Kszaczorek piękny poluję na takiego nawet znalazłam podobnego na ostatnim polowaniu ale był do reanimacji a póki co mam na razie jednego pacjenta którego stan się nie poprawia więc odpuściłam, na szczęście upolowałam dwie inne piękności
Podjechałam dziś do Tesco kupić coś dla dzisiejszego solenizanta, a właściwie, to dla jego żonki, mojej sąsiadeczki, którą zaraziłam storczycą. I zobaczyłam GO! Odkąd zajęłam się storczykami marzyłam o ciapatku i jak dotąd nie udało mi się takiego trafić. I wreszcie mam! Czyż on nie jest cudny?
A dla solenizanta kupiłam takie cudeńko
I jeszcze pokażę Miltonopsis kwitnącą już na dwóch pędach. Ma jeszcze trzeci pędzik malutki, czwartego niestety straciła. I Encyclia. Ta mi kwitnie regularnie i bez problemów.
Kolejny Phalaenopsis mi zakwitł, ale chimeryczny jest. Gdy zaczął rozwijać pierwszy kwiat, to przeniosłam do pokoju dziennego na storczykowe okno, a on skubaniec chyba się za to obraził, bo zżółkły my 2 pączki. Ale i tak jest śliczny, taki delikatny
Taka księżniczka trochę... ;-) Ale co tam, piękny! Może lepiej już go nie ruszaj, szkoda by go było... A cudeńka masz niesamowite, właśnie przeglądam cały Twój wątek...
Wando masz wspaniałą kolekcję szczególnie piękne i oryginalne phalaenopsisy peloric.
Ponieważ jednak najbardziej zachwycił mnie phal. coral sea chciałam Cię zapytać, czy masz go jeszcze ? Niestety przyznaję się bez bicia, że nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego Twojego dłuuugiewgo wątku
Zakwitło białe Dendrobium Phalaenopsis. Śmiesznie wygląda, bo kwitnie również na psb całkiem bez liści.Drugie w kolorze wrzosu niestety, chce odejść do krainy storczyków. Ze starej psb niby wyrasta maleństwo ale czy mi się uda? Zobaczymy.
Dendrobium Nobile jest w pełni kwitnienia, Stoi sobie na zewnątrz i najwidoczniej mu to bardzo służy. Rosną mu dwie nowe śliczne psb.