Kwiatoterapia u Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatoterapia u Asi

Post »

Ale masz dobrze, mój nawet nie chce słyszeć o jakichkolwiek zakupach. A co dopiero o podwożeniu mnie do sklepu ogrodzniczego i zawracaniu z drogi.
tak myslałam, że to kilka cebulek, ale mimo wszystko wyglada pieknie.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu - możesz mi powiedzieć ile wyniosły koszty wysyłki róż od Kordesa? Larissa cudna, w tym roku ma ją Rosa Ćwik w sprzedaży. Możesz zrobić zdjęcia na jaki kolor blednie, w zeszłym roku kupiłam Gebruder Grimm i nie spodobał mi się - też strasznie blednie.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiejsze róże po całym dniu spiekoty dostały porządną porcję wody i przy okazji trochę nawozu do róż. Wszystkie z moich pupilek powtarzają kwitnienie i trochę wsparcia na pewno im się przyda. No i nareszcie zakwitła długo wyczekiwana Nostalgia :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A dla Gosi zdjęcia Larissy w różnych fazach rozwoju:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Heidi Klum piękna aż mi serce mocniej zabiło. Reszcie też nic nie brakuje :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

A ja nie mogę się napatrzeć na 'Sweet Dream' :D jest cudowna.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Dziękuje Asiu za zdjęcia Larissy, chyba jednak Mariatheresia byłaby ciemniejsza.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

asia0809 pisze:Leonardo w tym roku jest po prostu wyjątkowej urody. Nie wiem co mnie wzięło na tą różę ale jak widzę w sklepie to nie mogę się powstrzymać. Mam już 6 sztuk :;230
Dziś mówiłaś, że masz 10 :shock: Czy coś mi się pokręciło, czy poszłaś na całość i kupiłaś kolejne 4? ;:24
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Ja wiem, że to już podpada pod uzależnienie :;230 . Tak, dokupiłam kolejne 4 i jest mi z tym bardzo dobrze :heja . Ta róża to jakaś moja obsesja ale na tym już definitywny koniec. Jeszcze muszę dokupić wypatrzoną u Ciebie Ascott i kilka innych (m. in choruję na historyczne więc na pewno pojawi się Mme Isaac Perriere, Anne de Diesbach i kilka austinek: Ann Boleyn, Jubille Celebration. I na pewno coś jeszcze, bo jak się dobrze przyjrzałam to jeszcze trochę wcisnę :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ładnie :;230 Ale w sumie to się nie dziwie - piękna jest!

Jeśli chodzi o Ascot to bardzo polecam - niesamowity kolor (moje fotki niestety nie oddają go nawet w połowie), budowa kwiatów pomponiasta, raczej z tych dłużej utrzymujących kwiaty, a przecież u mnie jest pierwszy rok dopiero. Fajnie zmienia kolor w trakcie przekwitania (nadal jest on intensywny).

Jeśli mogę postulować o więcej ogólnych fotek ogrodu... ;:108
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Wreszcie udało mi się zrobić zdjęcia. Cały dzień była taka niesamowita "lampa", że nawet nie próbowałam. Co za klimat? Najpierw okropna zima - nie można wyjść do ogrodu, później zimna i deszczowa wiosna - nie można wyjść do ogrodu, teraz afrykańskie upały a wieczorem kiedy temperatuta się uspokaja to wylatują te bzyczące bestie i gryzą jak wściekłe. Zaczynam naprawdę lubić jesień - nie za gorąco ale wciąż ładnie, rośliny w jesiennej szacie wyglądają zjawiskowo, wciąż kwitną róże, bo starałam się wybierać takie, które kwitną do mrozów, no i można robić zakupy i sadzić, sadzić, sadzić...

Zatem trochę zdjęć z dzisiejszego wieczora:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

No właśnie, kto śmiał nazwać ten klimat umiarkowanym :;230 Z roślin najszczęśliwsza jest teraz lawenda :D
Pluskadełko wieczorem to musi być kojący dźwięk i efekt chłodzący.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale tu bosko!!! Niesamowity, bardzo oryginalny i piękny ogród, Asiu!
Jaka to powierzchnia?
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Aniu Zielona, pluskadełko nie przynosi ochłody. Za mała powierzchnia a wokół czarny bazalt, który się mocno nagrzewa. Przydałby się staw lub jeszcze lepiej basen w Kalifornijskim stylu, najlepiej w kształcie laguny. Ale szmer wody faktycznie koi skołatane nerwy.

Dominiczko, dziękuję, miód mi lejesz na serce. Działka ma 1500, odliczając dom i podjazdy na ogród zostaje 1000-1200m.
Właściwie to sporo, ale ja odczuwam pewien niedosyt przestrzeni. Oglądałam dziś ogród Izy - Tamaryszek i to dopiero jest pole do popisu. Z drugiej strony przy tak dużym areale to musiałabym zatrudnić kogoś do pomocy, a jakoś nie wyobrażam sobie leżeć na leżaku i obserwować jak kroś obcy kręci się przy moich roślinkach. Poza tym nie miałby ze mną lekkiego życia, bo potrafię być mocno "upierdliwa".
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No - i tak źle, i tak niedobrze :;230 1500m to spory kawał ziemi... Dla mnie idealna wielkość.

Haha, upierdliwa? Ale chyba nie aż tak, jak ja :oops:

W każdym razie doskonale sobie poradziłaś z tym ogrodem, więc parę setek więcej... tylko być może przestałoby to być czystą przyjemnością - a przecież lepiej, gdy opieka nad ogrodem to nie jest obowiązek ;:108
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

...parę setek więcej... tylko być może przestałoby to być czystą przyjemnością - a przecież lepiej, gdy opieka nad ogrodem to nie jest obowiązek ;:108
Otóż to! Trafnie to określiłaś, jeśli praca sprawia frajdę - jest super.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”