Rośliny Mandragory

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rośliny Mandragory

Post »

Moniko :wit
No i z grilla za przeproszeniem d*pa... Nie ma pogody, będzie obiad standardowo w domu :(
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie ciągle ;:3 ;:3 ,niedługo to chyba bąbli już od tego drapania dostanę(jestem uczulona na słońce ;:110 )
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Śliczne skrętniczki,a ze szczęślina to będzie olbrzym takie liście :shock:
Udanego grillowania ;:3
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u nas kolega z Wrocka, ale słonka niestety nie przywiózł wczoraj :(
Damianie - to drzewko jest niezmienne od dwóch lat, przymarza na zimę, ale wiosną odbija :) Jednak w naszym klimacie raczej duże nie urośnie. I tak się dziwie, skąd się tutaj wziął i że żyje ;:108 Grilla nie będzie, logistykę trzeba było zaplanować rano i decyzja już zapadła, że obiad w domu :(
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

:wit

to nie dobrze z tym grillem :( może w końcu pogoda sie opamięta i da trochę ciepełka. Przesyłam Ci moje słoneczko ;:3
Awatar użytkownika
izka
50p
50p
Od: 21 cze 2010, o 18:27

Post »

skrzętniki są boskie :wink:
Zapraszam
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

skrętniki sa cudowne ;:167
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

Skretniki cudne i też zapałałam do nich miłością przez forum:D
Awatar użytkownika
kindziek
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 11:28

Post »

I mnie coraz bardziej się podobają. :shock:
''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

Prześliczny kolorek skrętnika :)
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam Kochani za odwiedziny, bardzo się cieszę, że skrętniczki się Wam podobają :heja
Dziś zauważyłam na moim osiedlu następne cudo - nie mam pojęcia, co to za drzewo, założyłam mu wątek do identyfikacji, ale pokażę je też tu. Edit - już wiem, to tulipanowiec amerykański

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś moja sąsiadka wycinała krzaczory i chwasty wyrastające nam pod balkonami. Pobiegłam jej pomóc i rozmawiałyśmy, że na przyszły rok można by trochę ten teren (bo trudno to nazwać na razie ogródkiem) pod balkonami upiększyć. Niestety nasz blok stoi niżej względem ulicy i placu zabaw i dzieciakom ciągle wpadają pod balkony piłki itp. Jakby obsadzić teren ligustrami, można by wtedy na powstałym ogrodzonym terenie posadzić kwiatki :) Tylko jak dopilnować, zanim ligustry się dobrze rozrosną... :roll: A może macie inne pomysły? Coś, co stanowiłoby ochronę przed wszędobylskimi dziećmi i co dość szybko się rozrośnie, tworząc swego rodzaju "płotek" ochronny? Z ligustrami też nie tak łatwo z pielęgnacją, jak już się rozrosną, raczej nie mamy sprzętu do przycinania... Długość do obsadzenia to jakieś 10 m. i może po 2 m. po bokach (tak na oko). Ech, fajnie byłoby stworzyć taki zakątek :) I myślę, że z pomocą mojej sąsiadki jest to całkiem realne ;:108
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

:wit

Milenko gdzie Ty mieszkasz, że takie cuda koło Ciebie rosną ;:111 ja w Parku Krajobrazowym a tu same brzozy śmieciuchy :evil:
z tymi dziećmi to problem, znam go. Mieszkałam kiedyś na parterze i chłopcy grali w piłkę, często wpadała im na balkon i sobie po nią wchodzili. Że ja takiego nie dorwałam ;:14 Poszłam nie raz zresztą do administracji, żeby coś zrobili to powiedzieli mi, że mają już naszykowane tabliczki SZANUJ ZIELEŃ :;230 :;230 , których nigdy i tak nie wstawili :x
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Milenko śliczny ten tulipanowiec ;:224 fajnie, że masz taką sąsiadkę ;:138 u mnie pod balkonem tylko beton ;:223 i garaże :(
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Mandragora pisze:Dziękuję Wam Kochani za odwiedziny, bardzo się cieszę, że skrętniczki się Wam podobają :heja
Dziś zauważyłam na moim osiedlu następne cudo - nie mam pojęcia, co to za drzewo, założyłam mu wątek do identyfikacji, ale pokażę je też tu. Edit - już wiem, to tulipanowiec amerykański

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś moja sąsiadka wycinała krzaczory i chwasty wyrastające nam pod balkonami. Pobiegłam jej pomóc i rozmawiałyśmy, że na przyszły rok można by trochę ten teren (bo trudno to nazwać na razie ogródkiem) pod balkonami upiększyć. Niestety nasz blok stoi niżej względem ulicy i placu zabaw i dzieciakom ciągle wpadają pod balkony piłki itp. Jakby obsadzić teren ligustrami, można by wtedy na powstałym ogrodzonym terenie posadzić kwiatki :) Tylko jak dopilnować, zanim ligustry się dobrze rozrosną... :roll: A może macie inne pomysły? Coś, co stanowiłoby ochronę przed wszędobylskimi dziećmi i co dość szybko się rozrośnie, tworząc swego rodzaju "płotek" ochronny? Z ligustrami też nie tak łatwo z pielęgnacją, jak już się rozrosną, raczej nie mamy sprzętu do przycinania... Długość do obsadzenia to jakieś 10 m. i może po 2 m. po bokach (tak na oko). Ech, fajnie byłoby stworzyć taki zakątek :) I myślę, że z pomocą mojej sąsiadki jest to całkiem realne ;:108

A nie spróbowałabyś tego tulipanowca zaszczepić? ;:224 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko - niestety tak już jest ze spółdzielniami... Na pewno by dzieciaki te tabliczki zrównały z ziemią w ciągu kilku dni ;)
Arletko - fakt, sąsiadkę mam świetną. Szkoda, że wszyscy tacy nie są. Jakbyśmy w czynie społecznym (jak w Alternatywach 4) :;230 poświęcili godzinę na miesiąc na teren dookoła bloku, byłoby jak w raju :)
Ulka - mam nasionko tulipanowca ;:224 Tylko muszę jeszcze wybadać, w którą stronę włożyć je do ziemi :D

Kochani, spadam na grilla, który miał się odbyć wczoraj ;:136 :D A Wam życzę miłej, słonecznej niedzieli ;:3 ;:4
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”