Ogród Grety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Grety

Post »

Witaj Greciu kochana! ;:196 :wit :wit
Mam taką cichutką nadzieję, że twój obojczyk mniej boli i ładnie się goi? Chciałabym odjąć bólu...
Przepięknie jest u Ciebie - tak cudnie kwitnąco. Szkoda, że nam właściciel posesji nie pozwala na zagospodarowanie ogródka. Miałabym pole do popisu i do małych szaleństw ogrodowych. A tak, to tylko pomarzyć mi pozostało. Echhhhhhhh...... Takie życie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Greciu
Piękne dzwonki i różyce pokazałaś ;:138
Storczyki fantastyczne, nie widziałam jeszcze takich na żywo.
Jestem strasznie ciekawa historii Twojego starego domu, lubię takie klimaty, a piwnica z drugim poziomem to w ogóle ...
Pozdrawiam i życzę szybko i udanie zrośniętego obojczyka ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Myślałam że mam ładny wiciokrzew ale w porównaniu z twoim wygląda bladziutko.
Na dodatek mój nie pachnie :(
Właśnie szykuję się do jesiennych zakupów wiciokrzewów i to koniecznie pachnących :P
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Greto ;:196 witaj , jeżeli o wiciokrzewy to nie mam żadnego i nie mam już pomysły gdzie mogłabym posadzić :;230 .

teraz z tym złamanym obojczykiem to nie możesz nic robić w ogrodzie .Szkoda że nie mam mnie tam bliżej bo pomogła bym Ci troszkę .

Mam nadzieję że do sierpnia bedzie już dobrze .

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Greto masz piękne kwiaty w swoim ogrodzie. Jak radzisz sobie z pielęgnacją ogrodu, mając obojczyk w gipsie? Skoro masz teraz troszkę więcej czasu, może opowiesz nam historię swojego pięknego domku?
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Greto! Odwiedzałam już Twój ogród, ale nie zostawiałam śladu. Wiem, że kochasz drzewa, zwierzęta i sztukę...Wiem,że masz piękny, stary, dom , położony w wyjątkowym miejscu. I umiesz te walory wykorzystać. Dziś zwróciło moja uwagę zdjęcie cypripedium - sama słodycz i wdzięk...
A także połączenie powojników - fiolet i biel, "odwrotne "połączenie" koloru płatków i środka kwiatu.
Na jednym ze zdjęć jest wiciokrzew o kremowych kwiatach - co to za odmiana?
Wydaje mi się, że z jednej strony Twojego ogrodu jest skarpa... Czy to naturalne wzniesienie terenu ? Czy dalej też jest Twój ogród?
Życzę Ci powrotu do zdrowia !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

Witaj Greciu kochana! Wpadłam tak na chwilkę choćby w odwiedzinki. Mam ciacha by Ci osłodzić dzioneczek. Proszę Skarbeńko moja Obrazek ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości.
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa .Wczoraj byłam u lekarza i mam wyznaczony termin operacji wszczepienia endoprotezy.
Jednak tego się nie spodziewałam. Boje się bardzo.
Z pracą w ogrodzie sobie radzę różnie (czytaj wcale :evil: ) , ale mam życzliwych , pomocnych ludzi , wspaniałego przyjaciela , co wytrzymuje moje marudzenie.

Zbyszku - bardzo bym chciała napisać , że zrobiłam przeróbki w ogrodzie , ale ... wszystko jeszcze jest w planach.
Piwonie mam 3 sztuki i wszystkie są koloru białego.

Tosiu - kochana dbaj o siebie , bo jak będzie zmęczenie materiału , to zostanie Tobie siedzenie na ławce i nerwy , że zielsko , że sucho , że nic zrobić nie możesz. Znam to uczucie :evil:
Wiciokrzewy warto mieć w ogrodzie , bo są mało wymagające i odwdzięczają się pieknymi , pachnącymi kwiatami.

