Baryczkowe Storczyki
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Baryczkowe Storczyki
Kamilko,czyżby nowy pędzik
Gratuluję
Wyobrażam sobie jak się cieszysz,bo właśnie odkryłam pędzik na MM. 
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kamilko, bardzo mi przykro czytając o Twoich stratach
Ciekawe co to jest za paskudztwo
Fatalnie, że takie spustoszenia sieje.
Pięknie kwitnie Twoje dendrobium, wydaje mi się, że takie mi też wzrasta z keiki. Na razie cieszę się kwiatami mojego dobrze już zadomowionego dendrobium.
Pięknie kwitnie Twoje dendrobium, wydaje mi się, że takie mi też wzrasta z keiki. Na razie cieszę się kwiatami mojego dobrze już zadomowionego dendrobium.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie masz jakiegoś pokoju bez storczyków? Dobrze by było odizolować chore rośliny. Po dotykaniu ich trzeba od razu dobrze umyć ręce, żeby nie przenieść na inne (ja na przykład uwielbiam dotykać liście storczyków, a w taki sposob łatwo przenosi się choroby itp). Nie zawsze plamy muszą być choroba, ale trzeba być ostrożnym. W miarę możliwości można też ucinać chore liście, miejsca cięć posypywać węglem.Dusiu, dziękuję za fotki Na razie nie mam nawet jak odizolować ewentulanych kolejnych choruszków. U Piotrka mamy tylko dwa pokoje i balkon, a do Mamy nie chcę ich zawozić, by Jej storczyki ochronić. Myślałam, że w razie pojawienia się choroby, wywiozę te z plamkami do Babci
Dobrze, że chociaż masz pędzik na pocieszenie. trzymam kciuki, żeby choróbsko padło wreszcie i zostawiło roślinki w spokoju 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Edytko, dziękuję i również gratuluję. Będę zaglądać do Ciebie z niecierpliwością- Mini Mark to moje marzenie, które spełnię jak tylko będę pewna, że to wstrętne choróbsko się ode mnie wyniosło na dobre 
Justynko, dziękuję
Straty to naturalna kolej rzeczy, płakać już nie będę
Pisałam już u Ciebie, że Twoje dend. jest b. podobne do mojego, tylko moje ma ciemno różowy środeczek.
Dusiu, w sumie pokoje bez storczyków mam dwa, ale za chwilę będą remontowane i nie mogę tam roślin zostawiać, a np. na ogrodzie boję się. Reszta domu jest "zastorczykowana", a nie chcę mieszać storczyków z poszczególnych pokojów. Jakoś wierzę w to, że chorobę da się zatrzymać w jednym pomieszczeniu. Staram się zachować wszelkie środki ostrożności, wszytko dokładnie myję, wszelkie podstawki, parapet, akwarium i nawet kwietnik odkaziłam.
Ewo, to 4. pędzik u Phal. w tym sezonie, trochę ich mało, zeszłej wiosny miałam ich więcej. Zobaczymy czy następnej wiosny zobaczę jakikolwiek u siebie
Dziękuję za kciuki
A teraz co u mnie...
Malinowy nadal kwitnie, niedługo już będzie półtora roku
Aktualnie ma 4 kwiaty, każdy zwrócony w inną stronę świata:

Uszatek rozwinął pierwszy pąk, świeżutki, a już pachnie

I jego tegoroczny pędzik też na dniach pokaże kwiaty:

Dendrobium Phal. z przeceny- czyli niespodzianka. Ma pędy na starych psb, nowe przyrosty masowo produkują korzonki i to mnie najbardziej cieszy!

