Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Jadziu - mój wiciokrzew łatwo się ukorzenia. Jak tylko jakaś gałązka spadnie na ziemię to wypuszcza korzonki. Zobaczę czy jest coś ukorzenionego jak pojadę na działkę
Ewo Janeczko - On ma bardzo subtelny zapach. Na poprzedniej działce miałam wiciokrzew, który pachnoał obłędnie. Ale on miał takie bardziej żółte kwiaty.
Grażynko - ja wszystko rozumiem. My jedziemy tradycyjnie w sobotę późnym popołudniem.
Tujko - ja się bardzo cieszę, że on w ogóle kwitnie. Tym bardziej, że rosnąca po drugiej stronie wejścia pnąca róża nie przetrwała zimy.Gdyby nie wiciokrzew - to byłoby w tym miejscu naprawdę bardzo pusto i smutno.
Super, że się wybierasz do Krysi ;:138

Na dzień dobry - maczek od Magdali :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-mam nadzieję,że na działce nie będziesz mieć upałów(u nas zapowiadane plus 37,odczuwalne jako więcej!),bo koty wypiją całą Leśną Kałużę.
Mam pytanie o wiciokrzew-dostałam wiosną od moda Bishopa sadzonkę pomorskiego w doniczce i na razie traktuję go jako pokojowy,a raczej parapetowiec kuchenny,ma około 20 cm wysokości,czy przesadzić go do Podwórkowego już czy do wiosny mieć w domu?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu Janeczko - ja bym posadziła do ogrodu, ale poczekałabym na bardziej sprzyjającą aurę.
Nie wiem ile było u mnie stopni - ale na pewno za dużo ;:223
Gdyby nie to że za płotem są goście u mojego sąsiada i wieczorami uruchomiają polewaczki to mój ogródek umarłby z pragnienia.

Wyjazd pełen niespodzianek i to przyjemnych :lol:
Ożyła moja opłakana róża pnąca -Alchymist! Wczoraj zobaczyłam maleńki dwu-centymetrowy pęd wyrastający z ziemi. Och żeby jej się udało, żeby nie zniszczyły jej te okropne upały. Nawet zdjęcia nie zrobiłam, żeby nie zapeszyć!
Zakwitła pierwsza nakrapiana lilia z późnojesiennego sadzenia. Jest żółta z brązowym środkiem. Wczoraj był jeden kwiat a dzisiaj już dwa. Jedna z lilii kupionych i sadzonych w czerwcu w Lubaniu pokazała maleńkie pączki. Nie spodziewałam się kwitnienia w tym roku. To kolejna miła niespodzianka. No i zakwitła lilia wodna, kupiona za 10 zł w kwietniu. Już myśleliśmy że będzie po niej bo były przymrozki po jej posadzeniu. Już to że wypuściła kilka liści było powodem do radości.A tu proszę nie tylko żyje ale nawet kwitnie ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jadwiga 52
100p
100p
Od: 20 lut 2008, o 17:52

Post »

Witaj Marysiu
Ja z wnusią z powodu upałów wróciłam już w piątek. Byliśmy tam od środy. Nie dało rady wytrzymać. Bałam się o małą.
Ja ledwo wyrabiałam ten ukrop. Mąż został, z czego się cieszę, będzie podlewał moje roślinki.
Masz pięknie na działeczce. Często podglądam i czasami coś spapuguję.
Pozdrawiam JZ ;:138 ;:167
Moja działeczka - Czyste k/Wdzydz Tucholskich
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowna lilia wodna! Szczególnie teraz...oj jakbym włożyła łapkę po nadgarstek w tę chłodną wodę... :roll: Piękna lilia! Zazdroszczę! Dla mnie to zawsze jest rzadość, bo ona taka tajemnicza...
Aparat...akurat! :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-lilia wodna jak z filmu!Dzięki.Wiciokrzew zaczeka jak będzie chłodniej.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Fiu,fiu...........koleżanko ale macie lilije.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Piękne zdjęcia. A ten mak jaki frywolny, a wiciokrzew jaki niedoceniony, a lilie jakie dostojne i eleganckie... ;:109
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p
Od: 24 mar 2010, o 16:25

Post »

Witaj Ambo! ;:196 Wróciłam już i zamierzam częściej tu zaglądać! Pięknt zdjęcia masz! Gratuluje ;:138 Przecudowne! Uwielbiam oglądać! :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!
U mnie pada i grzmi i błyska. Temperatura spadła i można normalnie oddychać. Mam nadzieję że w Chrztowie też pada na moją ususzoną działkę.

Witam wszystkich miłych gości

Jadziu - nie dziwię się że uciekłyście z Maleństwem z działki. To naprawdę nie były temperatury dla takich maluszków. Mnie w sobotę dosłownie.............ścięło z nóg po południu. Ożyłam dopiero po 20-tej :wink:
Agape - lilia kupiona za dychę i prawie zamrożona - tym bardziej cieszy ten kwiatuszek. No i jeszcze jest w takim kolorze jak na etykiecie. Biały z żółtym środkiem ;:138 Jednym słowem - pełnia szczęścia....
Ewo Janeczko - to tak na zdjęciu wygląda. Ona jest nieduża, no i dobrze! Większa nie zmieściłaby się w Kałuży :D
Grażynko - niektórym sąsiadkom zza lasu to do pięt nie dorastam :oops:
Lucy - dzięki za miłe słowa. Wiciokrzew jest moją wielką radością. Mam nadzieję że obrośnie tę stronę werandy. Podczas tego weekendu pachniał dużo intensywniej. Nie wiem czy to kwestia tego, że kwiaty bardziej rozwinięte, a może to przez bardzo wysoką temperaturę otoczenia :?:
Renszpaks - ależ Cię dawno u mnie nie było! Super, że zajrzałaś ;:138 Zapraszam wpadaj jak najczęściej. A jak dla mnie to możesz wcale nie wychodzić z mojej działki

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu w sobotę chyba nie dojadę,ale zobaczymy jak się ułoży . Planuje jutro wyjazd i zostaniemy na czwartek.Jestem właśnie ciekawa jak tam lilie się rozwinęły i róże.U Ciebie też pięknie wszystko kwitnie.Do zobaczenia.
Awatar użytkownika
Jadwiga 52
100p
100p
Od: 20 lut 2008, o 17:52

Post »

Marysiu.
Mój M jest na działce i dzwonił, że padał deszcz i grzmiało. Myślę, że u Ciebie padało, bo to niedaleko.
Piękne te Twoje kwiaty i roślinki.
Pozdrawiam JZ ;:167
Moja działeczka - Czyste k/Wdzydz Tucholskich
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

lato w pełni, lilie są jednak bardzo dekoracyjne takie dostojne, ale wodne są naprawdę rarytaskiem - zazdraszczam ale może i ja się skuszę, na razie dumam.................podnoszę sobie ciśnienie.............. pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

A mnie się marzą takie kule z bukszpanu.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dzień dobry dla wszystkich miłych gości tegoroczny zakup - róża New Fashion

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”