Pomidorki koktajlowe - 1cz.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Pięknie się prezentują
Gdyby jeszcze tak smakowały jak sie prezentują ...

-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, śliczne pomidorki 

- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Haniu dziękuję, a to większość mojej pomidorkowej uprawy (te wysokie to rumba ożarowska, a te pomarańczowe to aksamitki),hodowanej na gnojowicy z pokrzyw (niestety się kończy i chyba teraz wezmę mniszek z dodatkiem skrzypu na celownik bo pokrzywa z nasionkami
), podsypanych jedynie dolomitem i popiołem drzewnym, a chronionych Efektywnymi Mikroorganizmami. Jak na razie ma się ok, choć wydaje mi sie zę duża zasługa w tym upałów które nie pozwalają na rozwój chorób, ale głównym wyznacznikiem była uprawa bez chemii i tego się trzymam

Ania
Świetny stojak!!!!!
- Hekate
- 200p
- Kontakt:
dzięki, dzieło mojego taty, muszę przyznać ze jak już sie w końcu do czegoś weźmie to zrobi to solidnie
można powiedzieć że się zrechabilitował po skoszeniu młodej sosny himalajskiej

można powiedzieć że się zrechabilitował po skoszeniu młodej sosny himalajskiej

Ania
pogratuluj tacie , mi też się to podoba 

Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 cze 2010, o 19:17
witam wszystkich forumowiczów, zasiałam pomidorki tak jak radziliście, mam super 60 cm krzaki z pięknymi małymi żółtymi kwiatuszkami podlewam je codziennie, ale nie wiem czy dobrze robię, nie nawożę i mam je w zacienionym miejscy na balkonie od strony południowo-wschodniej, proszę o info kiedy będą owocki i czy dobrze się nimi zajmuję
pozdrawiam serdecznie
angela
pozdrawiam serdecznie
angela
- Dzialeczka
- 500p
- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Angelo, nie jestem specjalistka, ale wiem z wlasnych doswiadczen, ze pomidory potrzebuja duuuzooo slonca
i dokarmiania
, bo naprawde musza sie napracowac solidnie, zeby wyprodukowac owoce i to w wiekszej liczbie. To spory wysilek dla rosliny...
Zycze Ci sukcesow! Ja tez czekam na swoje owocki!

Zycze Ci sukcesow! Ja tez czekam na swoje owocki!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Zasil ich teraz bo na pewno wystąpią objawy niedoborów póżniej a lepiej teraz jak nie ma jeszcze owoców.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 cze 2010, o 19:17
dziękuję za informacje czyli przesuwam je na słoneczko i kupuje jakiś nawóz do warzyw, tak?
jak tylko pokażą się owoce chyba zwariuję ze szczęścia, to będą moje pierwsze okazy owocowe, bo jak na razie rosną mi tylko kaktusy a nie warzywa, hihi
pozdrawiam
angela
jak tylko pokażą się owoce chyba zwariuję ze szczęścia, to będą moje pierwsze okazy owocowe, bo jak na razie rosną mi tylko kaktusy a nie warzywa, hihi
pozdrawiam
angela
- Dzialeczka
- 500p
- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Wiem, co czujesz. Ja fotografowalam swoje pomidory od dnia "narodzin"
. A pierwsze zielone kuleczki-pomidoreczki...
ho, ho! Szalenstwo szczesliwosci 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Różne są nawozy: mineralne, ekologiczne oparte na wyciągu z biohumusu, gnojówka z pokrzyw, dolomit z zawartością magnezu, zależy co preferujesz .Ważne żeby teraz dać wieloskładnikowe a póżniej jak bliżej owocowania to te ekologiczne.Czytaj inne wątki pomidorowe to Ci się rozjaśni co i jak.
- Hekate
- 200p
- Kontakt:
W połowie czerwca kupiłam w sklepie koktajlówki odmiany cherry, zasmakowały mi więc wysiałam troche nasionek. Nie sądziłam nawet że tyle z nich wykiełkuje, więc jak zobaczyłam ten gąszcz siewek to pomyślałam że porozdaje sadzonki znajomym. Ale teraz mam wątpliwości, czy zdążą one wydać jeszcze dojrzałe owoce, gdy teraz mają średnio ok 10cm
Gartenperle wsadzałam do donic pod koniec maja mocno wyrośnięte a dopiero miałam z nich 3 dojrzałe owocki które zawiazał wcześniej. Obecnie jest cały oblepiony gronami ale jeszcze zielonymi. W takim razie czy dalsza uprawa tych pomidorków ma sens
Sobie mogę zostawić i zasadzić pare sazonek w ramach eksperymentu, ale dawać komuś sadzonki z których nic już nie będzie mieć jest mi głupio 

Ania
- Jankiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 16:43
Hekate, przy odrobinie szczęścia jak lato się przedłuży to w połowie października będziesz zbierać pierwsze plony. Słyszałem, że z tuneli folionwych plantatorzy potrafią zbierać dwa plony rocznie, a w Chinach ryż też zbierają dwa razy, więc może i tobie się uda.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
od kwitnienia do czerwonego pomidora trwa około 2 miesięcy ,moje wielkoowocowe dopiero zaczynają kwitnąć (pierwsze lub drugie grono) ,a we wrześniu już będą owocować.Lepiej jest kupić nasiona ,bo można trafić na odmianę mieszańcową (prawie w 100%) i nie powtórzą cech.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny