Ogródek Magdy:-) cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Magdy:-) cz.2

Post »

magdala pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Jakie to urocze. Tajemnicze i budzące ciekawość...
Nie widziałaś różowej piwonii??? Nie wsiadłaś do auta???
Magdo, to należy zmienić. Stanowczo. Wprawdzie kwitnienia piwonii w tym roku nie przywrócisz, bo nie masz na to wpływu, ale na decyzję uruchomienia samochodu możesz mieć wpływ. I powinnaś coś z tym zrobić...
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No właśnie też zobaczyłam to artystyczne zdjęcie i pomyślałam, że każesz przyglądać się zza furtki tylko :) Ale nie, gościnnie zaprosiłaś do środka, bo rabatki wyplewione! :;230 Były! Magda, jak Ty wytrzymałaś 10 dni bez ogrodu? Ja bym chyba w depresję popadła... A tam tak pięknie! No nie wygłupiaj się, wskakuj w samochód i jedź! No i potem pokaż, co tam się dzieje! :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Madziu, naprawdę mistrzostwo świata te fotki zza furtki ;:63 ;:63 Podobają mi się też te rabaty u ciebie, wspaniale jest!!! I tak zacisznie, och i ach ;:108

Co do humusu, to warto go po ściągnięciu na kupę zwieźć, niech pod spodem przegniwa. Jakbyś miała jakąś plandekę, dużo folii albo agrowłókniny, to można okryć z góry, nawet sukcesywnie przekładać to nakrycie, wtedy zgnije wszystko. A taka ziemia to marzenie.

Niezmiennie polecam też dodawanie żwirku dla kotów do piasku - znakomicie poprawia właściwości zbyt lekkiej gleby.

Co do jazdy samochodem, to ja po przerwie (nie miałam samochodu jak zrobiłam prawo jazdy), jak zaczęłam jeździć to zawsze musiałam z kimś. No i pewnego dnia brat mnie poprosił, żebym go na uczelnię podwiozła, a to kawał drogi, centrum, jeszcze stroma górka do pokonania - i miałam wracać sama. Więc... wzięłam ze sobą naszą psicę :;230 Psica uwielbiała jeździć samochodem, była nauczona siedzieć na podłodze przed fotelem pasażera, no i była duuuża - więc czułam się bezpieczniej (idiotyczne, ale działało) - potem zawsze ją brałam na jakieś przejażdżki ;:224 Mój brat stukał się w głowę i mówił, że równie dobrze mogę jeździć z pluszowym misiem :;230
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Pani Pesymistko witam gorąco :wit ;:196 :wit

skąd tyle pesymizmu przy tak pięknym ogrodzie ;:138 ;:108 ;:180 ;:138 :heja . Toż to same oczy i dusza się radują.
Magdo, Madziu Twój ogród to sam optymizm, proszę uwierz w to.
Żebyś zobaczyła mój tegoroczny bałagan :oops: :? :oops: - to dopiero powód do kiepskiego nastroju :( :roll:
Zdjęcia rewelka (tak ostatnio mówi moja wnuczka :;230 )
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Wow, mam srebrną kartę :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Madziu, zagięłaś mnie tym ujęciem z fragmentem furtki. Po prostu oniemiałam.
Jak Ty masz taką działkę na dojazdach, to jak dopiero będzie wyglądał ogród przy domu, na co dzień pielęgnowany :shock: :shock: :shock: Czary, czy co ;:63
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ależ tu pięknie, Magduś ;:167
Wsiadaj w to auto, bo jeszcze niejedno cudo przekwitnie, zanim Cię dostarczą na miejsce...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Pomyśl sobie tak: w dużym aucie największy problem jest z parkowaniem :wink: a koło działek na pewno będzie duuużo miejsca 8-)
Co do przemyśleń na temat wakacji... hmmm... mam podobnie... przynajmniej w roku szkolnym wiem, że dziecko mam "zaopiekowane", a nie siedzi cały mój dzień roboczy przed kompem :roll: co gorsza w piżamie do południa...
Kurczę... chyba sama bym tak chciała :;230
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Madziu! :wit
No co Ty piszesz! Rezygnujesz z oglądania swojego dzieła dla strachu przed jazdą? No ja Cię proszę, ogarnij się! Taka dzielna dziewczyna się nie może poddawać. :-)

Btw. może ja mieszkam "w parku", ale Ty masz jak najbardziej tajemniczy ogród! :-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

Wiecie co ....? Nie ma lepszej terapii niż to forum ;:167 Jesteście kochane ;:196
------------------------------------------------------------------------------
Magda, jak Ty wytrzymałaś 10 dni bez ogrodu? Ja bym chyba w depresję popadła...
No ,Marto -toteż i popadłam w lekką... :cry:

Niestety -natury nie mam optymistycznej ,jak pisałam .Nie rzucam się do każdego nowego wyzwania
"na hura!", ale analizuję wszystkie możliwe czekające mnie przeszkody. Jest to okropna cecha,
nie pomaga w życiu...

