Pomidorki koktajlowe - 1cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....

Post »

dzięki, dzieło mojego taty, muszę przyznać ze jak już sie w końcu do czegoś weźmie to zrobi to solidnie :)
można powiedzieć że się zrechabilitował po skoszeniu młodej sosny himalajskiej :roll:
Ania
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pogratuluj tacie , mi też się to podoba :)
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
angela1974
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 cze 2010, o 19:17

Post »

witam wszystkich forumowiczów, zasiałam pomidorki tak jak radziliście, mam super 60 cm krzaki z pięknymi małymi żółtymi kwiatuszkami podlewam je codziennie, ale nie wiem czy dobrze robię, nie nawożę i mam je w zacienionym miejscy na balkonie od strony południowo-wschodniej, proszę o info kiedy będą owocki i czy dobrze się nimi zajmuję

pozdrawiam serdecznie
angela
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Angelo, nie jestem specjalistka, ale wiem z wlasnych doswiadczen, ze pomidory potrzebuja duuuzooo slonca ;:3 i dokarmiania ;:196 , bo naprawde musza sie napracowac solidnie, zeby wyprodukowac owoce i to w wiekszej liczbie. To spory wysilek dla rosliny... ;:108

Zycze Ci sukcesow! Ja tez czekam na swoje owocki!
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

Zasil ich teraz bo na pewno wystąpią objawy niedoborów póżniej a lepiej teraz jak nie ma jeszcze owoców.
angela1974
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 cze 2010, o 19:17

Post »

dziękuję za informacje czyli przesuwam je na słoneczko i kupuje jakiś nawóz do warzyw, tak?
jak tylko pokażą się owoce chyba zwariuję ze szczęścia, to będą moje pierwsze okazy owocowe, bo jak na razie rosną mi tylko kaktusy a nie warzywa, hihi

pozdrawiam
angela
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Wiem, co czujesz. Ja fotografowalam swoje pomidory od dnia "narodzin" ;:86 . A pierwsze zielone kuleczki-pomidoreczki... ;:196 ho, ho! Szalenstwo szczesliwosci ;:114
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

Różne są nawozy: mineralne, ekologiczne oparte na wyciągu z biohumusu, gnojówka z pokrzyw, dolomit z zawartością magnezu, zależy co preferujesz .Ważne żeby teraz dać wieloskładnikowe a póżniej jak bliżej owocowania to te ekologiczne.Czytaj inne wątki pomidorowe to Ci się rozjaśni co i jak.
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Kontakt:

Post »

W połowie czerwca kupiłam w sklepie koktajlówki odmiany cherry, zasmakowały mi więc wysiałam troche nasionek. Nie sądziłam nawet że tyle z nich wykiełkuje, więc jak zobaczyłam ten gąszcz siewek to pomyślałam że porozdaje sadzonki znajomym. Ale teraz mam wątpliwości, czy zdążą one wydać jeszcze dojrzałe owoce, gdy teraz mają średnio ok 10cm :? Gartenperle wsadzałam do donic pod koniec maja mocno wyrośnięte a dopiero miałam z nich 3 dojrzałe owocki które zawiazał wcześniej. Obecnie jest cały oblepiony gronami ale jeszcze zielonymi. W takim razie czy dalsza uprawa tych pomidorków ma sens :roll: Sobie mogę zostawić i zasadzić pare sazonek w ramach eksperymentu, ale dawać komuś sadzonki z których nic już nie będzie mieć jest mi głupio :roll:
Ania
Awatar użytkownika
Jankiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 16:43

Post »

Hekate, przy odrobinie szczęścia jak lato się przedłuży to w połowie października będziesz zbierać pierwsze plony. Słyszałem, że z tuneli folionwych plantatorzy potrafią zbierać dwa plony rocznie, a w Chinach ryż też zbierają dwa razy, więc może i tobie się uda.
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

od kwitnienia do czerwonego pomidora trwa około 2 miesięcy ,moje wielkoowocowe dopiero zaczynają kwitnąć (pierwsze lub drugie grono) ,a we wrześniu już będą owocować.Lepiej jest kupić nasiona ,bo można trafić na odmianę mieszańcową (prawie w 100%) i nie powtórzą cech.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jankiel pisze:Słyszałem, że z tuneli folionwych plantatorzy potrafią zbierać dwa plony rocznie, a w Chinach ryż też zbierają dwa razy, więc może i tobie się uda.
tylko że ja pomidorki hoduję pod chmurką w donicach :roll: chyba że później przeniosłabym je na domowy parapet Obrazek ale to i tak tylko pare sztuk w takim wypadku zostawię. Reszta najwyżej posłuży jako materiał na gnojowice dla pozostałych krzaczków :P
Ekopom wszystkie pozostałe krzaczki pomidorków mam z kupnych nasion, te posiałam tak bardziej z ciekawości co z nich wyrośnie :wink:
Ania
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45

Post »

witam , moje koktajlówki rosną pod folią, mają już tak ze 2 m. Myślę, że za dwa trzy tygodnie już dojrzeją. Ale powiem Wam , że to dla nich za wysokie temperatury.
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hekate pisze: tylko że ja pomidorki hoduję pod chmurką w donicach :roll: chyba że później przeniosłabym je na domowy parapet
Tak zrobilam w zeszlym roku ( we wrzesniu juz byly przymrozki), i do listopada zajadalam sie pomidorkami prosto z krzaczka :heja
Tak samo zrobilam z papryka w cylindrach ;:108 . Moj M byl przerazony dzungla w salonie, ale salatkami sie zajadal :wink:
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
robi1976
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 30 maja 2010, o 17:26

Post »

witam ponownie :)
mam pytanko
mam na balkonie dwa rodzaje pomidorków
- pierwsze małe krzaczki (nie wiem jak się nazywa odmiana - wyrzuciłem torebkę) te ładnie owocują :D
- drugie trochę większe (z tego co pamiętam mają być żółte) i z tymi jest gorzej, jak do tej pory zawiązał się tylko jeden pomidorek...

jaka może być przyczyna nie zawiązywania się owoców na tych większych krzaczkach?

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Robert
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”