Ogród Idy 74 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Idy 74 cz.3

Post »

Ale u ciebie wszystko duże i pomidorki jak marzenie a moje dopiero rosnąć zaczynają :oops: Hostowisko i żurawisko śliczności a płot całkiem podobny do mojego właśnie zasłoniłam go różami ale kiedy urosną aż tak duże :?: :?:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Według mnie dobrze że hortensja nie kwitnie razem z parzydłem bo dzięki temu masz kwitnący zakątek o wiele dłużej :P
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zgadzam się w pełni , ze zdaniem Marioli, zakątek w ten sposób , ma dodatkowy urok , po za tym hortensja i teraz z tymi pączuszkami , wygląda wspaniale!
Ida , chodzę oglądam i dech mi zapiera , czy Ty jesteś wieloczynnościowym robocikiem domowo-ogrodowym?
Tyle upraw , zadbany ogród , jak Ty dajesz radę , ja bym chyba nosem ziemie orała! Obrazek
Nic tylko podziwiać , taką ogrodniczkę! ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Iduś pomidorki u mnie też są piękne, niektóre już zawiązują owocki a ja już się ślinię na ich widok.
A czy ja mogę zebrać z nich nasionka bo wiesz pytam doświadczonej ogrodniczki, na przecier chętnie bym podleciała i pewnie leżałabym w pomidorach uwielbiam ich smak i zapach.
Mój starszy syn bardzo lubił uciekać na ogródek babci i zasypiał najlepiej przy szczypiorku :;230
Zakątek żurawkowy czyli tez wirus do Ciebie dotarł, tak trzymaj, pozdrawiam miłego dnia

chwalę się, nie patrz na datę ale się poprawię :oops:
Obrazek

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dzisiaj ogarnęła mnie jakaś niemoc do roboty .Wróciłam z pracy ,zrobiłam kawkę i zasnęłam .Obudziłam się po 1,5 godz ...kawa zimna i nie opłacało się pić .Wsiadłam w autko i sru na pole zbierać truskawy .Z powodu tak bardzo obfitych,bardzo obfitych opadów -plony w tym roku będą niższe o jakieś 35% -prognozy na teraz ,a co się zdarzy :roll: Znając życie ,to kolejne 35% zgnije ,bo przecież lipiec ma być deszczowy .Skup pewno da taką cenę ,że tylko siąść i płakać :!: Zapowiedziałam już dla ema ,że jak prognozowanie moje się spełni ,to wsiadam na traktor ,zakładam pług i osobiści oram cały ten majdan ;:108
Właśnie trwa koncert Mettalicy ,a ja ,a mnie tam nie ma ;:145 ...to tak na marginesie ...
Dziewczyny wszystkie dziękuję za miłe słowa na temat mojego ogródka ,ale robię tak zdjęcia ,coby nie było widać ,że mój ogród to taki totalny bałagan ,nasadzenia bez ładu i składu -nawet jak nasza Forumkowa ANKHA PRZYJECHAŁA DO MNIE NA WEEKEND ;:138 wydaję mi się ,że czuła się lekko rozczarowana tym co zobaczyła ... :oops:
Zapomniałam napisać relacji ze spotkania...i zdjęć też nie zrobiłyśmy ,bo jakoś przez te gadulstwo do 1 w nocy nikt o tym nie pomyślał ,ale myślę ,że rzecz do nadrobienia przy kolejnych wizytach ;:108 Biedny mój m ,tyle się nasłuchał -niezbyt interesujących ,go rzeczy .Biedne moje dzieciaki ,które na czas pobytu Anki opuściły swój pokój i eksmitowane zostały do babci .
dzisiaj będąc w foli zastanawiałam się -co ja zrobię z tyloma pomidorami jak mi te krzaczki nawet i w połowie zaowocują ;:218 :?: Ileż to można narobić przecierów ,albo lecza ...mhhhNa paprykę nie liczę ,bo biedulka wymokła ,zbladła i walczy ,ale ile jej jeszcze na tę walke starczy sił -nie mam pojęcia .Ogórki moje dwa razy odsiewane dalej przy ziemi siedzą ,skulone jakby się czegoś bały .Pietruszka nie ma zamiaru urosnąć ,a pora co to miała być olbrzymem siedzi w ziemi bez jakichkolwiek oznak życia .Żeby nie było ,że jestem taka biedna to powiem ,że agrestu w tym roku to ja będe miała ,że ho ho .
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Jak Ty to wszystko fajnie opisałaś, że musiałam sobie przeczytać jeszcze raz :;230 a co :;230 lubię takie streszczenia z życia rodzinnego tzn. ogrodowego :;230
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Na temat opłacalności truskawek wypowiadać się nie będę (choć były pyszne)
Koncertu Mettalicy współczuję bardzo, że synów musiałaś eksmitować do babci, a em się musiał nasłuchać, też bardzo przepraszam :oops: ;:223 i tak pewnie nieprędko dam radę znowu przyjechać.
No ale żeby mnie posądzać, że nie podobały mi się Twoje naturalistyczne nasadzenia ;:14 ;:14 ;:14
:;230 Co miałam gadać, jak mnie zatkało z zachwytu :heja Mówię wam dziewczyny, to trzeba zobaczyć na żywo :tan O foliaku i pomidorach już nie wspomnę, bo mi wstyd moich wypierdków :oops:
Ida, nie wprowadzaj zamętu ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ida Ty naprawdę jesteś na nogach?
a lekarz o tym wie?

Ty zdaje się miałaś się oszczędzać a nie pracować..

ale relacja fajna ;:196
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Masz śliczne żurawki. A pomidory już owoce?Ho, ho. :D
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ida aż mi Cię żal , z jednej pracy do drugiej i to wcale nie lekkiej , komary chociaż nie gryzą ?

Genia
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Mój brat był na tym koncercie :). Pewnie juz wrócił do domu, ale zadzwonię później, bo może czasem odsypia kilkugodzinna podróż. Sama jestem ciekawa jak to wyglądało:)
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ido relacja super. Prosimy częściej o takie relacje. Podziwiam ciĘ
Awatar użytkownika
Asssika
100p
100p
Od: 26 paź 2009, o 19:25

Post »

a jak tam Twój system nawadniający ?
czasami nie cel jest ważny ale by do niego dążyć...

Moja walka z wiatrakami?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Co jak co, ale nawadniać to chyba w tym roku niczego nie trzeba. :wink:
U mnie nawet w szklarni za mokro........
Iduś jakie Ty masz pomidoraski...... :shock:
U mnie marnoty w porównaniu z twoimi.
Ale ważne dla mnie, że przetrwały i coś tam będzie.
Ogórki dwa razy wysiane i.....zero :? , wzeszły i zeszły :cry: ......równiutko co do jednego.
Pietruszka już do szklarni wysiana po raz trzeci, żeby choć do zupy była zielenina.
A o reszcie lepiej nie mówić.
A u Ciebie i papryczki są i pomidorów mnóstwo, agrest w obfitości wielkiej i truskawki, kobieto toż masz klęskę urodzaju w tym roku....... ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ido - z rewizytą jestem ,obejrzałam Twoje słynne na F pomidorasy ... no wiadomo jak jest... :shock: Ale robotna z Ciebie dziewczyna ...i żurawki sadzisz ...zgodnie z trendami... i truskawkowe pole...podziwiam Twój zapał tylko musisz jeszcze do tego wszystkiego troszkę zadbać o siebie , bo wszystko jest do czasu ... ;:108 - zdrówka życzę ! ;:79

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”