Pomyśl sobie tak: w dużym aucie największy problem jest z parkowaniem
:;230 :;230 Gorzatko :D Trafiłaś w samo sedno sedna :wink:
Właśnie- to piekielne parkowanie ,wycofywanie itd. Jechać do przodu to ja mogę,ale zawsze na początku i na końcu
trzeba jakoś zaparkować...Dzisiaj mija miesiąc niejeżdżenia .Może jutro spróbuję (dzisiaj mąż zabrał samochód).

Gosiu -te piżamy do południa to mnie tak dobijają ....Żeby tak mieć babcię z domkiem nad samym jeziorem-
na całe wakacje dzieci tam wyekspediować ,fajnie by było co???

Wiktorio ,Aniu Zielona ,Izabelko Ewuniu
:wit :wit :wit Dziękuję Wam za miłe słowa!!

Dominiko :D jesteś cudowna!!
Więc... wzięłam ze sobą naszą psicę :;230 Psica uwielbiała jeździć samochodem, była nauczona siedzieć na podłodze przed fotelem pasażera, no i była duuuża - więc czułam się bezpieczniej (idiotyczne, ale działało) - potem zawsze ją brałam na jakieś przejażdżki ;:224 Mój brat stukał się w głowę i mówił, że równie dobrze mogę jeździć z pluszowym misiem :;230
Czyli normalna dogoterapia! Mój pies też ładnie jeździ na tym miejscu przed pasażerem,a mam jeszcze kanarka :D

Dziękuję też za rady w sprawie humusu- czyli to tak jakby ułożyć wielką górę kompostową?
No, właśnie w czwartek odbieramy projekt tego naszego domku i architekt ma się zabrać za jego tzw. adaptację
do naszej działki. Byliśmy tam któregoś dnia o 20 i z niejakim smutkiem zobaczyłam jak wielka chałupa zbudowana
ostatnio zacienia nam 2/3 działki. Niby to był wieczór ,ale w najdłuższe dni w roku. Ich dach zabrał
nam zachodzące słońce....Szkoda.

I nieaktualne zdjęcie Hortensji Anabelle. To już chyba ostatni moment na zrobienie sadzonek z hortensji.
Obrazek

O, tu na przykład sadzonki zrobione rok temu -ładnie rosną :D

Obrazek
magdala

Post »

Baśka :wit Przy takim dopingu na pewno się ogarnę! Obiecuję :uszy

A tak są już ukorzenione moje Lawendy wysiewane w kwietniu- czas do ziemi na działce!

Obrazek

Mam też jeszcze dobrą wiadomość -otóż ukorzenił mi się Powojnik!
Ten powojnik co to chorował na uwiąd czy coś i w tym roku -przesadzony -już ładnie wznosi się ku górze.
W kwietniu cieszyłam się z jego dwóch pędów i w tej radości(oczywiście wszystko trzeba dotknąć)
złamałam jeden z nich... Wsadziłam ten kawałeczek do ziemi z piachem (w domu),przykryłam szklanką
i po dwóch miesiącach straciłam nadzieję ,że coś z tego będzie. A tu niespodzianka!
Przedwczoraj próbuję wyciągnąć go z doniczki ,a ten się trzyma ! Ma trzy małe korzonki :D
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

O, ładne te maluchy lawendowe. Mam nadzieję, że wyhodujesz porządną rabatę lawendy. Ostatnio byłam u znajomych na osiedlu i ich sąsiad ma rabatę z lawendy - cudo. Aż poczułam małe ukłucie zazdrości, haha. Chwilę później było już tylko gorzej - obok rabata chyba z 30 żurawek. Pocieszył mnie fakt, że cały środek pusty! Nie lubię ogrodów z pustym środkiem i brzegami od linijki. :-P
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

Basia :wit :;230 Nie ma to jak poprawić sobie humor ,no nie ??

A Lawendę to chciałam mieć tak między róże i inne kwiaty ,może też coś na kształt takich mini -ogródków,
jak przy klasztorach. Póki co -mam około 60 sadzonek lawendy ,którą muszę gdzieś posadzić -niech rośnie!
To tak przyszłościowo :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyrazy uznania za lawendy ;:180 I ten powojnik...jak mi wichura połamała piwonię drzewiastą, to ja oczywiście uszkodzone pędy, gdzie? Na kompost ;:223 Już po wszystkim dowiedziałam się od koleżanki, że wszystko ułamane na rozsadnik!
Całe życie się uczymy :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

60 :shock: :shock: :shock: Bardzo zadowalający wynik....powiedziałabym nawet rewelacyjny!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”