Pomidory z nasion od Kozuli

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Asssika
100p
100p
Od: 26 paź 2009, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli

Post »

jednak część moich kozulek nie poległa , tak mi się przynajmniej wydaje, stoją teraz przy palikach i są pomidorami gruntowymi, tylko co teraz , mają jakieś szanse , jak postępować z utytłanymi w błocie pomidorami, niektóre grona połamane , na części łodyg widać nacięcia sznurka . tydzień temu był grevit , w samochodzie mam amistar , pryskać czy już nic nie ma sensu? z góry dziękuję za odpowiedź.
czasami nie cel jest ważny ale by do niego dążyć...

Moja walka z wiatrakami?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewo moje Kozulki też wyglądaj a tak zdrowiuśko, że boję się chwalić i ich pokazywać, żeby nie zapeszyć :? Dzisiaj to sobie nawet do nich pogadałam, że jestem z nich taka dumna, a m się śmiał, że do pomidorów gadam :;230 Ale się cieszę :tan tylko po cichutku :wink:
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

siarczan potasu to tylko potas no i zakwaszająca siarka (SO4), może lepiej by było żeby nawozić nawozami wieloskładnikowymi jest bezpieczniej ,że nie przedawkuje się jakiegoś składnika do wartości szkodliwej, ja bazuję na wieloletnim oborniku i moje pomidory i ogórki pod względem smaku są nie do pobicia.Ogólna zasada przy nawożeniu żeby nie przekroczyć 5dkg na 1 m2 nawozu ,bo może grozić zasoleniem i gdy rośliny dobrze rosną można powtarzać co tydzień lub dłuższe odcinki czasu,a do rozpuszczania nawozu to roztwór 0,2% (a nawet 0,1 % dla rozsady ,ogórków) i wówczas można podlewać ciągle takim roztworem.
Awatar użytkownika
ewa38
100p
100p
Od: 6 lut 2010, o 10:20

Post »

Bogumiła pisze:Ewo moje Kozulki też wyglądaj a tak zdrowiuśko, że boję się chwalić i ich pokazywać, żeby nie zapeszyć :? Dzisiaj to sobie nawet do nich pogadałam, że jestem z nich taka dumna, a m się śmiał, że do pomidorów gadam :;230 Ale się cieszę :tan tylko po cichutku :wink:
Bogumiło Ja mam w foliowcu fotel i bardzo często gadam do pomidorów , może dla tego tak szybko rosną :heja codziennie oglądam liście czy nic im się nie dzieje .Wchodzę do foliowca wołam ,, kochani pańcia przyszła ,, ;:138
Ewa
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22

Post »

I to jest pozytywne zakrecenie :;230 chyba wiekszosc z nas tak ma :;230
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Kontakt:

Post »

A mnie koleżanka nie mogła zrozumieć, że jak niedawno wróciłam z urlopu to przywitałam się ze zwierzakami a potem poleciałam do roślin. Myślała, że poleciałam sprawdzić czy czegoś nie ususzyła.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E....to nie tylko ja gadam do zielonych :;230 Ja w foljaku mam malutki stołeczek i codziennie a nawet kilka razy dziennie muszę sobie tam posiedzieć i popatrzeć na moje pomidoraski i gadaniu i chwaleniu ich nie wspomnę :;230
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Czy big zebra od razu ma paski, czy pojawiają się one później? U mnie wyglądają one tak w tej chwili (wielkość orzecha): Obrazek
Możliwe, że pomyliłam nasiona (tyle ich było :oops: ) bo malinowe zebry są wielkości wisienek a jaśniejsze plamki są już widoczne.
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Kontakt:

Post »

Moniko , kształt owoców pasuje do Big Zebry . Nie pamiętam już kiedy u niej pojawiały się paski , w każdym razie u niektórych odmian czeka się na nie długo . Na zdjęciu poniżej fioletowa zebra , do której chodziłam ze dwa tygodnie zanim wypatrzyłam jakieś kreseczki . Na drugim gronie ostatni owoc jest już dość duży , a wciąż wygląda jak u zwykłego pomidora .
Ekomp , oczywiście nawożenie nawozami wieloskładnikowymi jest bezpieczniejsze , jednak czasem trzeba użyć jakiegoś jednoskładnikowego . Wystarczy , że ktoś z jakiegoś powodu nie da obornika jesienią , lecz na wiosnę i już trzeba uzyć siarczanu potasu , dla poprawienia proporcji między azotem a potasem . Pisząc o siarczanie potasu mialam takie sytuacje na myśli .

Obrazek

Pozdrowienia , kozula .
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Uff, ulżyło mi. Dzięki Aniu ;:180
Pozdrawiam, Monika
janus_z
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 13:35

Post »

A ja chciałem się pochwalić, wczoraj zerwałem pierwszy czerwoniutki pomidorek... pycha :lol: ;:138
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Kontakt:

Post »

Moje pomidorki - po jednej sztuce (poza jedną odmianą) udało mi się posadzić do doniczek, stoją w ogródku ozdobnym i według mnie mają się dobrze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kozulko kochana rzuć fachowym oczkiem na moje pomidorki, bo mam wrażenie, że rosną mi liście za szybko i jest ich za dużo. Obrazek
to jest prawa strona tunelu i mam na tej stronie takie odmiany jak:10 sztuk spryte, 5 sztuk cheroke purple
a to druga fotka tej strony Obrazek
a to lewa strona tunelu na której rosną:5 sztuk samorian, 2 sztuki chery koktajlowe, 2 sztuki koktajlowy groniasty i tutaj jest mniej liści niż na prawej stronie :| Obrazek mam wrażenie,że mam za mało kwiatów. A tak się cieszyłam, że mam zdrowiutkie pomidoraski, ale chyba jest coś nie tak :?

i jeszcze jedno pytanie o którym zapomniałam.Zobacz na tego pomidorka Obrazekwygląda jak by zrosły się dwie łodyżki.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

120 szaleje :shock: ObrazekTo jest 1 grono :shock:
Co ja mam z tym zrobić :?:

Wszyscy gadają z pomidorami...chyba ...ja zawsze
Pracuję do 15 i rano mnie nie ma ...i ema proszę ,żeby chociaż cześć im powiedział ...tak ,tak ...zarażam ,go po trochu ...

Kalaman -chyba niedożywiony Obrazek
Cheroki -zanikają mu liście ObrazekW zeszłym roku też to miałam -co robić ,bo zapomniałam .
...a tak poza tym ,coby nie było za pięknie całe kozulowe plemie żre mi przędziorek ,ale ja go :pogon
Kozulo ...ja Ci chyba pomnik za życia postawię za to wszystko ;:108
Na malinówki i krzyżówki ślini się mój m
ObrazekZdjęcia nie bardzo ,bo uraczyli mnie nowym sprzętem :evil: ,a ja jestem ponoć atechniczna ...
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22

Post »

ida74 pisze: Cheroki -zanikają mu liście ObrazekW zeszłym roku też to miałam -co robić ,bo zapomniałam
....no wlasnie u mnie to samo :( Kozula pomocy :!:

Idus pikne te Twoje pomidorasy :D
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”