Witajcie storczykowo zakręceni ! :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie storczykowo zakręceni ! :)

Post »

Będę podglądać, jak się ma reanimek ;) Zwłaszcza, ze ja teraz tez jednego ratuję ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

katarzynka575 pisze:Zabko_Monis dobrze że was mam ;:85 co trzy głowy to niejedna .Dzięki bardzo ;:180 za jakiś czas zapraszam do siebie mam nadzieję że maluszki już urosną
:oops: ;:196
Czekam na założenie Twojego wątku storczykowego ;) Przejrzałam Twój wątek "Doniczkoogródki..." i widziałam fajne żabki ;:138 No i widziałam śliczną Cambrię ;) Więc na co czekasz??? Zakładaj wątek czysto storczykowy ale to już ! :D
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak myślisz no może i tak, bo właściwie teraz ogarnęła mnie" straszliwa " choroba STORCZYKOMANIA :;230 załapana od was :;230 no ale w sumie bardzo przyjemna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Witajcie Kochani po krótkiej przerwie.Właśnie wróciłam z wakacji ktore spędziłam w pięknej Łebie.Odpoczęłam i na chwilkę oderwałam się od codziennych obowiazków i problemów. Relacja co u moich roślinek; Obrazekequestris ma coraz większe pączki, ech jak długo to trwa :roll: Obrazekludisia się ładnie rozrasta Obrazekdendrobium idzie w przyrościki Obrazekphiladelphia przed wyjazdem mi spadła z kwietnika straciła wszystkie kwiaty,ale ku mojej uciesze jest nowy listeczek :wink: Obrazekprzyroscikna sabotku też urósl Obrazekmoje ulubione dendr.phal.znowu zakwitnie od grudnia to trzeci raz (dwa u mnie).Teraz ma cztery pędziki trzy z czubka i jeden z pomiedzy liści :?: :P ObrazekAle najbardziej mnie ucieszył pędzik na Miltonii Obrazektytaj tłuściutki pędzik na białasku Obrazekpółminiaturka jasno różowa wypuściła pedzik a na czubku ma listki :?: To na razie na tyle bo czas mnie goni .Wieczorkiem lecę do Was moi mili bo mnie ciekawosc zżera co tam u Was słychac i jeszcze wrzucę trochę kwitnień :wit
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19

Post »

Aniu, gratuluję pięknych falków, dorodnych dendrobium, które tak pięknie u Ciebie kwitną nic tylko pogratulować rączek i serducha ja czekam na swojego i się zastanawiam czy ponownie zakwitnie. Ale najpiękniejszy jest MM, mozesz napisać gdzie go kupiłaś?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p

Post »

Olcia1 MM zamówilam na OG (Orchid Garden).Link na czwartej stronie :D Oto kilka kwitnień Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [img]http://images38.fotosik.pl%20%20%20/313/4f17261c4047b136med.jpg[/img] A to najnowszy nabytek jest wysoki i ma ogromne kwiaty Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

,piękny ogród botaniczny zastałaś po powrocie,prawdziwe kwitnące orchidarium.Co jeden to piękniejszy ;:138 ;:138 ;:138 ;:94
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, pięknie i kolorowo u Ciebie! Przecudnie wygląda Mini Mark, jestem w nim od dawna zakochana, mam nadzieję, że wkrótce już będę mogła sobie takiego kupić :)
Oczywiście podobają mi się wszelkie żółtaski, już wiem, że jeśli tylko będę pewna, że zażegnałam chorobę Phal. to na pewno odbuduję kolekcję żółtych Phal. takie lubię najbardziej :)

Świetnie się zapowiada Twoje dend. phal- ale będzie kwitnienie- już zazdraszaczam, widać, że masz rączki do zielonych :)

Pamiętam, że ludiśka trafiła do Ciebie mniej więcej wtedy, gdy ja kupiłam moją, widzę, że podobnie się rozrastają, moja ma identyczne przyrosty. Ja swoją od razu przesadziłam do płytszej doniczki, do mieszanki kory, mchu i torfu i chyba się to sprawdza. Najlepsze jest to, że moja ludisia puszcza nowe przyrosty od korzeni, dwa nawet wychodzą przez dziury na dnie, ciesze się, że przynjmniej z nią nie mam kłopotów- czego i Tobie życzę!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Piękne masz kwitnienia :) Aż ciężko mi wybrać który najpiękniejszy ;:108
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Ale piękne kwitnienia zastałaś po powrocie. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Ależ one piękne wszystkie ;:138 oj miło się siedzi wśród takich ślicznotek ;:3 ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Aniu wspaniale Cię przywitały Twoje kwiatuszki: pędziki, listki no i te obłędne kwitnienia ;:63 ;:108
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Aniu pięknie u ciebie ,miło jak kwiatuszki tak witają :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Aniu, ale piękne wiadomości u Ciebie i Twoich podopiecznych. ;)
Od czego by tu zacząć...hmm, chyba od gratulacji pędzików, zwłaszcza u miltoni ;:138 <Znasz jej kolor? Wiesz, że Jesteś w nieiwielkiej części Forumowiczów którym zakwitła miltonia... to zaszczyt, nie? >
Sabotek ładnie się rozrasta. A na dendrobium nobile zauważyłam wypustkę....może będzie kwiatek? ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p

Post »

KOCHANI dziękuję Wam za odwiedziny w moich skromnych progach ;:180 ;:180

Justynko znam kolor miltonii ,kupilam ją kwitnącą ,jest bordowa z odrobiną bieli.Okropnie sie cieszę że mi zakwitnie bo wiem z forum że to trudny storczyk,tym większa moja radość.I zaszczyt też oczywiście,ależ jestem dumna :oops: :oops:

Katarzynko,Kasiunieczko ,Aniu,Asiu,Moniś i Henryku Bardzo Wam Dziękuję za miluchne słowa ;:196 ;:196 ;:196

Kamilko masz rację MM to cudny storczyk fajnie że niedługo dołączy do Twoich milusińskich.Ja podobnie jak Ty uwielbiam żółtaski,są jak słoneczka ;:3 .Ludisia fajnie rośnie ,tak jak u Ciebie. Trzymam kciuki zatwoje piękne kwiatuchy by nie dały się zarazie i życzę Ci powodzenia w dalszej walce :D ;:196

Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”