Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

Oglądam ogrody forumowiczów, szukam tam inspiracji i zapewniam, że każdy, kto do mnie pisze ma ogród przeze mnie dokładnie zlustrowany :D :D :D Tylko cholera Wasze wątki takie już długie, a ja mam zwyczaj pisać do kogoś po obejrzeniu całości, żeby nie zadać 10 raz tego samego pytania, czy nie wyskoczyć z jakąś nietrafioną uwagą.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Tajka, fakt w zamyśle miał być ogród tajemniczy i pełen zakamarków, cieszę się, że takiego określenia użyłaś, przez zimę studiowałam traktaty o roślinach do cienia :wink: lecz wraz z cięciem drzew weszło światło. Bodziszki mi schną. Młodziutkie świecznice cieniuję, bo je światło parzy. Zmiana koncepcji konieczna.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

mirdem, z braku laku tylko cebula, czosnek i przyprawy, bo dodawałam zawsze paprykę, jak mi się udało kupić takie z końcówką kwiatu do słoików, ale późno wracałam z tymi ogórkami i chciałam je zawekować szybko, takie świeżutkie :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

agnieszka72 pisze:Pw :wink: .
Dziękuję Szczecinianko!!!!!!!!! Jak tu u Was, a właściwie u nas (bo wkrótce odbieram dowód ze szczecińskim meldunkiem) wszystko rośnie i kwitnie jak z podręcznika :D Napisano, że kwitnie w lipcu, to kwitnie w lipcu, byłam przyzwyczajona do opóźnienia z powodu niższych temperatur, a tu masz, tyle DOBREGO na jednego, kwitnie jak szalone naraz, zawsze tu mieliście tak dobrze? ;:138
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

marzanka pisze:paskuda Miałaś dać znać jak wątek założysz :twisted: Super ;:138 jestem na urlopie ale dziś dopadłam na min komputerek więc się wpisuję co byś nie zginęłą mi ;:196
No paskuda to fakt. Wzrok dziki, suknia plugawa, kwitną goździki, a tam chwast wystawa. :D :D :D :D :D
Marzanka, jak jeszcze coś otworzę (wątek, konserwę, olimpiadę), będziesz o tym pierwsza wiedziała:)

Pozdrawiam kochaną współnarzekaczkę na pogodę ;:167 ;:167 ;:167
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

ankha pisze:Cześć Mamba, miło Cię w końcu widzieć na własnych włościach ;:196 :wit
Masz cudne czosnki i razem z wysoką niebieską rabatą będą mi się śnić po nocach ;:138
Włości jak włości, hektary chwastów, a Jaśnie Pani znów sobie nalała gnojówki do buta :D :D :D Wyszło na niebiesko i w sumie ok, wiesz, biorąc pod uwagę tegoroczne temperatury, to myślę tak: tulipany czerwono - żółto - pomarańczowe (na rozgrzewkę wiosną), potem jakieś przejściowe pastele, a lato niebieskie, chłodzące wizualnie. A jesienią feeria czerwieni i pomarańczy, znów na rozgrzewkę. Dobre? Ankha, a Wallandera oglądasz?
Esteci i łakomczuchy
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mamba! Ale mi się u Ciebie podoba!!! Odratowani tubylcy, własne siedem ogórków a zwłaszcza strażnik ogórkowy :;230
Na pogodę znowu wszyscy narzekamy, tak się jakoś swojsko zrobiło. Cieszę się bardzo, że masz już wątek i ciekawi mnie bardzo co też dalej się będzie działo...bo, że będzie pięknie i smacznie to jestem pewna :lol:
O! Feeria pomarańczy i czerwieni na jesień!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Margo2 pisze:To i ja Cię w końcu znalazłam.
Macie faktycznie dużo pracy, ale ile już zrobiliście. ;:63
Widzę, że ze stopką sobie już poradziłaś za pomocą dziewczyn :D
Margo, a wiesz, że do Ciebie pierwszej się odważyłam pisać i opowiadać historie z życia? Czekam( :D ) z niecierpliwością na przyszły sezon, bo wtedy wreszcie domek będzie i będę konkretnie wiedziała, gdzie co może rosnąć i WTEDY TO SOBIE O RÓŻACH POGADAMY. :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

izaziem pisze:cześć Mambo :wit
ja poproszę o rybę w liściach chrzanu... koniecznie napisz.
Szkoda że uciekłaś nam z Kaszub ale może wpadasz tu czasem ? Dalia super, moje coś chorują.
Z rybą w chrzanie było tak - Mama M dała flądrę, to M ją przywiózł i wsadził do lodówki turystycznej, zczęliśmy kombinować, co z nią zrobić, no i wymyślił tak: umył, posolił, zawinął w liście chrzanu, a pod liście wsadził co tam na działce było - bazylię, koper, lubczyk, posolił, pokropił cytryną, leżało w tej lodówce turystycznej ze 3 godziny, piekliśmy w liściach, a potem po 2 tygodniach znalazłam w necie przepis, że rybę w liściach chrzanu się trzyma dobę w lodówce, ale powiem, że po 3 godzinach miała super zapach.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

roza333 pisze:fajnie jest u ciebie
To przychodź często!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

To sobie postów natłukłam, ale dziewczyny, ja po prostu nie wiem, jak robicie, że w jednym poście na wszystko odpowiadacie, każdą odpowiedź wyświetlam osobno i odpisuję, nie znam innej drogi, dopiero w połowie nauczyłam się polecenia "cytuj" :D :D :D śmieszne, nie?
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

vita pisze:Witaj Mamba! Ale mi się u Ciebie podoba!!! Odratowani tubylcy, własne siedem ogórków a zwłaszcza strażnik ogórkowy :;230
Na pogodę znowu wszyscy narzekamy, tak się jakoś swojsko zrobiło. Cieszę się bardzo, że masz już wątek i ciekawi mnie bardzo co też dalej się będzie działo...bo, że będzie pięknie i smacznie to jestem pewna :lol:
O! Feeria pomarańczy i czerwieni na jesień!
A tak, Vita, a choćby na chwilę ogień, mam w głowie pomysły rabat - purpurowe dalie, żółta crocosmia i miskant cukrowy, albo czerwony klon palmowy podsadzony żółtą trzmieliną, do tego krwista jarzmianka, crocosmia lucifer, wszystko w trawie ostnicy, gdzieniegdzie jak błędny ognik aksamitka, ogień zatopiony w akwareli....

Cóż, miejsce, gdzie to będzie, porasta na razie chwastami, ale od czego jest zima - od marzeń o kolorach.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ty nawet nie próbuj tych tasiemców czytać bo ci życia zabraknie :;230.
Choć nie powiem-niektóre wątki są świetne,pisane z humorem i sama nie mogę się oprzeć :D .
Czekamy na burzę 8-).
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Aga, mowisz - masz, piękna burza, kałuże się potworzyły, więc przypuszczam, że rośliny podlało ;:138
Esteci i łakomczuchy
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna burza??? Od lat po takich upałach nie ma u nas pięknych burz....raczej destrukcyjny gniew żywiołów.
Ale jeśli zostały po niej kałuże, to korzyść jest znacząca :lol:
Pomysł na jesienną rabatę przypadł mi do gustu, dalie mogą się do jej ognistości bardzo przysłużyć :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”