Zbyszku- dziękuję za odwiedziny , jakoś Panowie omijają mój wątek szerokim łukiem, tym bardziej miło mi Ciebie gościć
Elu- lilii mam powiedzmy , kilkanaście odmian nie wszystkie jeszcze kwitną ale to pojedyncze egz.kupowane pierwsze lepsze z brzegu bo nie miałam żadnych,tym bardziej wybór był bardzo łatwy..
widzę je w wielu forumowych ogródkach popularne ale wszystkie lilie na dobra sprawę są ładne najbardziej zachwycam się Mona Lisą ilekroć przechodzę to się nią zachwycam..chciałabym ją zatrzymać na przyszły sezon...żeby tylko moje nornice się o niej nie dowiedziały...
A odnośnie ścieżki - tam był trawnik więc zdjęłam warstwę darni ,została ubita twarda ziemia ,wyścieliłam ją folią z rozciętych worków po ziemi uniwersalnej / ona jest dość gruba/ ,boki zamaskowałam kamieniami większymi jakie tam miałam ,wysypałam kamienie no i "minuta osiem" "sucha rzeczka" była gotowa. Jestem zadowolona,trawa nie przerasta, i jest OK.
Aha i jeszcze folię "dziabnęłam" nożem w kilku miejscach,żeby nie zatrzymywała wody...
Maniusika- u mnie w glebie dużo wilgoci i podlewać nie trzeba ,było 2 dni deszczu bardzo mocnego ostatnio a wcześniej również były opady u nas od maja właściwie jest cały czas mokro,sporo deszczy było ..a roślinki też bardzo szybko przekwitają bo duża wilgotność i wysoka temperatura robią swoje.Od poniedziałku znowu burze zapowiadają ...
Dziękuje za odwiedziny.