Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Post »

jak kolorowo :), masz ciut problemowo z psiakiem, no ale jest piekny - taka mieszanka wymaga twardej ręki :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Stasiu.... ;:196
Dużo się dzieje tego lata u nas wszystkich,czasu mamy mało, ale czasem trzeba pokazywać się na forum bo nasi przyjaciele martwią się naszą nieobecnością.
Psiak jest milutki ale wyrośnie z niego duże i pewnie agresywne psisko.
Wiem,że chciałabyś go zatrzymać bo trudno rozstać się z takim maluszkiem ale lepiej chyba będzie jak trafi do innego domu,gdzie przypilnuje go twarda ręka a nie Twoje miękkie serce :D
Stasiu czy wiesz jak nazywa sie Twoja róża?
Obrazek
Ma urocze kwiaty i przepiękny kolor.
Bardzo mi się podoba .... i mogłabym poszukać jej ... :P
Pozdrawiam Stasiu ;:100
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam bardzo serdecznie, po bardzo ciężkim dniu !!!
W ten pochmurny i deszczowy dzionek zatkała się nam kanaliza w jednej z łazienek. Henry miał trudną i śmierdzącą :;230 pracę. Trzeba było wykopać z jednej kwiatowej rabatki i z trawy na podwórzu dwie rewizje kanalizacyjne, przeczyścić i założyć na nowo. :evil:
Przyczyną zatkania były ...ręczniki papierowe, kuchenne. Zatkały odpływy tak, że ho, ho. Ja w między czasie podlewałam pomidorki. Henry się śmiał, że będzie padać ale nie padało już wiele dni dlatego latałam z konewkami jak z pieprzem. Oczywiście...padało ale nie za mocno. Krzyże mnie tylko bolą, a szczególnie ich dolna część. ;:223 :;230 ;:223

Droga Frido ;:167 - fakt, że Bąbel jest bardzo uroczy i trudno mi będzie się z nim rozstać. Ale tak musi być, choć już mnie boli serducho. Buty są dobre, ale bardzo ciężkie. Proszę, uwierz mi na słowo.

Janko ;:167 - święte słowa w sprawie psa. Gruszki teraz strzegę jak oka w głowie, choć w tym roku są marne i mają, chyba, parcha gruszy. Do tego na liściach zaczynają się pokazywać małe, rude plamki. Paskudztwo!

Aguś ;:167 - to są zdjęcia pojedynczych, wybranych róż. Całość nie jest tak piękna. Krzaki w tym roku są małe i choć kwiaty mają piękne to łodygi słabiutkie. Dokarmiam je nawozem dla róż. Chyba im smakuje. Specjalnie dla Ciebie powynoszę żabki. Dziś już nie ale w tym tygodniu.

Grażynko ;:167 - już mi tęskno za Bąblem choć jeszcze jest u mnie ale nie mam innego wyjścia. U mnie brak warunków i mi brak konsekwencji. Do tego to obowiązek na 10-15 lat. Nie chodzi o jedzonko, choć ono też nie jest za darmo, najwięcej kosztuje weterynarz a ja mam już 2 psy i kota. Wystarczy. Wiedzą w TOZ, że zawsze przyjmę maluszka na podchowanie. To mogę zrobić z czystym sercem.

Aniu ;:167 - na pewno post był smaczny i dlatego go zjadło. Ja się cieszę, że się nie zniechęciłaś i napisałaś następny. Ja też czasami tak mam. Róże moje mnie się też podobają. Sikoreczka dalej siedzi w dziupli i zagląda za jedzonkiem, a Bąbel rośnie i ma coraz wyższe nogi. A waży ponad 6 kg. Początkowa waga wynosiła ok. 1,6kg. Głodomor!

Lucy ;:167 - dziękuję bardzo za miłe słowa. Twoja dalia przezimowała na strychu i jest posadzona. W tym roku sadziłam je bardzo późno, ale na pewno wyrosną i Twoja też, bo na razie się pogubiłam i nie wiem która jest która. Ale heca!

cdn...
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd...

Justynko ;:167 - bardzo się cieszę, że jestem gościem u mnie w ogródeczku. Wszyscy trzymamy kciuki za Bąbla. Za jego przyszłość i pomyślność. Bąbel dziękuje.

Iza ;:167 - dziękuję serdecznie. Marzę o porządnym, mądrym, kochającym opiekunie dla Bąbla. Tyle już wycierpiał. Czas aby znalazł prawdziwy dom. Kocham Babla i ciężko mi, że muszę się z nim rozstać. Ale nie mam warunków dla tylu psów. Mam cichą nadzieję, że mu się powiedzie. Piękny z niego psior.

Christin ;:167 - dziękuję za miłe słowa. Cytrynowca w zeszłym roku kupiłam, zasadziłam. Zimował na strychu i miał już listki. Wyniosłam go na podwórze a noce były wówczas dość chłodne i nie wiem co się stało (może go przelałam) zanikł mi. Listki opadły i musiałam go wyrzucić. Teraz zamówiłam znowu. Zobaczymy. Poczytam o nim, może się dowiem czegoś nowego... Zaskoczyłaś mnie tym męskim i żeńskim egzemplarzem. I jak poznać czy to pan, czy pani??? Trzeba czytać, nie ma innej rady.

Grażynko ;:167 - jak już wielokrotnie pisałam, mnie się Bąbel też bardzo podoba, ale jego trudny charakter już nie. Dzisiaj je złości, że Diunka nie chciała mu oddać kości ugryzł mnie w nogę i to porządnie jak na te swoje malutkie ząbki. Taki z niego rozrabiaka.

