Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Post »

kati-1976 pisze: Milenko, ja bardzo często coś takiego robię niestety i nie zawsze chce mi się ponownie pisać to samo :roll:
Zasuszyć kaktusa, to ogromna sztuka. Powiedz mi jak Ci się udało dokonać tego cudu :;230 :?:
Ja zasuszyłam kaktusa??Jak mi się to udało nie wiem...... :oops: :oops: :oops: :oops:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, cóż. To może ja odpowiem: Różni ludzie otrzymują od Stwórcy różne talenty, a każdy z nich (tzn.talent) jest nie do podrobienia. :wink: :uszy
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

milkicja pisze:
kati-1976 pisze: Milenko, ja bardzo często coś takiego robię niestety i nie zawsze chce mi się ponownie pisać to samo :roll:
Zasuszyć kaktusa, to ogromna sztuka. Powiedz mi jak Ci się udało dokonać tego cudu :;230 :?:
Ja zasuszyłam kaktusa??Jak mi się to udało nie wiem...... :oops: :oops: :oops: :oops:
Milenko, to było do mnie, ja też Milena i to ja zasuszyłam kaktusy ;:14 :oops: :oops: :;230 i błagam, już mi tego nie wypominajcie ;:224
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Kasiu, Hibek i fiołeczek pięknie Tobie zakwitły ;:138
A o Oskarka się nie martw, jeśłi karmisz naturalnie, to niech je na zdrowie.
Ja swojego Oskarka karmiłam 2 lata na każde zawołanie, oczywiście po 6 miesiącach zaczął dostawać pierwsze normalne jedzenie, ale mleczko było przede wszystkim.
Powiem Ci szczerze, ze mój Oskarek ma na prawdę wilczy apetyt, je 5 razy dziennie, dodatkowo jakieś deserki w formie budyniu, kiślu, czy jogurtu.
I możesz sama zobaczyć w moim wątku, czy to 3-letnie dziecko wygląda na grubaska ?
U mnie w rodzinie wszyscy mówią, że jest za chudy, a on po prostu ma tak niespożytą energię, że wszystko wylata.
A teraz jeszcze, gdy jest ciepło to w ogrodzie jest od rana do wieczora z przerwami na posiłki tez na świeżym powietrzu ;)

Także nie przejmuj się Kochana, póki co ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19

Post »

Mandragora myślałam że to do mnie bo ja też mam zdechlaka kaktusa :oops: :oops:
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19

Post »

Kasiu wspaniale kwitnie i fiołeczek takze się postarał ,z dziećmi na pewno wszystko się ułoży ja moją małą karmilam piersią 1,5 roku na zawolanie teraz jest zdrową i sliczną dziewczynką jak tylko zacznie raczkować to spali nadmiar energii ,zresztą jak tylko się pojawia dziecko to matka stworzona jest po to by się martwiła.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
eba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2008, o 14:51
Kontakt:

Post »

Pamiętam, że przy pierwszym synku miałam podobny problem, co chwila chciał jeść, a potem mu się zaraz ulewało i tak w kółko. Trafiłam na taką starszą panią doktor, która trochę mi to wytłumaczyła. Przede wszystkim, karmiłam za często. Pokarm częściowo nadtrawiony mieszał się z tym świeżym i stąd te wszystkie ulewania, odbijania, bóle brzuszka. No tak, ale jak tu wytłumaczyć, że dziecko domaga się co chwilę jeść? Kazała stopniowo wydłużać przerwy w karmieniu, najpierw co 2 godziny, potem coraz dłuższe, do 3 - 3,5 godziny. Tak, żeby pokarm zdążył się strawić, zanim dostanie nowy. Można podawać środki przeciwkolkowe dostępne bez recepty, typu espumisan w kropelkach. Może smoczek pomoże, ale też nie zawsze. Młodszy bardzo lubił smoczek, a starszy pluł nim na odległość. A próbowaliśmy naprawdę wielu różnych kształtów. Uspokajał go tylko własny kciuk...
No i mniej nerwowo podchodzić do wszystkiego. Łatwo powiedzieć...
Te rady jednak trochę mi pomogły. No i małemu oczywiście też :) .
Przepraszam za off topic.
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Przepiękne kwiaty u hibiskusa i fiołka,jest na czym oko zawiesić ;:3 ;:108 ;:180
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Puk puk jest tu ktoś. Kasia chyba kombinuje 3 część wątku w przerwach między karmieniami. Rozwijają się te wątki w zatsraszającym tempie. po jednym dniu niektórych nie można w ogóle dogonić.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50

Post »

Kasiu pozdrawiam ,Ciebie i maluszka ;:196
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

I ja Was pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

O i ja Kasieńko też :D ;:108 Trzymaj się szczęśliwa Mamusiu :wit
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

:wit Kochani.
Dziękuję za pozdrowionka, miłe komentarze i pochwały moich kwitnących.
Nie zaglądałam wczoraj bo miałam problemy z netem.
Co do apetytu Oskarka to zaczynam pomału sobie radzić. Daję mu mleczko częściej ale w mniejszych ilościach i powiem Wam, że to działa. Karmię sztucznie więc mogę to kontrolować. Wcześniej zjadał mi co 3 godziny 90 ml i jeszcze by jadł. Teraz daję mu 60 co 2 godziny, a od 24 do 5-6 rano robi sobie przerwę na spanko :D
anik pisze:Puk puk jest tu ktoś. Kasia chyba kombinuje 3 część wątku w przerwach między karmieniami. Rozwijają się te wątki w zatsraszającym tempie. po jednym dniu niektórych nie można w ogóle dogonić.
Aniu, pewnie Was rozczaruję, ale na razie nawet nie myślę o odnawianiu wątku. No chyba, że będzie trzeba bo ilość stron do tego mnie zmusi. Wolałabym sobie to zostawić na inny czas, bo naprawdę przy maluchach mam bardzo mało czasu dla siebie i kwiatów. W tym momencie mój ;:167 zabrał starszego na zakupy a maluszek najedzony śpi, więc kilka chwil mam wolnego. Zaraz jednak lecę gotować butelki a potem góra prasowania mnie czeka :roll:
Kurcze nie jest łatwo a to dopiero początek ;:223

Pozdrawiam Was Cieplutko w ten paskudny wietrzny i deszczowy dzień. :(
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Kasiu będzie łatwiej. Tak jest na poczzątku ale potem wszytko opanujesz. Naprawde wiem co mówie . Jak wiesz ja mam 3 dzieciaczków i prace.
Pozdrawim i całuski dla Oskarka
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

dla Oskarka ;:196 . Co do wątku to wiesz, mimo,że ty nie masz na razie czasu zaglądać do nas my tu jesteśmy cały czas, więc strony wciąż ci przybywają. Odpoczywaj sobie kochana jak masz chwilę wolną a nami się nie martw. :D
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”