Kolorowy Ogród Geni cz. 4
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4
Bożenko dzięki za zdjęcia .
Na zdjęciu z wiatrakiem są te iryski które Ci zawiozłam
Genia
Na zdjęciu z wiatrakiem są te iryski które Ci zawiozłam
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oooooo........znów było miłe spotkanko - i tak trzymać proszę. 
Geniu nieustannie zachwyca mnie czarny irys.
Wprost nie mogę oderwać od niego oczu.
Ileż to pięknych roślin jest na świecie.
Szkoda, że znamy tylko nieliczne.

Geniu nieustannie zachwyca mnie czarny irys.
Wprost nie mogę oderwać od niego oczu.
Ileż to pięknych roślin jest na świecie.

Szkoda, że znamy tylko nieliczne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
To niesamowite,że jeszcze kwitną Tobie iryski, oj, coraz bardziej mi się podobają 

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Geniu
Widziałem Twój ogród wiosną ale teraz nie mogę sobie wyobrazić jak Ty te wszystkie piękności mieścisz na takim małym skrawku ziemi. Jesteś niesamowita
Widziałem Twój ogród wiosną ale teraz nie mogę sobie wyobrazić jak Ty te wszystkie piękności mieścisz na takim małym skrawku ziemi. Jesteś niesamowita
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
Grażynko ten irys mam co najmniej 10 lat wymieniłam go kiedyś za kilka moich innych irysków jeszcze na starej działce tylko u tych ludzi one były dużo niższe .
Mario Tereso to już ostatnie iryski , zaczynają się lilie i liliowce
Januszu nie wiem jak ale udaje mi się tak obsadzić w ogrodzie żeby cały czas było kolorowo, sama w to nie wierzę
.
Genia
Mario Tereso to już ostatnie iryski , zaczynają się lilie i liliowce
Januszu nie wiem jak ale udaje mi się tak obsadzić w ogrodzie żeby cały czas było kolorowo, sama w to nie wierzę

Genia
- e-genia
A może teraz czas na kale

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Kalle są piękne ale urzekła mnie ta ostatnia delikatnym kolorem....
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj Gieniu!
Faktycznie kolorowo u Ciebie, zwłaszcza przy tej pogodzie deszczowe aż lżej robi sie na sercu patrząc na kwitnące rośliny.
Poogladałam,poczytałam i doszłam do wniosku ,że masz wszystkie jakie tylko są odmiany roślin, każda w innym kolorze... Piękne kolekcje!!! Zdjęcia też udane- mi nie zawsze uda się zrobić ładne zdjęcie,niektóre muszę usuwać z aparatu
Calle są zachwycające,tyle kolorów..nawet nie wiedziałam,że tyle ich może być - ja mam tylko jedną(białą,liście nakrapiane) i chyba nie wiem do końca jak z nią postępować. Rosła w doniczce, ale wysadziłam ją do gruntu. Mam nadzieję, że będzie ładnie rosła. Jak swoje calle pielęgnujesz,że tak pięknie kwitną? Nawozisz czymś? I na jakim stanowisku rosną?
Ogród stworzyłaś wesoły i kolorowy. Gratuluję.
Anna
Faktycznie kolorowo u Ciebie, zwłaszcza przy tej pogodzie deszczowe aż lżej robi sie na sercu patrząc na kwitnące rośliny.

Poogladałam,poczytałam i doszłam do wniosku ,że masz wszystkie jakie tylko są odmiany roślin, każda w innym kolorze... Piękne kolekcje!!! Zdjęcia też udane- mi nie zawsze uda się zrobić ładne zdjęcie,niektóre muszę usuwać z aparatu

Calle są zachwycające,tyle kolorów..nawet nie wiedziałam,że tyle ich może być - ja mam tylko jedną(białą,liście nakrapiane) i chyba nie wiem do końca jak z nią postępować. Rosła w doniczce, ale wysadziłam ją do gruntu. Mam nadzieję, że będzie ładnie rosła. Jak swoje calle pielęgnujesz,że tak pięknie kwitną? Nawozisz czymś? I na jakim stanowisku rosną?
Ogród stworzyłaś wesoły i kolorowy. Gratuluję.
Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42

Genia nie za dużo skromności

a zawsze można coś zmienić, ja biorę się za kolejny kawałek tylko muszę poszukać większych kamieni
( do nas jest bliziutko a drogę już znasz

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Geni masz naprawdę imponującą kolekcję cantedeskii 

- e-genia
Witaj Aniu troszkę to przesada ,gdzie tam mi do wszystkich kwiatów , gdybym miała większy ogród to dopiero by się działo a tak to często muszę tylko podziwiać u innych .
ale troszkę roślin przez 25 lat się nazbierało .
Kale sadzę do ziemi ze sklepu ogrodniczego , dodaję troszkę żwiru wcale nie nawożę kupuje ziemie z osmokote .
U mnie dziś też pięknie i słonecznie wiec ogród słoneczny .
Mariola a mnie ta kala wcale się nie podoba i tak myślałam kogo bym mogła ją obdarować
Zbigniew zobaczysz że nie przesadzam jak odwiedzicie nas u mnie w ogrodzie , ja specjalnie nie mogę sobie pozwolić już na nowe nasadzanie , muszę rezygnować ze starszych roślin .
Witaj Krzysztof dzięki
Genia
ale troszkę roślin przez 25 lat się nazbierało .
Kale sadzę do ziemi ze sklepu ogrodniczego , dodaję troszkę żwiru wcale nie nawożę kupuje ziemie z osmokote .
U mnie dziś też pięknie i słonecznie wiec ogród słoneczny .
Mariola a mnie ta kala wcale się nie podoba i tak myślałam kogo bym mogła ją obdarować

Zbigniew zobaczysz że nie przesadzam jak odwiedzicie nas u mnie w ogrodzie , ja specjalnie nie mogę sobie pozwolić już na nowe nasadzanie , muszę rezygnować ze starszych roślin .
Witaj Krzysztof dzięki
Genia
Geniu kalle przepiękne
, wszystkie zeszłoroczne nabytki ? czy dokupiłaś w tym roku jeszcze jakieś ?

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rany ... Twój ogród to chyba hektary .. tyle tego
Kalli nie mam żadnej .. od zeszłego roku planuję to zmienić - ale ... nadal planuję

Kalli nie mam żadnej .. od zeszłego roku planuję to zmienić - ale ... nadal planuję

- e-genia
Adam, Bernadeto mam ha, w marzeniach .
Kale wszystkie na tarasie w dużych donicach bo w ogrodzie zabrakło ziemi w zeszłym roku część w ziemi część na tarasie .
W tym roku kupiłam te blado różowe na obrazku były ciemno różowe .i kupiłam żółte , ale nie są już takie ciemne jak te na zdjęciu nie jestem z nich zadowolona .
Genia
Kale wszystkie na tarasie w dużych donicach bo w ogrodzie zabrakło ziemi w zeszłym roku część w ziemi część na tarasie .
W tym roku kupiłam te blado różowe na obrazku były ciemno różowe .i kupiłam żółte , ale nie są już takie ciemne jak te na zdjęciu nie jestem z nich zadowolona .
Genia
Wspaniałe kalle Geniu! Mnie te od Ciebie też ładnie rosną, tyle że mam je w gruncie