Super macie zbiory czosnku :P ja nie mam zimowego, dziś jak wracałam z pracy widziałam jak jakiś gość sprzedawał, ale ja jechałam autobusem więc nie miałam możliwości kupić. Za to wiosennego trochę mam w tym roku, ale pierwszy raz sadzę czosnek. Kiedy zbiera się ten wiosenny, bo mój zaczyna wysychać -podlać go czy wyrwać?
Ja też mam wiosenny czosnek, jeszcze nie wyrywam, jeszcze rośnie główka chociaż pojedyncze liście( dolne) zmieniają kolor na żółty i biały.Ząbki jeszcze nie oddzielają się.
A załamuje się u was szczypior? U mnie tak, ale dopiero na kilku roślinach - dziś zamierzam wykopać 1 główkę na próbę. Podobno lepiej za wcześnie, niż za późno
A ja wczoraj plotłam warkoczyki czosnkowe, powiem szczerze, że w brew pozorom nie jest to takie łatwe i mając na uwadze wieloletnią wprawę w plecieniu warkoczyków dziewczęcych jakoś do końca nie byłam z siebie zadowolona. janhel41 jak nigdy tego nie robiłeś to wypróbuj to np. na 3 wstążkach.
elik_49 pisze: na uwadze wieloletnią wprawę w plecieniu warkoczyków dziewczęcych
aha, no to już wiem dlaczego mi te warkocze nie wychodzą, mam synów i ani jednej córki
Ja usiłowałam splatać cebulę, te główki to mi się okropnie wkoło plątały jak noo nie powiem co! I sobie odpuściłam, a było patrzyć za młodu jak mama plotła, a nie mieć fiu- bździu w głowie.
Gieniu też mam dwóch łobuziaków...a plotłam warkoczyki hm...to było tak dawno, a to wczorajsze moje dzieło
Określając czosnek wiosenny macie na uwadze wysadzanie go na wiosnę? Bo ten był sadzony jesienią ale łodygi miał mięciutkie, może to zależy od odmiany ale nie mam pojęcia jaka to jest.