Obrazek

Obrazek
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - dziwny jest tem własciciel co nie dba o wygląd domu i ogrodu. Ty chcesz podnieść estetykę otoczenia , a on się na to nie godzi. Szkoda nerwów , ale .... ;:223

Pell i Isabell - historia i losy ludzi zamieszkujących ten dom są bardzo posępne. Powiem tylko, że ludzie ludziom zgotowali koszmar i to 3 pokolenia. Tu jest miłość odrzucona przez społeczeństwo i straszne tego konsekwencje.
Nie na to forum bo pewno bym się naraziła wielu ludziom. przepraszam , ale nie napiszę ... o emocjach ...
Napiszę o budynku. Dom jest wybudowany w A.D. 1886 , metodą szachulcową , jak kto woli - szkieletową , na fundamentach granitowych , podpiwniczeniem 2 poziomowym 130 m (piwnica) z dachem krytym strzechą , ma 287,8 m -powierzchni całkowitej . Początkowo miał mniejszą bryłę , z w roku 1930 został rozbudowany do dzisiejszych wymiarów. To tyle o domu.

Mariolo - Geniu , na wiciokrzew warto wygospodarować miejsce , nawet przy płocie , bo ładnie go zarośnie i będzie witał gosci miłym zapachem.

Witaj Tamaryszku - lubię zestawiać kolorystycznie ze sobą rosliny i cieszyć oczy ich widokiem.
Teren z lekkim wzniesieniem , za rzeczką też należy do mnie , ale tam jest łaka i las. Nie ingeruję w niego , ma być naturalny , tam zimą jest miejsce na dokarmianie dzikiej zwierzyny.
Ogród Grety

Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Greciu nie martw się tymi endoprotezami. Medycyna na wysokim poziomie, i jeszcze w Niemczech! Trzymam za Ciebie kciuki. Ale do Chorzowa przyjedziesz? Ja już założyłam dzisiaj nowe ogrodzenie /siatkę/. Jeszcze pomalować domek, pergola i nowa bramka wejściowa! O Matko kochana , to jeszcze dużo roboty. Dam radę , ale teraz zwolnię trochę. Dbaj o siebie i nie daj się.Dobrze mieć przyjaciół i kogoś blisko ;:108 Zaczęłam przyglądac się moim kwiatkom i teraz się za nie wezmę. Od soboty ma być u nas ciepło i zrobię troche fotek.Może wreszcie rozwiną się moje lilie! Pomarańczowa już lada moment pokaże swoje wnętrze. Jest piękna! ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Greto masz piękny dom i ogród. Trochę rozbudziłas moją ciekawość, bo uwielbiam różne historie związane z domami (zarówno te prawdziwe, jak i legendy). Ale rozumiem ... Trzymamy za ciebie kciuki i życzymy udanej operacji i szybkiego powrotu do zdrowia :D Trzymaj się.
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

Kochana Greciu!
Nie martw się operacją, bo wszystko będzie dobrze i pozwoli Ci ona na normalne funkcjonowanie. Przecież tego chcesz?! Wszak od tego zależy również los twojej mamci. Wszyscy jak widzisz trzymamy kciuki za wszelkie w tym temacie powodzenie. Trzymaj się cieplutko i nie poddawaj się. Twoja odwaga i mnie się udziela! ;:108 :uszy Pozdrawiam sercem całym, życząc szybkiego powrotu do zdrowia i na forum. ;:167 ;:196 :D ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiuniu - zwolnij kobieto - proszę ;:180 , to praca jest stworzona dla człowieka , nie odwrotnie .
Czy Ty potrafisz usiąść z dobrą kawą , albo innym czymś :uszy i wgapiać sie w taflę wody w oczku , albo podziwiać piękno nieba i kwiatów a jedynym wysiłkiem to bedzie podnoszenie kubka do ust.

Izabelo - historię domu i ludzi wysłałam Tobie na PW. Dziękuję .

Krysiuniu - nie martwie się operacją , co ma byc to będzie. dziękuję za słowa pocieszenia. Dla Ciebie i wszystkich miłych gości : pyszczek cypripedium

Obrazek
Ogród Grety

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Greto ;:196 ale śliczny cudaczek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 :wit Kochana dziś pomalowałam dwa razy domek drewnochronem. Teraz to jest ładny!! ;:108 Jeszcze pergola dla wisterii, bo puściła takie długie wąsy i nie ma sie czego złapać bidulka.Od 1 lipca nie robię nic. aha, wczoraj założyłam nową siatke ogrodzeniową. Wygląda super!! No więc będę musiała ją pomalować!! I bądz tu człowieku mundry!!! ;:223 :;230 Ale to już PIKUŚ!!! Trzymaj sie cieplutko i do zobaczenia w Chorzowie. Ale ja z forum nie znikam!! :tan ;:138 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”