Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Fasolka fajnie już się pnie.Moja co ma być indiańskim wigwamem dopiero ruszyła :?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Bożenko, masz rację, to właśnie styrakowiec japoński. Okaz duży, pięknie zwieszał kwiatostany nad ścieżką. Będziesz miała prawdziwy pokaz jak Twój zakwitnie.

Marzanko- na początku fasolka stała w fazie jednego liścia i była żółta, ruszyła jak się ociepliło i teraz już w oczach jej przybywa. Na pewno szybko u Ciebie nadrobi i będzie smaczny namiocik :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jaki słoneczniczek :D , ozdobny?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, słoneczniczek szorstki, ozdobna bylina. Niektórzy na niego narzekają że się panoszy ale mój jest niezwykle grzeczny, zwarta kępa ok 1 m wysokości, kwitnie bardzo długo.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:108 Tak przyłączam się do pochwał słoneczniczka ,też mam i też jest grzeczny a kwitnie ho ho a może dłużej.Mój na razie w fazie pąków.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, a czemu kogucik aż przez internet? Nie ma tam u Was we Krakowie :) takich egzotycznych ptaków? :) No i czy on przyjdzie w paczce? :shock:
A fasola wielkokwiatowa, a kwiatów nie widać! :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wysiałam ten słoneczniczek ale coś odmówił mi współpracy :roll:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzanko, a masz pełny? Bo mój ma takie zwykłe, pojedyncze kwiaty.

Marto, ano jak są targi okoliczne z drobiem to ja w pracy siedzę. Znajomych odpytałam, nikt nie ma na zbyciu, to co robić. Przyjedzie w klatce transportowej, to standard przy wysyłce drobiu, paczka na specjalnych zasadach (czyli szybko i sprawnie). Za to ma być kogucik zielononóżki, one są ozdobne. I jeszcze kurczak silki ma przyjechać, ale o szczegółach jak dotrą :) . Fasolka zakwitnie w czasie stosownym dla gatunku :) Nie to co u Ciebie, wszystko na zawołanie, choćby trójsklepka :)

Aniu, to ja się podzielę jesienią, bo z tej kępy już można coś uszczknąć.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

No u Zielonej Ani jakie niby inne mógłby mieć nóżki? :;230 A ten kurczak to też jakiś rzadki kurczak? No to kiedy one przyjadą? ;:65 ;:65 ;:65
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś, napaliłaś się.... rzadki okaz kurczaczka i chcesz zaczynać kolekcję :lol: :?:
U sąsiadów jest kogut wampir, pieje w nocy jak oszalały. Rano śpi, czasem w dzień się odezwie, ale raczej pod wieczór. Mam nadzieję Aniu, że ten internetowy będzie miał lepsze poczucie czasu. Swoją drogą to patrzcie państwo... niebawem zapytamy dzieci skąd biorą się kurczaki a one powiedzą, że z internetu :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś - jak moja wpłata zostanie odnotowana, klatka z zawartością zawieziona na pocztę i poczta na skrzydłach przywiezie ją do mnie. Obstawiam środę, realnie. Silki to typowo ozdobne kurki, takie puchaczki-przytulaczki. Na razie biorę jedną na próbę :)

Izuś- żebym ja nie skończyła z kolekcją drobiu :lol: bo mi ogródka nie starczy na wybiegi. Postraszyłaś mnie nocnym pianiem. Ale i tak kogut lepszy niż paw albo perliczka :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Bo ja lubię kurczaki! Małe kulki takie są śliczne! Hm, nie pomyślałam, że drób tez można kolekcjonować :;230 To byłoby coś! A nie całe grupy jednakowych kurczaków na fermie!
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a to mi zadałaś pytanie ...chyba pełny jak się rozwinie to zobaczę bo ja mam dwie kępy i teraz nie wiem :oops: .Jak będzie pełny to się podzielę z Tobą
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę że mój nowy nabytek na dwóch łapciatych nóżkach Ci się spodoba Marto. Oby tylko towar był zgodny z opisem, a jak przy roślinach :? Takie kolekcje drobiu są dość popularne, a rasy niektóre to prawdziwe cudeńka, nawet niebieskie jajka znoszą i zielone i całkiem ciemnobrązowe i nakrapiane. Na Wielkanoc bez malowania :)

Marzanko, to poczekajmy jak zakwitnie i jakby co to się umówimy na jakąś wymianę jesienią :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Aniu, kupię sobie kurczaka! Będzie mnie witał, jak przyjadę na działkę, przybiegał radośnie! Mówię serio, tylko czy on się sam wyżywi? No i czy będzie się żywił robakami czy dziobał mi kwiatki?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”