No i z grilla za przeproszeniem d*pa... Nie ma pogody, będzie obiad standardowo w domu

Mandragora pisze:Dziękuję Wam Kochani za odwiedziny, bardzo się cieszę, że skrętniczki się Wam podobają![]()
Dziś zauważyłam na moim osiedlu następne cudo - nie mam pojęcia, co to za drzewo, założyłam mu wątek do identyfikacji, ale pokażę je też tu. Edit - już wiem, to tulipanowiec amerykański
Dziś moja sąsiadka wycinała krzaczory i chwasty wyrastające nam pod balkonami. Pobiegłam jej pomóc i rozmawiałyśmy, że na przyszły rok można by trochę ten teren (bo trudno to nazwać na razie ogródkiem) pod balkonami upiększyć. Niestety nasz blok stoi niżej względem ulicy i placu zabaw i dzieciakom ciągle wpadają pod balkony piłki itp. Jakby obsadzić teren ligustrami, można by wtedy na powstałym ogrodzonym terenie posadzić kwiatkiTylko jak dopilnować, zanim ligustry się dobrze rozrosną...
A może macie inne pomysły? Coś, co stanowiłoby ochronę przed wszędobylskimi dziećmi i co dość szybko się rozrośnie, tworząc swego rodzaju "płotek" ochronny? Z ligustrami też nie tak łatwo z pielęgnacją, jak już się rozrosną, raczej nie mamy sprzętu do przycinania... Długość do obsadzenia to jakieś 10 m. i może po 2 m. po bokach (tak na oko). Ech, fajnie byłoby stworzyć taki zakątek
I myślę, że z pomocą mojej sąsiadki jest to całkiem realne