Ojojojoj !!!!

Ile tu u mnie Gości !
Serdecznie witam wszystkich
Bardzo dziękuję Wam za odwiedziny i doping ..w sprawie motoryzacyjnej
Mijają dwa tygodnie jak nie jeżdżę... Prawo jazdy zrobiłam późno - kiedy miałam 37 lat i od razu -
po tygodniu zaczęłam jeździć , no ale teraz tak się zacięłam ,że coś strasznego!
Ale myślę ,ze to już ostatnie chwile zacięcia - muszę to przełamać.
-----------------------------------------------------------------
Cieszę się ,że Hosta tak się Wam spodobała

W tej kwiaciarni mieli jeszcze inne odmiany,
muszę dziś zobaczyć - może na coś jeszcze się skuszę??? W końcu mało roślin kupiłam w tym sezonie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Na działeczce nie byłam od czasu ostatnich zdjęć ,liczę na to że w weekend pojedziemy
sobie tak solidnie popracować ,odchwaścić itp.
Ale za to ,dzisiaj rano pojechaliśmy na działeczkę nr 2 (dawno jej nie pokazywałam ,prawda?).
"Świeczek " na sosnach niestety nie zdążyłam poobrywać na czas- może jesienią poprzycinamy przewodniki.
Ale zobaczcie jakie mam pole łubinu !
Czułam się tam jak w normalnym pełnowartościowym ogrodzie
Już nie mogę się doczekać - niedługo montujemy wodę , sprawy papierkowe są w toku -oby
jeszcze tego roku zaczęło się.....

Ale czuję ,że to jest takie moje miejsce..
----------------------------------------------------------------------------------------
Izabelko Ten Czosnek po prostu rośnie nad Funkią ,więc wykorzystałam ją jako tło
wiesz- ja rok temu też miałam na bukszpanach bardzo brzydkie objawy (znajdę zdjęcie),
ale tu na forum sugerowano ,że albo od siusiania przez psa ,albo od podgryzania korzeni przez kreta.
Obcięłam brzydkie gałązki i więcej nie powtórzyło się...
Gorzatko Tak -ta postać męska to siła robocza naszej rodziny
Joasiu-dziękuję za zachętę do jeżdżenia- tak jak pisałam-po zdaniu egzaminu (za 3 razem

)
od razu siadłam za kierownicą, bo też znałam kobietki ,które nie odważyły się i nie jeżdżą w ogóle.
W takim razie -teraz to ja Ciebie namawiam gorąco !!!
Izaziem -tak -obok Hosty rośnie Rutewka orlikolistna. Przesadziłam ją rok temu z miejsca typu
"patelnia" na cieniste i to było dobre posunięcie!
Jolu No ,kolorki to właśnie chyba się pojawiają na mojej działce -zaczynają kwitnąć Piwonie-królowe!
Mam nadzieję zobaczyć w weekend
Vita miło Cię "widzieć"- czy robota już daje odsapnąć? U Ciebie już po piwoniach ???
Gohna -Kalinę chyba tnie się delikatnie -jeśli gałęzie naprawdę przeszkadzają . Ja żałuję ,bo ciachnęłam ją mocno
Zielona Aniu Przy dziczy człowiek przynajmniej się nie napracuje

Samo się robi
i przyjemność dla oka daje...
Aniu Różana-jak już pisałam -dziś jeszcze zaczaję się i podejrzę jakie tam cuda hostowe mają
Ciekawe kto to uprawia -nie chciała mi zdradzić sprzedająca...