Dziękuję Szczecinianko!!!!!!!!! Jak tu u Was, a właściwie u nas (bo wkrótce odbieram dowód ze szczecińskim meldunkiem) wszystko rośnie i kwitnie jak z podręcznikaagnieszka72 pisze:Pw.
No paskuda to fakt. Wzrok dziki, suknia plugawa, kwitną goździki, a tam chwast wystawa.marzanka pisze:paskuda Miałaś dać znać jak wątek założyszSuper
jestem na urlopie ale dziś dopadłam na min komputerek więc się wpisuję co byś nie zginęłą mi
Włości jak włości, hektary chwastów, a Jaśnie Pani znów sobie nalała gnojówki do butaankha pisze:Cześć Mamba, miło Cię w końcu widzieć na własnych włościach![]()
![]()
Masz cudne czosnki i razem z wysoką niebieską rabatą będą mi się śnić po nocach
Margo, a wiesz, że do Ciebie pierwszej się odważyłam pisać i opowiadać historie z życia? Czekam(Margo2 pisze:To i ja Cię w końcu znalazłam.
Macie faktycznie dużo pracy, ale ile już zrobiliście.![]()
Widzę, że ze stopką sobie już poradziłaś za pomocą dziewczyn
Z rybą w chrzanie było tak - Mama M dała flądrę, to M ją przywiózł i wsadził do lodówki turystycznej, zczęliśmy kombinować, co z nią zrobić, no i wymyślił tak: umył, posolił, zawinął w liście chrzanu, a pod liście wsadził co tam na działce było - bazylię, koper, lubczyk, posolił, pokropił cytryną, leżało w tej lodówce turystycznej ze 3 godziny, piekliśmy w liściach, a potem po 2 tygodniach znalazłam w necie przepis, że rybę w liściach chrzanu się trzyma dobę w lodówce, ale powiem, że po 3 godzinach miała super zapach.izaziem pisze:cześć Mambo![]()
ja poproszę o rybę w liściach chrzanu... koniecznie napisz.
Szkoda że uciekłaś nam z Kaszub ale może wpadasz tu czasem ? Dalia super, moje coś chorują.
To przychodź często!!!!!!!!!!!!!roza333 pisze:fajnie jest u ciebie
A tak, Vita, a choćby na chwilę ogień, mam w głowie pomysły rabat - purpurowe dalie, żółta crocosmia i miskant cukrowy, albo czerwony klon palmowy podsadzony żółtą trzmieliną, do tego krwista jarzmianka, crocosmia lucifer, wszystko w trawie ostnicy, gdzieniegdzie jak błędny ognik aksamitka, ogień zatopiony w akwareli....vita pisze:Witaj Mamba! Ale mi się u Ciebie podoba!!! Odratowani tubylcy, własne siedem ogórków a zwłaszcza strażnik ogórkowy![]()
Na pogodę znowu wszyscy narzekamy, tak się jakoś swojsko zrobiło. Cieszę się bardzo, że masz już wątek i ciekawi mnie bardzo co też dalej się będzie działo...bo, że będzie pięknie i smacznie to jestem pewna
O! Feeria pomarańczy i czerwieni na jesień!