Saintpaulia - to brzmi dumnie :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Saintpaulia - to brzmi dumnie :)

Post »

Antilia pisze:
bibi56 pisze:Alinko, powiem szczerze, że nie ma pojęcia jak to się nazywa :oops:
Ja też wcześniej nigdzie go nie widziałam dlatego jak te kilka lat temu go zobaczyłam to musiałam skubnąć :D
jakiś czas temu sporo widziałam w Obi (miesiąc- 2 temu może?)

Z braku miejsca na parapetach, i ścianach (w chwili obecnej) mogłabym się wymienić, na jakiegoś fiołeczka, którego jeszcze nie posiadam, bo w tej chwili one mnie najbardziej intersują

On dosyć wolno rośnie (ale z dwie szczepeczki mogę dla zainteresowanych uczknąć :wink:)
A ja bym się załapała na tego z jasnymi listkami? ;:224 i fiołeczki też chętnie ;:108
Izo, dziś będę sprawdzała najdłuższą łodyżkę, na ile części udałoby mi się ją ciachnąć :D
Na pewno Ula - Ulakonie chce i @lina, ale może uda się ciachnąć na 3 części? na więcej niestety nie dam rady, bo tak jak pisałam nie przyrasta mi on jakoś w szybkim tempie, ten obok mniej więcej w tym samym czasie posadzony a jest 2 razy dłuższy :roll:
Przejrzałam sobie Twój wątek i mam takie pytanko, czy masz jakieś inne fiołeczki niż te na zdjęciach? BO tak się składa, że kurcze takie mam (albo bardzo podobne) i nie wiem na co mogłybyśmy się na przykład wymienić?

Aniu, Bardzo się cieszę, że wpadłaś ;:196
dzięki za dobre słowo pod adresem fiołasków :D Żłobek od Ciebie trzyma się dzielnie, nie zapeszając wszystkie co do jednego :shock:
Jak będzie chwilka to zrobię zdjęcie maleństwom ;:167
Awatar użytkownika
Antilia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2010, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj mam tylko te co na zdjęciach :( reszta jest jeszcze w trakcje ukorzeniania.
Pozdrawiam, Izabela :)
Antilia i kwiatki :)
Poszukuję stapelii! Jeśli masz, daj znać!
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48

Post »

Witaj Batko :wit. Dokopałam się do Twojego wątku i jestem pod wrażeniem Twoich fiołków. Nieziemskie cudo ten pierwszy a i ten drugi jest prześliczny ;:63 ;:63 ;:63. Ja nie mam ani jednego fiołka niestety, no... może tylko tego na punkcie roślin :;230 :;230. Wpadnę sobie czasem na nie zerknąć. Jak znajdziesz chwilkę, to wrzuć jeszcze jakieś zdjęcia tych śliczności. Z chęcią sobie na nie popatrzę i zaadoptuję na odległość ;:3
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Witaj Beatko ;:7
Kolekcja fiołeczków imponująca :shock:
bibi56 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Ta pierwsza roślinka (bardziej zielona) to Epipremnum Aureum a druga to Epipremnum 'Marble Gueen' natomiast ta ostatnia to Syngonium 'Auritum' :wink:

bibi56 pisze:Begonia, kwitnie drobnymi różowymi kwiatkami (ale w tym roku coś marnie kwitła)

Obrazek
Ta begonia jest fantastyczna i już podbiła moje ;:167
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

;:7 Beatko Twoje fiołki fantastyczne, szczególnie ten dwukolorowy podbił moje ;:167 . Od kiedy wpadłam przez przypadek na Wasze forum dopadło mnie jakieś fiołkowe choróbsko :;230
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Piękne fiołki . Epipremium dech zapiera. :shock:
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Izo, pomyślimy jak ten problem rozwiązać, ja się nigdzie z tego forum nie wybieram, bo mi tu dobrze :D Może po prostu wymienimy się za jakiś czas, nie zapomnę o Tobie z Epipremum na pewno ;:196 i fiołeczki też (ukorzeniam teraz właśnie niektóre to może od razu sadzoneczkę bym Ci przesłała?)

Fiolimeno, Cieszę się, że wpadłaś, bardzo mi miło, aż się ;:196 od tych waszych pochwał dziewczynki
wedle życzenia fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A! Znalazłam zdjęcie fiołeczka jakiego babci sprezentowałam na dzień babci (ale przezornie skubnęłam listeczka i właśnie wypuszcza maluszki :heja) Tak kwitł i mam nadzieję, że mój też tak zakwitnie niedługo

Obrazek

Obrazek

Aniu, bardzo dziękuję o nazwy dla moich roślinek ;:196

Sari, niestety takie są skutki przebywania na tym forum ciutkę dłużej, a potem już tylko choróbsko za choróbskiem człowiek łapie, niby przyjemne dla nas, ale dla portfela już trochę mniej :lol:

Agnieszko ;:196 dziękuję w imieniu roślinek
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17

Post »

Kolejne cuda i same wyjątkowe ;:138
Beatko to może wyślij dziewczynom szczepki a ja pochodzę po OBI i może go znajdę :lol:
On rzeczywiście nie jest duży i nie chcemy go zamordować przecież.
I tak mam teraz przymusowy urlop to sobie poszukam a i tak mi będzie łatwiej bo wiem czego szukać. :lol: Zwykle jak patrzę na rośliny w większej ilości w sklepie to wzięłabym wszystkie...
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Oj Beatko najpierw potwierdziłaś diagnozę, potem lekko pożaliłaś a na koniec dobiłaś nowymi foteczkami ;:98
Piękne te Fiołkaski ;:180
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48

Post »

Cudoooowne Beata :D . Dziękuję ;:138. Jak zamykam oczy to niebieskie fiołki widzę jak z Twojego zdjęcia :shock:. Chyba zbyt długo się w nie wpatrywałam :;230 :;230.
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

sari pisze:Oj Beatko najpierw potwierdziłaś diagnozę, potem lekko pożaliłaś a na koniec dobiłaś nowymi foteczkami ;:98
Piękne te Fiołkaski ;:180
Beatko, To niezamierzone ;:112

Fiolimeno, wyobraż sobie, że ten fiołek tak naprawdę jest jasno fioletowy (no, może tylko delikatnie wpada w niebieski, ale to zależy od światła i jak na niego pada) tego dnia jak robiłam zdjęcia nie mogłam z nim dojść do porozumienia, bo wszystkie zdjęcia właśnie takie ciemnoniebieskie wychodziły

Alinko, no widzisz co się narobiło :oops: kwiatek ma wzięcie jak nie wiem co :lol: muszę zobaczyć ile da się z niego uszczypnąć i się zastanowić jak tą sprawę rozwiązać... :?
Awatar użytkownika
pati1311
500p
500p
Od: 11 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczności:) i ta begonia cudna ;:108
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Beatko,jestem u Ciebie i podziwiam ;:138 kaktusiatka,fiołeczki,begonie...wow wszystkie są ładne,masz dobrą rękę do kwiatów :D
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Dziękuję Doti ;:196 od tylu komplementów, których się od Was naczytałam to ja czuję, że góry mogę przenosić :D Tylko mi do nich za daleko ciutkę :lol:
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

To widać,nie bądź skromna,każdy kwiat jest wypieszczony ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”