Kochani bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin i wszystkich komplementów dla moich kwiatuszków
Kasiu / katarzynka575 pewnie taki sam :P mój jest ciemno fioletowy - trudno tak naprawdę dokładnie oddać kolor rzeczywisty

Osłonki kupiłam na all... a mój dożek musi zawsze wszystko co nowe obwąchać

od osłonek poprzez ziemię, keramzyt, do kwiatków
Olu / olcia1 phalaenopsisy peloric kupiliśmy razem w castoramie w Gdańsku - tutaj zawsze są storczyki (phal. cambrie, oncidium, miltonie i czasami dendrobia)
Mambo bardzo Ci dziękuję. Mam nadzieję, że podołam i także kwiatuszki będą miały chęć ze mną współpracować. Jakoś taką jestem zawsze ryzykantką i zawsze wypływam na szeroką wodę, ale mam nadzieję, że nie będzie się to wiązało z żadnymi stratami. Na dzień dzisiejszy nic takiego nie ma miejsca, a nawet w drugą stronę : udało mi się kilka reanimków doprowadzić do ładnego już stanu, rosną nowe listki i korzonki
Trzynastko Joane Edyta74 Henryku Ewelinko Dusiu
Moniu cieszę się razem z Tobą z nowinek i nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę.
Cała kompozycja jest naturalna: kokos, drzewo i coś przypominającego wiklinę do połączenia wszystkich części. Wszystkie trzy kokosy są przywiązane do korzenia, mają od spodu dwie dziurki i przeplecioną wiklinę. Tak więc nie są szczelne ale to właśnie idealnie jak dla moich ślicznotek

Całość pociągnięta prawdopodobnie lakierem bezbarwnym lub jakimś impregnatem.
Gdy zobaczyłam ją na all.. to nawet 3 minut się nie zastanawiałam

A żeby było śmieszniej idealnie pasują doniczki 9 cm właśnie od mniejszych storczyków :P
Aniu / AnnaL Oj duży on - duży. Ale za to mam ten luksus, że nie muszę się schylać, żeby go pogłaskać