Ankowo cz.2
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo cz.2
Fasolka fajnie już się pnie.Moja co ma być indiańskim wigwamem dopiero ruszyła 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bożenko, masz rację, to właśnie styrakowiec japoński. Okaz duży, pięknie zwieszał kwiatostany nad ścieżką. Będziesz miała prawdziwy pokaz jak Twój zakwitnie.
Marzanko- na początku fasolka stała w fazie jednego liścia i była żółta, ruszyła jak się ociepliło i teraz już w oczach jej przybywa. Na pewno szybko u Ciebie nadrobi i będzie smaczny namiocik
Marzanko- na początku fasolka stała w fazie jednego liścia i była żółta, ruszyła jak się ociepliło i teraz już w oczach jej przybywa. Na pewno szybko u Ciebie nadrobi i będzie smaczny namiocik

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaki słoneczniczek
, ozdobny?

- Zielona_Ania
Aniu, słoneczniczek szorstki, ozdobna bylina. Niektórzy na niego narzekają że się panoszy ale mój jest niezwykle grzeczny, zwarta kępa ok 1 m wysokości, kwitnie bardzo długo.
- marzanka

Aniu, a czemu kogucik aż przez internet? Nie ma tam u Was we Krakowie
takich egzotycznych ptaków?
No i czy on przyjdzie w paczce?
A fasola wielkokwiatowa, a kwiatów nie widać!

A fasola wielkokwiatowa, a kwiatów nie widać!

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wysiałam ten słoneczniczek ale coś odmówił mi współpracy 

- Zielona_Ania
Marzanko, a masz pełny? Bo mój ma takie zwykłe, pojedyncze kwiaty.
Marto, ano jak są targi okoliczne z drobiem to ja w pracy siedzę. Znajomych odpytałam, nikt nie ma na zbyciu, to co robić. Przyjedzie w klatce transportowej, to standard przy wysyłce drobiu, paczka na specjalnych zasadach (czyli szybko i sprawnie). Za to ma być kogucik zielononóżki, one są ozdobne. I jeszcze kurczak silki ma przyjechać, ale o szczegółach jak dotrą
. Fasolka zakwitnie w czasie stosownym dla gatunku
Nie to co u Ciebie, wszystko na zawołanie, choćby trójsklepka 
Aniu, to ja się podzielę jesienią, bo z tej kępy już można coś uszczknąć.
Marto, ano jak są targi okoliczne z drobiem to ja w pracy siedzę. Znajomych odpytałam, nikt nie ma na zbyciu, to co robić. Przyjedzie w klatce transportowej, to standard przy wysyłce drobiu, paczka na specjalnych zasadach (czyli szybko i sprawnie). Za to ma być kogucik zielononóżki, one są ozdobne. I jeszcze kurczak silki ma przyjechać, ale o szczegółach jak dotrą

Aniu, to ja się podzielę jesienią, bo z tej kępy już można coś uszczknąć.
No u Zielonej Ani jakie niby inne mógłby mieć nóżki?
A ten kurczak to też jakiś rzadki kurczak? No to kiedy one przyjadą?

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Martuś, napaliłaś się.... rzadki okaz kurczaczka i chcesz zaczynać kolekcję
U sąsiadów jest kogut wampir, pieje w nocy jak oszalały. Rano śpi, czasem w dzień się odezwie, ale raczej pod wieczór. Mam nadzieję Aniu, że ten internetowy będzie miał lepsze poczucie czasu. Swoją drogą to patrzcie państwo... niebawem zapytamy dzieci skąd biorą się kurczaki a one powiedzą, że z internetu

U sąsiadów jest kogut wampir, pieje w nocy jak oszalały. Rano śpi, czasem w dzień się odezwie, ale raczej pod wieczór. Mam nadzieję Aniu, że ten internetowy będzie miał lepsze poczucie czasu. Swoją drogą to patrzcie państwo... niebawem zapytamy dzieci skąd biorą się kurczaki a one powiedzą, że z internetu

- Zielona_Ania
Martuś - jak moja wpłata zostanie odnotowana, klatka z zawartością zawieziona na pocztę i poczta na skrzydłach przywiezie ją do mnie. Obstawiam środę, realnie. Silki to typowo ozdobne kurki, takie puchaczki-przytulaczki. Na razie biorę jedną na próbę 
Izuś- żebym ja nie skończyła z kolekcją drobiu
bo mi ogródka nie starczy na wybiegi. Postraszyłaś mnie nocnym pianiem. Ale i tak kogut lepszy niż paw albo perliczka 

Izuś- żebym ja nie skończyła z kolekcją drobiu

Bo ja lubię kurczaki! Małe kulki takie są śliczne! Hm, nie pomyślałam, że drób tez można kolekcjonować
To byłoby coś! A nie całe grupy jednakowych kurczaków na fermie!

- marzanka
Aniu a to mi zadałaś pytanie ...chyba pełny jak się rozwinie to zobaczę bo ja mam dwie kępy i teraz nie wiem
.Jak będzie pełny to się podzielę z Tobą

- Zielona_Ania
Myślę że mój nowy nabytek na dwóch łapciatych nóżkach Ci się spodoba Marto. Oby tylko towar był zgodny z opisem, a jak przy roślinach
Takie kolekcje drobiu są dość popularne, a rasy niektóre to prawdziwe cudeńka, nawet niebieskie jajka znoszą i zielone i całkiem ciemnobrązowe i nakrapiane. Na Wielkanoc bez malowania
Marzanko, to poczekajmy jak zakwitnie i jakby co to się umówimy na jakąś wymianę jesienią

Marzanko, to poczekajmy jak zakwitnie i jakby co to się umówimy na jakąś wymianę jesienią

Aniu, kupię sobie kurczaka! Będzie mnie witał, jak przyjadę na działkę, przybiegał radośnie! Mówię serio, tylko czy on się sam wyżywi? No i czy będzie się żywił robakami czy dziobał mi kwiatki?