Dziękuję Wam za zajrzenie do mnie i wsparcie, bardzo to miłe

Justynko, dziękuję
Dusiu, w sumie pokoje bez storczyków mam dwa, ale za chwilę będą remontowane i nie mogę tam roślin zostawiać, a np. na ogrodzie boję się. Reszta domu jest "zastorczykowana", a nie chcę mieszać storczyków z poszczególnych pokojów. Jakoś wierzę w to, że chorobę da się zatrzymać w jednym pomieszczeniu. Staram się zachować wszelkie środki ostrożności, wszytko dokładnie myję, wszelkie podstawki, parapet, akwarium i nawet kwietnik odkaziłam.
Ewo, to 4. pędzik u Phal. w tym sezonie, trochę ich mało, zeszłej wiosny miałam ich więcej. Zobaczymy czy następnej wiosny zobaczę jakikolwiek u siebie
A teraz co u mnie...
Malinowy nadal kwitnie, niedługo już będzie półtora roku

Uszatek rozwinął pierwszy pąk, świeżutki, a już pachnie

I jego tegoroczny pędzik też na dniach pokaże kwiaty:

Dendrobium Phal. z przeceny- czyli niespodzianka. Ma pędy na starych psb, nowe przyrosty masowo produkują korzonki i to mnie najbardziej cieszy!

Dziękuję Wam za zajrzenie do mnie i wsparcie, bardzo to miłe
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne
)). A takiego bordowego pachnącego też mam, kitnie, pachnie i puszcza nastepne 2 pędziki
.
- Baryczka

A wiesz, że mój też co sezon wypuszcza przynajmniej jeden pęd
Strasznie go lubię i cieszę się, że jest u Rodziców, bo może choroba go ominie 
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Przykro, że taka zaraza jest u Ciebie, ale widzę, że i kilka kwitnień się szykuje, a niektóre pokazały swoje piękno. 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Baryczko- malinowy toż to dlugodystansowiec. Nie pozwala zapomnieć o sobie. ;) piękny. Uszatka zazdroszczę...bo pachnący
Oczywiście czekam na kwiaty dendr. pH. Uwielbiam niespodziankowe storczyki... ;)
Oczywiście czekam na kwiaty dendr. pH. Uwielbiam niespodziankowe storczyki... ;)
- Baryczka

Asiu, nie chcę ciągle wspominać o tych plamkach, dlatego pokazałam kilka fotek, by o tym zapomnieć 
Justynko, też uwielbiam takie niespodzianki
Stawiam na różowe kwiaty, mam nadzieję, że zagadka rozwiąże się już za kilka dni 
Niedawno obiecałam pokazać Maminego Phal. z kilkoma odbiciami. Dziś wygląda tak:

Justynko, też uwielbiam takie niespodzianki
Niedawno obiecałam pokazać Maminego Phal. z kilkoma odbiciami. Dziś wygląda tak:

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Cudny i jako okazały
Bardzo mi się podoba ten pachnący. Kolejne chciejstwo we mnie siedzi, ale pachnącego jeszcze nigdzie nie spotkałam
U mojej babci są niesamowite i kiedyś wreszcie ich fotki wrzucę, bo ma prawdziwe olbrzymy. Moje nijak się do jej okazów mają...
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Ależ te storczyki są śliczne
.
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- -ewelina-
- 500p

- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Kamilko, trzymam kciuki ! Ty wiesz za co
Niech szybko pozostanie wspomnieniem, a na parapetach zagoszczą równie piękne kwitnienia
Pozdrawiam,
Ewelina
Niech szybko pozostanie wspomnieniem, a na parapetach zagoszczą równie piękne kwitnienia
Pozdrawiam,
Ewelina
- Baryczka

Ewo, pokaż je koniecznie! Jeśli chcesz kupić jakiegoś pachnącego, to zwróć uwagę na to, czy jest woskowy, tzn. ma mniejsze kwiatki i grubszą warżkę pozbawioną wąsów. Wszystkie moje woskowe pachną. Warto też po prostu powąchać je już w sklepie
Stasiu, Ewelinko, Patrysiu, dzięki ogromne

Miałam pokazać go jutro, ale w sumie, po co czekać
Maminy białasek:

Stasiu, Ewelinko, Patrysiu, dzięki ogromne
Miałam pokazać go jutro, ale w sumie, po co czekać
Maminy białasek:

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila