Podoba mi się fotka ma której liliowiec czerwony ,panoszy się nad liliami ,,fajna kompozycja ...

Cuda...
 Cuda... 

i róż . Ciekawe co dolega moim dzierotkom a wszystko leję obficie a różyczka pnąca cudeńko Haniu
 i róż . Ciekawe co dolega moim dzierotkom a wszystko leję obficie a różyczka pnąca cudeńko Haniu 

- Alexandra
 - Alexandra  - Alexandra
 - Alexandra 
Są Bogusiu są ......i to ile,-ale mam dużo-za dużo-bo mam buszbogusia177 pisze:powiedz ......czy jeszcze są jakieś lilie ,których Ty nie masz?
Nelu coś mi się wydaje,że to Ty ją ochrzciłaśAlionuszka pisze:zapytam ,ta róża pnąca ...znana jest nazwa...
Hanka zapytam ,ta róża pnąca ...znana jest nazwa...

to chyba będzie Excelsa /SKS i nie mogę sobie przypomnieć czy ona powtarza
 to chyba będzie Excelsa /SKS i nie mogę sobie przypomnieć czy ona powtarza  -zobaczę w tym roku/
 -zobaczę w tym roku/
Jadziu więcej takich zagubionych jest w moim ogrodzie-już pisałam-mam totalny artystycznybałagan.Nie mam zbyt dużo miejsca a wiele roślin chciałabym mieć i tak upycham.Jak małe to się mieści a później to już....JAKUCH pisze:tak jakby się ten pan zgubił wsród żółci

Małgosiu bardzo mi przykro ale większość lilii mam z czasów kiedy nie przywiązywałam wagi do nazw -podobał się kolor, kształt to sadziłam.A mam ich tak dużo,że nawet nie staram się ich skatalogować-życia by mi brakłobasow@ pisze:Mam pytanie - czemu nie podpisujesz swoich lilii (tak jak róż)? To pomogłoby robić ściągę na jesień....
 Niektóre nazwy pamiętam ale nie pamiętam jak to się pisze
 Niektóre nazwy pamiętam ale nie pamiętam jak to się pisze   -
 -
Olu odpowiedziałam już Małgosi jak to jest z moimi liliami.fiołek-7 pisze:nazywa się ta lilia cała bordowa i ta jeszcze ciemniejsza fioletowa ? A ta jasna morelowa ?
Chyba pytasz o Landini-pozostałefiołek-7 pisze:jeszcze ciemniejsza fioletowa

- Alexandra
 - Alexandra 
No tak...Nelu coś mi się wydaje,że to Ty ją ochrzciłaśto chyba będzie Excelsa /SKS i nie mogę sobie przypomnieć czy ona powtarza
-zobaczę w tym roku/
 ale na 100 % nie jestem pewna...
 ale na 100 % nie jestem pewna...    ciekawa jestem ,czy będzie powtarzać kwitnienie,Excelsa kwitnie tylko raz.
 ciekawa jestem ,czy będzie powtarzać kwitnienie,Excelsa kwitnie tylko raz.