Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Monia, może wreszcie się do niej przekonasz :lol: Ciekawe, czy tak będzie się zachowywać co roku - mam nadzieję, że to nie był jednorazowy wybryk :roll: Oczywiście nie spodziewam się, że będzie powtarzać kwitnienie w takich ilościach, ale mogłaby raz w roku fundować taki pokaz ;:224 Chyba ją wrzucę na HMF z tej radości :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale Ci róże śmignęły :D No i winogronka super. Moją jedną winorośl z zakupu kwietniowego zniszczyły koty (złamały w miejscu szczepienia). Zostałam z trzema biedami, coś nie bardzo chcą rosnąć.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dominiko, roże faktycznie wybujały. Ja czekam na swojego Abrahama. Kasia Agatra kupiła mi go wiosną, miał trzy kwiatki. Teraz wypuścił 3 nowe pędy. Ciekawe jak duży urośnie w tym roku.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

JAKUCH pisze:DOMIŚ
o rany...
Jadziu chyba nie widziałaś< zdjęcia Dominiki ... filigranowej dziewczynki.. lat (na oko) 16 :P

Dominiko.. Clair jest piekna! Powtarzam to od pierwszego jej kwiatu i za kazdym razem przypominam soebie jak z Auchan zadzwoni<lam do Hani i mowie jakei są róże i zobaczyłam zdjęcie Clair na etykiecie.. wyglądała jak rzeźbiona w mydle brrr szybko poszłam dalej... ale nazwę Hani podałam ... a ona mówi.. -wróc się i weź...
kilka razy mnei namawiała./.. wzięłam dla świętego spokoju... bo Hanię lubię/... a teraz?
jestem zakochana... i już zawsze będę<wiedziała, że Hania mi ją poleciała /..
Jesienią dokupię jeszcze 2 :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Domi - chyba już się przekonałam ;:108
Lisko, gdzie będziesz kupowała Clair?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - trzymam kciuki za twoje winorośle

Gosia - i za twojego Abrahama (oj, ładna jest ta róża... )

Lisko - :;230 :;230 Jadzi zapewne chodziło o moje zamiłowanie do męskich zajęć :wink:
A metka Clair - cóż, ohydna, chyba nawet coś dziewczynom pisałam, jak te róże kupiłam - że wstrętnie wygląda. Nie wiem, jak ludzie mogą to kupować (my wiemy jaka jest naprawdę :wink: ale jeśli ktoś jej nie widział na fotce to... no nie zachęca :mrgreen: ).

Monia - chyba nie zdecydowałaś się na kolejny egzemplarz :P :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zdecydowałam się - myślę o posadzeniu drugiej obok tamtej :)
u mnie też szaleje z ilością kwiatów, trzyma je dłuzej niż rok temu, więc jest OK :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale jaja - no ale wcale mnie to nie dziwi - tak myślałam, że cię w końcu zachwyci, choć oczywiście nie jest łatwo zachwycić kogoś, kto ma - ile powyżej dwóch setek tam jest? - tyyyyle róż :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety widziałam Dominikę i wiem ,że to dzierlatka ,ale ona jak przystało na kobietę żadnej pracy się nie boi . ;:108
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Póki jestem w zasięgu kompa to jak nie pochwalić Twoich róż ;:138 Mam nadzieję, że mojej Ascot M zrobi jakieś foty , bo zawsze początek kwitnienia jest taki piękny. Szkoda, że ta moja róża nie okazała się Claire , zdecydowanie wolałabym ją zamiast tego czym się okazała.

Widziałam wczoraj swoje winogrona u brata, ech.. nie ma porównania, są dużo do przodu w stosunku do moich, które dopiero kwitną. Jedna odmiana mnie trochę martwi, wygląda jak rasowa Beta i liście i gronka, które już teraz są wielkości grochu. Mam jednak nadzieję, że to tylko złudzenie, bo jestem święcie przekonana, że tym pierwszym razem dawałam jej Izę, Biancę i Schuylera, bo cięłam ze swoich a Bety nie miałam. Tylko skąd ten wygląd, może jednak Schuyler podobnie wygląda ... muszę go obejrzeć na forum ;:223

Prim jej się rozhuśtał, ładne pędy tylko za dużo i cienkie, więc przetrzebiłam i wyciągnęłam ku słońcu do go Bianca zarastała. Jednak jest o wiele ładniejszy niż moje mizeroty.

