Czereśniak - basjak

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak - basjak

Post »

BASIU!
Jak pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie. Róże i powojniki bardzo urocze. ;:196 ;:167 ;:3
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, goździki Spotty ;:224 ;:224 Bardzo ciekawe. A czy one tak ładnie pachną jak wyglądają ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Basiu - widzę, że u Ciebie też róże kwitną, u mnie dopiero dzisiaj, podobnie jak piwonia. Jak zwykle pięknie u Ciebie, te goździki masz przepiękne, a na różach tyle pąków, że tylko pozazdrościć. A jakie piękne anemony, no i ta powtórnie kwitnąca prymulka to już pełne zaskoczenie. Może dlatego, że marketowa :wink: Szkoda tylko, że czereśnia słabo owocuje...

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu śliczny cukierkowy kwiatuszek z odpustem na św Antoniego mi się kojarzy .ale bardziej z pierścionkami ;:224 .Jest urocza a goździki pachną aż czuć je u mnie bardzo lubię ten ich zapach taki wakacyjny ;:3
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Basiu po pikowałem goździki brodate dla Ciebie jak podrosną to Ci dam :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu kwiaty Kalmii są urocze a ich kształt jest wyjątkowo ciekawy.
Jakiś czas temu szukałam jej aby zakupić ale nie było więc dałam sobie spokój - nie można wszystkiego mieć.
Co do zakupów w makietach to faktycznie można trafic za niewielkie pieniądze ciekawe okazy. Ja dopiero w tym roku odważyłam się i kupiłam 3 rośliny - teraz żałuję, że tak mało.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam Zrobiło się nieco chłodniej i nareszcie można funkcjonować.
W nocy deszcz podlał ogródek i jeśli utrzyma się taka znośna temperatura bedę mogła zająć się działką. W ubiegłym tygodniu byłam nieżywa i nie wyrwałam nawet jednego chwaścika.

Majka kalmia jest naprawdę urocza i warto ją mieć. Ładnie urosła od poprzedniego roku i ma dwa razy więcej kwiatów.

Jadzia kalmię mam drugi rok i przeżyła zimę bez żadnych problemów. Krzaczor nie jest zbyt duży, ale obsypany kwiatkami.
Moja budowa stoi, czekam na "dachowców".

Marzena gożdzik Spotty jest wieloletni, kupiłam go w tym roku na All od grzegorza byliny

Ania goździki są raczej skromne, Spotty zaś z daleka rzuca się w oczy, mimo, że kępka jeszcze niewielka.

Krysiu ruszają późniejsze powojniki. Są młode, więc kwiatów za dużo nie mają, ale i tak bardzo cieszą. Pierwsze róże mile mnie zaskoczyły.

Ola Spotty obwąchiwałam w pozycji prawie leżącej...pachnie. W realu jest conajmniej tak ładny, jak na zdjęciu.

Tomek kwitnące pnące (na razie dwie) róże zaskoczyły mnie mnogością kwiatów. Dzisiaj rozbiły się też inne róże, na większości piwonii widać kwiaty. Jednym słowem zrobiło się kolorowo.
Teraz czeka na mnie plewienie ;:223 akurat chwastom wszystko jedno-rosną w najlepsze, niezależnie od pogody.
A czereśni jednak spróbowałam :roll: , na razie kilka.

Marzanka najpiękniej pachniał ogródek wczoraj wieczorem, w czasie deszczu. Można by było siedzieć do rana, gdyby nie komarzyska. Gryzły mimo grubej warstwy płynu antykomarowego. Psikadło z zeszłego roku, może przeterminowane?

Adrian kochany synek z Ciebie ;:196 bardzo się cieszę. Teraz kwitnie mi różowy i ciemnoczerwony.

Krysiu kupując kalmię nie miałam pojęcia, że to takie cudo. Na pewno nie podoba się osobom, które preferują stonowane kolory w ogródku. Jej różowa barwa krzyczy z daleka, ale ja akurat lubię taki kolorystyczny bałagan na działce.
Dzisiaj przypadkowo znalazłam się w markecie LM i oczywiście też nie obyło się bez zakupu. Kupiłam dwie róże. Nazw nie pamiętam, jutro spiszę z etykietek.

Róże zareagowały na słońce gwałtownie :)
Ta urosła od zeszłego roku z metr, wygląda trochę, jak dzika.
Obrazek Obrazek

Natomiast ta mnie zaszokowała. Sadzona dwa lata temu, w zeszłym roku nie miała w ogóle kwiatów, teraz zaszalała. Pąki w żaden sposób nie sugerują koloru kwiatu, jakby pochodziły z innej odmiany. Kolor kwiatka przebarwia się z brzoskwini na wyblakły róż.
Aparat foto nie chwyta jej piękna.
Czy to nie Polka?

Obrazek Obrazek

Obrazek

Pokazały się jeszcze
Obrazek
Obrazek

I piwonie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kalmia i Spotty raz jeszcze
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Witam Basiu :wit jestem pierwszy raz u Ciebie i troszeczkę pooglądałam sobie najnowsze kwiaty a wpadły mi w oko piwonie masz śliczne moje w tym roku nie zakwitły, jak pozwolisz będę częściej zaglądać. :D
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Basiu ja też dziś na ogród się wybrałem ale jakoś nieżywy byłem, chyba za zimno się zrobiło i spowolniłem funkcje życiowe :;230 spać mi się chciało i kimnąłem chyba z 3godziny :D Jak wysoka jest ta różowa róża z pierwszych dwóch fot??
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Basiu ależ pięknie u ciebie :shock: Zazdroszczę piwonii i róż, a kalmia zjawiskowa. Jak będziemy już "wolne od dodatkowych zajęć" to wybierzemy się znów na rajd po szkółkach :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ech... fajnie macie :roll:
Ja już nic nie upchnę :(
M stwierdził wczoraj, że w tym roku znacznie mniej kasy poszło na roślinki... i po paru godzinach nabył trzy rugosy :;230
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Basiu - najpierw zachwycałaś nas tulipanami a teraz różami ;:108. Pięknie Ci się pną po siatce. A ta różowa falbaniasta wygląda jak piwonia.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Basia... róże cudności, a piwoniami to aż mi zapachniało z monitora. To moje kolejne marzenie - cała rabatka piwoniowa. Ale muszę się uzbroić w cierpliwość. W przyszłym roku dopiero będzie na nią miejsce, ale będzie!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Piękności Basiu pokazujesz. Piwonie, róże - to moje ulubione kwiaty. Chyba udało mi się znaleźć dzięki Tobie nazwę jednej z moich piwonii - prof. Wójcicki. Ubóstwiam ją, gdyż ma takie ogromne kwiaty jak żadna. Kansas również mi zakwitła - w ubiegłym roku sadzona - dostałam ją jako gratis przy zakupie innych roślin, z pewnej firmy wysyłkowej.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU a jak tam Josephine Bruce u mnie już zakwitła ma piękny wielgachny kwiat na razie w otwartym pączku i wygląda dostojnie . Piękne piwonie i ciapkowate gożdziki . Trochę sie podnieciłam jak przeczytałam Iwonkowy wpisik :heja . Niestety już zabiegów mi nie dali nie potrzebuję ich stwierdził lekarz ,gdyż za szybko doszłam do siebie :twisted: Kto to ta różowa wielokwiatowa ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”