Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Ale śliczna Pomyłka Dominiczko :D Mam nadzieję, że jej nie wyrzucisz za to, że nie jest Pomponellą ? :wink:
Wielki pająk chodzący po mieszkaniu....brrrr - coś okropnego !! Już mam dreszcze i "gęsią" skórkę :? :wink:
A żółwie stepowe bardzo lubię, wzieła bym ale jak ??
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

oliwka pisze: Przerazilo mnie zdanie z postu Izy, że pająk sobie otworzył klatkę :shock: No jak to otworzył???
Normalnie.. łapką... przesunął szybę... to inteligentne stworzenia..

One nie są groźne.. problem jest tylko taki, że na wolności mogą nie przeżyć... niestety :(
Stąd te poszukiwania bo szkoda zwierzątka..

a domu jeszcze pies i kot i inne.. "głodne"
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:shock:
Nie wiedziałam, że to takie przemyślne bestie, żeby sobie łapką otworzyć :lol:

No i posądzałam go, że może być groźny, a tu się okazuje, żo on bardziej ofiarą zostanie :(
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

jestem i ja, za przepis na gnojówkę dzięki mam nastawione dwa gatunki tj,jedno liście pomidorów, drugie chwasty, skrzypy...... ale nie powiem aby zapach był miły tylko co nie robi się dla urody ;:196
Dominiko była u mnie nasz Aguskac, prawdę rzekła jesteś uzależniona od róż jak już nieco uporzadkuję swoje włości zapraszam wpadnijcie ale na dłużej, na spokojnie ...................
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oliwko - fotki się u mnie otwierają, nie wiem, dlaczego ich nie widzisz :cry: Zakup był z Rosarium. Ale Ania jesienią dostała prawdziwą Pomponellę.

Olu - oczywiście, że nie wyrzucę (ale jakby była taka jak słynna tegoroczna pomyłka Liski, to bym posadziła gdzieś za płotem - litości nie mam :twisted: ). Najgorsze że nie wiem, co z niej wyrośnie :roll: Przeglądałam całą ofertę z R. i nic mi nie pasuje... Może ciele jestem po prostu.

Iza - no to kamień z serca. Ja się pająków nie boję, ale jakby miał być jadowity no to wiadomo... Czyli nie udało się go znaleźć? Biedak...

Aniu - wiem, wiem, o wszystkim wiem :lol: Miałam relację z pierwszej ręki :wink: Wybieram się do Agi już niedługo, znów będzie mnie wykorzystywać :;230 A róże... no cóż, jak tu się im oprzeć, ale Aga tak się śmiała a teraz sama wsiąkła :uszy
Gnojówka śmierdziuch, ale jaki skuteczny :wink:
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Dominiko - a może ta "pomyłka" później zmieni się i zostanie jednak Pomponellą ? Czytałam (chć nie wiem , w którym wątku :oops: ) , że młode róże mogą różnić się i kolorem i budowa kwiatów od "dorosłych" - tak wypowiadała się doświadczona znawczyni, choć nie powiem kto, gdyż codziennie przeglądam tyle wątków, że wszystko mi się na razie miesza... :oops:

Co do pająków - nigdy bym nie przypuszczała, że są tak sprytne i inteligentne aby otworzyć sobie klatkę...! Niesamowite :)
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dominisiu, White Rose jest 100% zgodna z zamówieniem. Pomyłka śliczna. Przypomina mi jakąś odmianę, tylko teraz sobie nie mogę przypomnieć jaką ;:14 Zamawiałaś w Rosarium, więc zapewne uwzględnią reklamację. Ja też mam jedną pomyłkę - rośnie mi Troika, której bym w życiu nie kupiła. Muszę ją komuś podarować.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, ja wiem, że pierwsze kwiaty mogą się różnić, ale tutaj chodzi o kształt - te się zdecydowanie za bardzo otwierają.

Monia - no to się cieszę, że WR to nie pomyłka :D Na razie kwiaty nie są tak mocno wypełnione, ale to akurat wiem, że jest normalne u młodych krzewów :uszy

Szkoda, że nie pamiętasz, co to może być - mi też jakoś znajomo wygląda ale ja rozróżniam tylko kilka odmian :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy moja Pomyłka to nie będzie Elmshorn? Taką miałam pierwszą myśl, bo nie mają wiele różowych (ciemnoróżowych) z małymi pełnymi kwiatkami - tylko wszędzie znajduję trochę inny kolor. Ale zobaczcie :

http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=21.39247

Pomyłka ma jaśniejsze płatki z wierzchu, spód jest ciemniejszy. Jakoś tam słabo pachnie, ale nie jest to taki prawdziwie różany zapach.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Elmshorn jest pnąca, czy Twoja Pomyłka wygląda na pnącą? w każdym razie tę różę ma Asia JSZFRED.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, trudno powiedzieć, na jaką ona wygląda - na razie to kurdupel, zaraz będę zrzucać fotki.

Fotki - kolor jest taki, jak na pierwszych zdjęciach - potem wyszły jakieś koralowe :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po przemyśleniu jednak wydaje mi się, że to nie on - zdecydowanie za jasny jest (ta wewnętrzna strona płatków). No to już nie wiem, co to :roll:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominiko - najlepiej będzie jeśli ją zareklamujesz i zapytasz się co to za róża. Jednak nadal jestem za Leonardem bo ma podobne liście, kształt kwiatów, ten żółty środek i duża ilość kwiatów. Niestety Leonardo jest różą szeroko rosnącą, a wysokość ma do 120 cm - sam krzew potrzebuje dużo miejsca.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, chyba możesz mieć rację - jak rozwijały się pierwsze kwiaty to mi się tak z Leonardem właśnie skojarzył - jednak po całkowitym otwarciu kwiatu odrzuciłam tę myśl, bo wypełnienie kwiatu (te małe płatki) były całkiem płasko rozłożone, przynajmniej w tych pierwszych kwiatach, no i te kwiaty są maleńkie. Naprawdę małe - na pewno nie większe niż Bonica. Ale wiem, że pierwszy rok jest specyficzny - zwłaszcza, że on naprodukował trochę tych kwiatów. Czyli na jesieni przeprowadzka :roll:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dominiko nie tylko u Ciebie pomyłki sie zdarzyły...ja przez nie jestem w posiadaniu trzech róż Blaze Superior,pnących...zamiast kanadyjskiej wysłali mi American Pillar...fakt sasiadują ze soba,ale żeby tak trafić ... :;230 Po reklamacji ,nie dostałam kanadyjskiej,ale Alohę Kordesa...dobra zamiana...dobra szkółka... :D
Elmshorn na pewno to nie jest...,Leonardo też nie ,najlepiej zareklamować ...kupowałaś ją u nas... :?:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jejku, Nelu... nie dobijaj mnie :roll: Ja chcę Pomponellę!!! Mam nadzieję, że mają ją w doniczkach, bo wtedy nie ma wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”