Ps. Sprawdzone, Schuyler odpada, liście zupełnie inne, zostaje tylko Bianca, wszystko na to wskazuje, liść się zgadza. W sumie szkoda, bo same jasne będzie miała ;:224 no i Schuyler smaczniejszy.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:Ale jaja - no ale wcale mnie to nie dziwi - tak myślałam, że cię w końcu zachwyci, choć oczywiście nie jest łatwo zachwycić kogoś, kto ma - ile powyżej dwóch setek tam jest? - tyyyyle róż :uszy
W ubiegłym roku zachwycałyście się Clair, a ja zastanawiałam się co Was takj zachwyca, poza zapachem, któy jest piękny. W tym roku znów zachwyty, a ja to samo myślenie... A teraz jak pokazała co potrafi - kwiaty trzyma długo (nie to, co wcześniej), ma ładną formę i wypuściła kilka :shock: nowych, mocnych pędów z kolejnymi pąkami, to już mnie przekonała do siebie ;:63 ;:108 Zapowiada się b.ładnie i czuję, że będzie jedną z ulubionych za rok (a moze jeszcze w tym roku, jeśli zakwitnie tak, jak u Ciebie :;230 ) ;:108 Wymarzło mi w zimie kilka róż, więc mam miejsce na rabatach zostawione na jakieś ładne egzemplarze, ale chciałabym zrobić przemyślane zakupy, z których później będę zadowolona. Staram się powoli eliminować chorujące róże, słabo kwitnące (niektóre wielkokwiatowe), a zastępować kwitnącymi cały sezon, bujnie i zdrowo ;)
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

dzięki za rady w sprawie marszałka - tak generalnie stwierdzam, że to nie jest standardowa winorośl, więc spokojnie mogę zaryzykować z ogławianiem...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga - a ja tak tęskniłam ;:167

Ja właśnie wróciłam z obrywania kwiatostanów - ale ból ;:145 Została mi jeszcze Nadieżda - czekam aż owoce podrosną i Kodrianka. Na Frumoasie chyba zostawię 2 gronka na jednej, najsilniejszej, latorośli (w końcu przerzedziły się sporo).

Dziwne, że Prim cienki rośnie - mój ma latorośle grubości palucha (takiego sporego). Bianka podobno smaczna :D

Ascot jest piękna, otwierają się nowe pąki, długo trzyma kwiaty, kolor wspaniały. A tak się bałam, że będzie za czerwony. Jednym słowem - jeden z hitów tego roku. Ulżyło mi, bo bałam się, że nie spełni twoich oczekiwań, ale już się nie obawiam - będziesz zachwycona ;:108 Pomponella ma różowy pąk, przebieram nogami :;230

Monia - u mnie w zeszłym roku też słabe były kwiaty (więdły i szybko opadały), ale Ania pisała, że u niej trzyma dobrze - poza tym bardzo podobał mi się kolor i kształt kwiatów. No i miała sporo pąków, jak na takiego młodzika (po przesadzeniu do gruntu ładnie ruszyła).

Ja trochę jednak jestem rozczarowana Augustą - niby kwitnie ładnie, ale krzak mały i głupio wygląda z tymi olbrzymimi pomponami. Ale może zmienię zdanie w przyszłym roku, tak jak ty co do Clair :wink:

Asiu - niestety czasem trzeba ogławiać wcześniej, nie ma rady :wink:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

vertigo pisze: Lisko, gdzie będziesz kupowała Clair?
w namiocie Auchan ... jesienią..
zawsze są wiosną i jesienią w donicach... spore sadzonki
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominisiu - ja mam kilka August i b.je lubię. Wymaga mocnego cięcia na wiosnę i wtedy ładnie się rozkrzewia tworząc zwarty krzaczek. Czasami zdarza się jej wypuścić dłuzszy pęd, ale wówczas obdarowany jest niezliczoną ilością kwiatów tworząc uroczy bukiet - nie wszystkie jednak krzaczki (u mnie) mają takie tendencje. Jak nie zapomnę, to sfocę dzisiaj moje krzaczki - może tym razem ja Cię przekonam ;) :lol:
Lisko - dzięki za informację ;:196 . Muszę koniecznie wybrać się kiedyś do jakiegoś Auchana. Najbliższy mam 50km ode mnie, ale jeśli mają takie cudeńka, jak Ty kupujesz, to chyba warto? Jakie są ceny? Róże są z Florpaku?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”