Kwiatoterapia u Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatoterapia u Asi

Post »

A mnie coś bierze ostatnio na białe róże. Może dlatego, że żadnej nie mam :roll:
Dlatego Koster i Metro podziałało najbardziej.

Asiu to co, organizujemy jakieś spotkanie?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Metro piękne ;:108
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Aniu Zielona, ;:196

Deirde, u mnie ma ok. 80 cm i wcale nie chcę, żeby była większa. Wrazie czego będę ją skracać. Za nimi na rabatach rosną piętrowo rośliny i nie chciałabym, żeby wszystko zasłaniały.

Dominiczko, tego się obawiałam (i moja rodzina również) tylko nikt wcześniej nie potrafił postawić diagnozy :;230 .

Margo, polecam białe róże, pięknie rozświetlają rabaty wieczorem. Na spotkanie warszawskiej grupy się piszę, z wielką przyjemnością. Co proponujesz?

Aniu Różana, ;:196

Zaczynają rozwijać się kolejne róże. Lions Rose przepięknie kremowa w pąku, zmienia stopniowo kolor na ciepłą biel. Garden of Roses brzoskwiniowo-żółta na starcie, później cudownie różowa i pachnąca.

Obrazek Obrazek

Zakwitła również moja róża kupiona na samym początku mojej przygody z ogrodem. Miała nawet karteczkę z nazwą ale beztrosko posłałam ją do kosza :roll: . Teraz żałuję. Na pocieszenie tylko tyle, że jak ją przesadzałam to okazało się, że są to 2 sadzonki. Rozdzieliłam je i ozdabiają teraz wejście na "wyspę". Kolejna to Bad Birnbach. Urocza różyczka o nietypowym kolorze.

Obrazek Obrazek

Wreszcie mam tyle kwiatów, że nie szkoda mi ścinać do wazonu. Piwonia Sarah Bernardt.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Róze po prostu przecudowne :shock: Dwie pierwsze mnie zauroczyły. Podobaja mi się takie delikatne, pastelowe kwiaty.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
nesia26
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 kwie 2010, o 15:42

Post »

Asiu masz niesamowite róże, tylko pozazdrościć!!! Gratuluję!!!
Pozdrawiam!!!
Agnieszka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, może to Wy coś zaproponujcie. Napisałam tez u Agaty. Możecie przyjechać do Płocka jeśli chcecie.
W tym roku kupiłam Lions Rose. Już nie mogę doczekać się kwiatów. Ma kilka pączków.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Kolory pięknie dobrane. Widać że zwracasz na to uwagę. Zazdroszczę obfitości piwoniowej, w kompozycjach ciętych są równie atrakcyjne jak na rabacie.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Mnie nawet bardziej te piwonie ujęły w wazonie ;:108
Piękna kompozycja.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Asiu, kolejne piękne róże. Zaczynam się zarażać. Na jesieni będzie trochę miejsca, a więc..
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu róże masz piękne ,cieszę się ,że mam choć jeden egzemplarz Leonarda ,ten róż...,z odrobiną wrzosu... ;:170 przynajmniej ja tak widzę jej kolor :wink: Koster zadziwia ,dwa kolory na jednym krzaczku... :shock: Ja mam różową z nutką pomarańczu...te małe różyczki mają swój urok ,tej mam 3 sztuki,aby była bardziej widoczna w gęstwinie... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Asiu ! Pierwsza wizyta w Twoim ogrodzie bardzo miła...Z przyjemnością czytałam o rodzeniu się Twojej ogrodowej pasji. Powstał ogród ciekawy o każdej porze roku i przyjazny zwierzętom, tyle ich u Ciebie... Co to za biały powojnik pnie sie po kratce ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Dorotko, dziękuję. Ja też uwielbiam pastele. Mają w sobie taką delikatność choć mocnych akcentów u mnie nie brakuje, ale to w następnej odsłonie.

Agnieszko, witaj :wit , cieszę się na każdego gościa i miłe słowa :D

Gosiu, z Lions Rose będziesz zadowolona. Może nie pachnie jakoś oszałamiająco, ale po 2 dniach deszczu kwiaty wyglądają nieskazitelnie (zobacz na zdjęcie z lawendą, robione dziś po południu). Za to wielki plus. W ubiegłorocznej dostawie od Ćwika dostałam oprócz uroczej trójki zamówionych lwiątek, bonusa bez kartki. Takie jajko z niespodzianką. Dziś okazało się, że to kolejna Lions Rose :tan .
Może na spotkanie umówiłybyśmy się w Ogrodzie Botanicznym? Akurat kwitną róże a każda z nas ma troszkę fioła na ich punkcie. Propozycja do rozważenia. Choć w Płocku w życiu nie byłam :roll: ...

Aniu Zielona, dziękuję za miłe słowa. Z kolorami poszło łatwo, ponieważ założyłam sobie, że kwiaty w ogrodzie mają być różowe, białe i ewentualnie fioletowe i tego się konsekwentnie trzymam (z wyjątkiem narcyzów, bo tych jeszcze różowych nie robią :;230, ale jak znam życie to tylko kwestia czasu :;230 )

Aniu Różana, ;:196

Gencjano, patrz, patrz a różyczka Cię dopadnie :;230 . Wiem coś o tym ;:183 . A to wszystko przez dziewczyny z forum :;230 .

Nelu, masz rację. Te "kulkowe" róże są jedyne w swoim rodzaju. Różowo-pomarańczowa to chyba Margo Koster. Ania Różana ma taką. Moja biała chyba zawirusowana, że ma taki kolor ale i tak mi się podoba.

Tamaryszku, witam w moich progach :wit , mnie tym bardziej miło, że Ci się podoba. Zapraszam o każdej porze. Biały powojnik to Matka Urszula Ledóchowska, niestety w tym roku przemarzła, a że to jeden z najwcześniej kwitnących powojników wielkokwiatowych to niestety nie zakwitła :( .

Dziś, tytułem odmiany od portretów roślin, pokażę trochę ujęć ogólnych.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nesia26
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 kwie 2010, o 15:42

Post »

No no pięknie razem wszystko się komponuje!!! Śliczny ogród!!
Pozdrawiam!!!
Agnieszka
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Łał jaki porządeczek ;:111 ja nie nadążam z pieleniem to już nie robię fotek widoczków, tylko portrety roślinek. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ja jeszcze z pytaniem o Bad Birnbach
Obrazek
właśnie jaki to kolor? ciepły czy zimny? Dokładnie oddany na zdjęciu?
Opisany jest w katalogu jako łososiowo-różowy, ale wiem, że róznie to bywa w rzeczywistości...
Przymierzałam się do niej, bo ma ADR i jest w grupie RigoRosen o najwiekszej witalności. ;:65
Będę wdzięczna za wskazówki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”