Cudnie Uchwyciłas piękno storczyków. Mocno kropkowany bardzo mi się podoba. I ta mnogość kwiatów na malinowym...
Białaski, jak zwykle piękne, i Euetris również ;)
Bardzo się ciesze, że zdjęcia Phal. się podobają. Potem wstawię drugą część. Wczoraj dziwnie szybko się linkowały, może dlatego, że na tym nowym komputerze jest dużo więcej miejsca na dysku... Nareszcie mogę robić tyle zdjęc, ile mi się podoba i nie musze co chwilę czegoś kasować.
Dzisiaj kilku Phalaenopsisom podpierałam pędziki. Ciężko było, bo są bardzo sztywne i były już lekko zwieszone w dół, więc musiałam uważać, żeby ich nie złamać. Każdy ma kilkanaście cm. Wszystkie Phal. też dzisiaj podlałam, nastepnym razem podleję przed wyjazdem, na szczeście jadę na krótko, więc storczyki wytrzymają. mam tylko nadzieję, że B. nie będzie ich podlewać i pryskać, bo by pogniły, ale ona zawsze pryska choć jej co roku setki razy powtarzam, że nie wolno. W zeszłym roku mi jeden zgnił od tego.
Dusiu, przepiękne masz kwitnienia
I tak sobie myślę, że nie ma nic piękniejszego niż budzić się każdego ranka i po otwarciu oczu widzieć te cudne kwiaty (ja tak mam teraz codziennie )
Jezu- ile u Ciebie kwitnień!!! Ja się rozpływam nad mim białaskiem a Ty.. do koloru do wyboru
Najbardziej podoba mi się nakrapiany białasek ( czyje do nich sentyment !! )
Rzeczywiście bardzo mio jest budzić się rano i widzieć tyle pięknych, kolorowych kwiatów na moich storczykach... Lubię, jak jest dużo kwitnień. Rośnie jeszcze sporo pędzików (na ok. 12 Phal.), niektóre mają już kilkanaście cm. A niebieska Vanda oprócz pędzika puszcza też nowy korzeń i kilka rozgałęzień na starych. wszystkim vandom rozgałeziają się korzenie. Jedna z siewek Vandy puszcza też nowy korzonek. Nie umiem się doczekać kwiatów, ale pewnie zobacze je nie wcześniej niż za 5-6 lat.