Droga KaRo ;:167 - masz 100% racji. Bąbel musi mieć opiekuna, który go zdyscyplinuje. Już mu się w głowie pokręciło i wydaje się jemu, że to on w domu rządzi a ma dopiero niecałe trzy miesiące.
Co się dotyczy róży o której wspomniałaś, byłam, zaglądałam ale żadnej ściągawki nie znalazłam. Postaram się znaleźć w zeszycie, w którym zapisuję wszystko co kupuję z alleg... Ale za pewnie to potrwa. Mam dwa zeszyty i jest co szukać.

Pozdrawiam Was Kochani serdecznie, dziękuję za odwiedzinki. Spokojnej nocy. Pa, pa.... :wit ;:196 ;:19

Na koniec parę zdjęć z mojego ogródeczka:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na teraz wystarczy. Pa, pa, całusków 102 !!! :heja :heja :heja
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Christin, oto wiadomość w sprawie cytrynowca:

Łodygi Cytryńca o średnicy 1-2 cm, wijące się i giętkie wspinając się obrastają drzewa i krzewy lub ścielą się na podłożu. Ciemnozielone liście z czerwonymi ogonkami o kształcie eliptycznym wyrastają z brązowych pędów dając atrakcyjny wygląd tej roślinie. Cytryniec należy do roślin rozdzielnopłciowych, to znaczy, że na tej samej roślinie występują jednocześnie kwiaty żeńskie i męskie. Kwiaty są drobne, koloru białego,czasem o odcieniu różowym lub kremowym, pojawiają się na przełomie miesiąca Maja i Czerwca. Cytryniec owocuje od połowy Sierpnia do połowy Września, pokrywając się gronami jaskrawo czerwonych jagód o średnicy ok. 6 - 8 mm ( zazwyczaj zawierającymi 10 - 40 owoców).
Czołem :wit
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Witaj Stasiu imienniczko moja ;:196 miło mi bardzo że znalazłaś czas żeby do mnie zajrzeć .Wiem że masz nawał pracy opiekując się zwierzątkami ,ale ich nie można zostawić na później bo one liczą na nas.Nie wiem czy zapomniałaś ale miałam Ci wysłać kuklika i wyślę tylko powiedz czy jeszcze poczekać czy chcesz już teraz. Stasiu czy to jest Tawułka z tymi bąblami?.Pozdrawiam ;:167
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

moja gruszka padła ,musiałam ją usunąć , nawet pień nie nadawał się na podpórkę ..na tym miejscu posadziłam właśnie cytryńca , dobrze że napisałaś że ma dwie odmiany to nie będę szukała drugiego ..
kwiatuszki masz takie same jak i u mnie nawet taki czosnek też mi zaczyna kwitnąć , tylko orliki już przekwitły i z ładniejszych zbieram nasionka i sieję ,, ciekawe jak powschodzą gdzie ja ich posadzę ???/..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Stasiu, jak ładnie połączone kolory kwiatów ;:63 Ślicznie, wcale nie widać żeby chwasty dominowały, w ogóle nie widać ich tak naprawdę. Świetne to zdjęcie z motylem i rojnikiem- takich owadów u mnie nie ma ;:224
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Stasiu, moje dalie tez się pomieszały pomimo, że miały karteczki. Niedługo będą kwitły juz się nie mogę doczekać. Zapraszam do mnie. :tan
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kochana Stasiu witam po powrocie z wakacji :) oglądam twój ogród i strasznie podoba mi się ta feria barw, a najbardziej fajowe masz butki z kwiatkami :D Bąbel słodki pies :) a z reguły kazy szczeniak gryzie , mój Argo tez gryzł i podryzał do czasu ...
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Stasiu witaj w kolorowym ogrodzie.Widzę u Ciebie wiele moich kwiatków :D Psina urocza.Ja z moją rodzinką-szaloną-przygarnęłam dwa 3-miesięczne kociaki.Nie miała baba kłopotu...(TO ALUZJA DO MNIE).
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, wczoraj był czarny dzień dla mnie!
Tak w skrócie: zmarł mój kuzyn Zenek, miał dopiero 61 lat. Poszedł na grzyby, długo nie wracał. Jego żona Go szukała. Potem zawiadomiła policję i z całą wsią (okolice Białegostoku) obeszli las a Zenek dostał udaru głównej żyły w mózgu i leżał blisko domu. Żył około 3 tygodnie. Wysiadał organ po organie. Zmarł świadomie. W czerwcu była pierwsza rocznica śmierci Jego mamy, mojej Cioci Kasi - też sybiraczki. Po południu przyjechały koleżanki z TOZ-u i zabrały Bąbla. Widziałam, że nie mogę zatrzymać go na zawsze, bo urośnie z niego duży pies. Do tego jego charakter wskazuje na wyraźną dominację. Boję się w jakie ręce trafi. Płakałyśmy z Mamuśką obydwie. I obydwie brałyśmy tabletki uspakajające. Chyba nie dla mnie takie przeżycia. Za bardzo biorę sobie do serca, a potem serce bardzo boli. "Dziwny jest ten świat" - jak śpiewał śp. Niemen. Na razie, pa.
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Achh Stasiu współczuję Ci...
Ja ostatnio też mam takie czarne dni...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam bardzo, za słowa pociechy, które na razie i tak ulgi mi nie przynoszą. Uciekam do ogrodu. Na razie.
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p
Od: 27 sie 2008, o 12:16

Post »

Stasiu, boję się, że Twoje dobre serduszko nie wytrzyma kolejnych rozstań z oddanymi Ci na " podchowanie " zwierzaczkami. Za dobra jesteś na taki system. Uważaj na siebie, jesteś NAJWAŻNIEJSZA, ;:196
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”