,ale ku mojej uciesze jest nowy listeczek
przyroscikna sabotku też urósl
moje ulubione dendr.phal.znowu zakwitnie od grudnia to trzeci raz (dwa u mnie).Teraz ma cztery pędziki trzy z czubka i jeden z pomiedzy liści
:P
Ale najbardziej mnie ucieszył pędzik na Miltonii
tytaj tłuściutki pędzik na białasku
półminiaturka jasno różowa wypuściła pedzik a na czubku ma listki
To na razie na tyle bo czas mnie goni .Wieczorkiem lecę do Was moi mili bo mnie ciekawosc zżera co tam u Was słychac i jeszcze wrzucę trochę kwitnień 

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania
Aniu, gratuluję pięknych falków, dorodnych dendrobium, które tak pięknie u Ciebie kwitną nic tylko pogratulować rączek i serducha ja czekam na swojego i się zastanawiam czy ponownie zakwitnie. Ale najpiękniejszy jest MM, mozesz napisać gdzie go kupiłaś?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pani_storczyk
- 500p
Olcia1 MM zamówilam na OG (Orchid Garden).Link na czwartej stronie
Oto kilka kwitnień
[img]http://images38.fotosik.pl%20%20%20/313/4f17261c4047b136med.jpg[/img] A to najnowszy nabytek jest wysoki i ma ogromne kwiaty

Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
,piękny ogród botaniczny zastałaś po powrocie,prawdziwe kwitnące orchidarium.Co jeden to piękniejszy
;:94

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, pięknie i kolorowo u Ciebie! Przecudnie wygląda Mini Mark, jestem w nim od dawna zakochana, mam nadzieję, że wkrótce już będę mogła sobie takiego kupić 
Oczywiście podobają mi się wszelkie żółtaski, już wiem, że jeśli tylko będę pewna, że zażegnałam chorobę Phal. to na pewno odbuduję kolekcję żółtych Phal. takie lubię najbardziej
Świetnie się zapowiada Twoje dend. phal- ale będzie kwitnienie- już zazdraszaczam, widać, że masz rączki do zielonych
Pamiętam, że ludiśka trafiła do Ciebie mniej więcej wtedy, gdy ja kupiłam moją, widzę, że podobnie się rozrastają, moja ma identyczne przyrosty. Ja swoją od razu przesadziłam do płytszej doniczki, do mieszanki kory, mchu i torfu i chyba się to sprawdza. Najlepsze jest to, że moja ludisia puszcza nowe przyrosty od korzeni, dwa nawet wychodzą przez dziury na dnie, ciesze się, że przynjmniej z nią nie mam kłopotów- czego i Tobie życzę!

Oczywiście podobają mi się wszelkie żółtaski, już wiem, że jeśli tylko będę pewna, że zażegnałam chorobę Phal. to na pewno odbuduję kolekcję żółtych Phal. takie lubię najbardziej

Świetnie się zapowiada Twoje dend. phal- ale będzie kwitnienie- już zazdraszaczam, widać, że masz rączki do zielonych

Pamiętam, że ludiśka trafiła do Ciebie mniej więcej wtedy, gdy ja kupiłam moją, widzę, że podobnie się rozrastają, moja ma identyczne przyrosty. Ja swoją od razu przesadziłam do płytszej doniczki, do mieszanki kory, mchu i torfu i chyba się to sprawdza. Najlepsze jest to, że moja ludisia puszcza nowe przyrosty od korzeni, dwa nawet wychodzą przez dziury na dnie, ciesze się, że przynjmniej z nią nie mam kłopotów- czego i Tobie życzę!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Piękne masz kwitnienia
Aż ciężko mi wybrać który najpiękniejszy 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Ale piękne kwitnienia zastałaś po powrocie.

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Ależ one piękne wszystkie
oj miło się siedzi wśród takich ślicznotek

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Aniu wspaniale Cię przywitały Twoje kwiatuszki: pędziki, listki no i te obłędne kwitnienia

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Aniu pięknie u ciebie ,miło jak kwiatuszki tak witają 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Aniu, ale piękne wiadomości u Ciebie i Twoich podopiecznych. ;)
Od czego by tu zacząć...hmm, chyba od gratulacji pędzików, zwłaszcza u miltoni
<Znasz jej kolor? Wiesz, że Jesteś w nieiwielkiej części Forumowiczów którym zakwitła miltonia... to zaszczyt, nie? >
Sabotek ładnie się rozrasta. A na dendrobium nobile zauważyłam wypustkę....może będzie kwiatek?
Od czego by tu zacząć...hmm, chyba od gratulacji pędzików, zwłaszcza u miltoni

Sabotek ładnie się rozrasta. A na dendrobium nobile zauważyłam wypustkę....może będzie kwiatek?

- pani_storczyk
- 500p
KOCHANI dziękuję Wam za odwiedziny w moich skromnych progach
Justynko znam kolor miltonii ,kupilam ją kwitnącą ,jest bordowa z odrobiną bieli.Okropnie sie cieszę że mi zakwitnie bo wiem z forum że to trudny storczyk,tym większa moja radość.I zaszczyt też oczywiście,ależ jestem dumna
Katarzynko,Kasiunieczko ,Aniu,Asiu,Moniś i Henryku Bardzo Wam Dziękuję za miluchne słowa

Kamilko masz rację MM to cudny storczyk fajnie że niedługo dołączy do Twoich milusińskich.Ja podobnie jak Ty uwielbiam żółtaski,są jak słoneczka
.Ludisia fajnie rośnie ,tak jak u Ciebie. Trzymam kciuki zatwoje piękne kwiatuchy by nie dały się zarazie i życzę Ci powodzenia w dalszej walce

Justynko znam kolor miltonii ,kupilam ją kwitnącą ,jest bordowa z odrobiną bieli.Okropnie sie cieszę że mi zakwitnie bo wiem z forum że to trudny storczyk,tym większa moja radość.I zaszczyt też oczywiście,ależ jestem dumna

Katarzynko,Kasiunieczko ,Aniu,Asiu,Moniś i Henryku Bardzo Wam Dziękuję za miluchne słowa

Kamilko masz rację MM to cudny storczyk fajnie że niedługo dołączy do Twoich milusińskich.Ja podobnie jak Ty uwielbiam żółtaski,są jak słoneczka

Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania