Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Już róże?
I to Falstaff już kwitnie..? :roll:
Pięknie ;:138
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Melduję się :wit , bo jakoś mnie za dużo omineło . ;:223
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aniu - LO faktycznie pięknie pachnie. Mam dwie, ale jedna rośnie wyżej (była mocniejszą sadzonką, choć gołokorzeniowa i sadzona później od słabszej doniczkowej).

Izuś - Pink Hit ma prawdopodobnie Monia (vertigo), no i Gosia (Deirde). Kwiaty (wg info Gosi) trzymają się nawet do 3 tygodni, więc super.

Jadziu
- no ja przynajmniej nie muszę się czaić (chyba że rodzina zaprotestuje ;:224 ). Falstaff to moja ulubiona róża. Mam ich 5 w sumie. Szkoda, że nie mogę uchwycić tego koloru, bo jest niesamowity ;:108

Moniś
- te pomidory są właśnie doniczkowe :wink: Rosną 4 sztuki w donicy. To takie mniejsze pomidory, te większe muszą w gruncie, niestety.

Aga - no widzisz, bo u mnie użytkowe na równi z ozdobnymi ;:108 Lubię jeść, no co :oops:

Aniu
- Falstaff na ścianie jest pierwszy, ale te w polu go gonią (ciekawe ile będzie różnicy, ale te w polu są cały dzień na słońcu, ale ten na domu to tylko rano, do południa.

Fabi
- jak się cieszę, że zajrzałaś ;:138 Ja też muszę do ciebie, bo już tam pewnie ogród pęka od kwiatów ;:224

Dziś zaczął się rozwijać Rouge Cardinal - zapowiada się wspaniale ;:65
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Codziennie coś nowego :wink:

Rouge Cardinal (coś ten upał chyba mu nie służy, bo te płatki takie powyginane :roll: )

Obrazek

I razem z Nike:

Obrazek

A tu Pink Hit w całej okazałości:

Obrazek

I pojedyńczy pęd z pąkami:

Obrazek

Nowości ciąg dalszy - dziś po raz pierwszy Rysiek skosił trawę :;230

Obrazek

A potem ja poprawiałam :? No cóż, nikt nie jest idealny - przynajmniej przyjął krytykę i obiecał poprawę ;:224

Wczorajsze pąki cytryny skierniewickiej:

Obrazek

A dziś...

Obrazek

Jezuuuu, jak to pachnie - jak wszystkie się otworzą, to będzie coś niesamowitego ;:65

I jeszcze jedna próba uchwycenia koloru Falstaffa - trochę lepiej, choć dalej nie to :|

Obrazek

I innne jego kwiaty:

Obrazek

Jagody kamczackie, zebrane kilka dni temu (fotka się gdzieś zawieruszyła :wink: ):

Obrazek

Więcej nie udało się zebrać, bo komary atakowały jak wściekłe :evil:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ach, jagódki, pozostało już tylko wspomnienie :)
Cytryna skierniewicka podobno może mieć olbrzymie owoce. Ja mam mały egzemplarz, kupiony w kwietniu, więc na razie popatrzę na Twoje pąki i kwiaty :D tylko zapachu nie da się przesłać.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

dominikams pisze: Nowości ciąg dalszy - dziś po raz pierwszy Rysiek skosił trawę

Obrazek

A potem ja poprawiałam :? No cóż, nikt nie jest idealny - przynajmniej przyjął krytykę i obiecał poprawę ;:224
Jeny!!!
Musiał aż rok upłynąć zanim dopuściłaś go do kosiarki :roll: :shock: Biedny chłopina, tak się cieszył... i jeszcze opr. dostał, co za jędza!!
Popatrzcie sami, tylko po prostej mu pozwoliła jechać ;:223 ... od razu mi się przypomniała historia, jak M remontował kuchnię... pojechał do pracy a my we 2 dziewczyny pomalowałyśmy całą kuchnię, bo już tylko malowanie zostało, a jakoś nam się nudziło. Kiedy skończyłyśmy, wpadłyśmy na pomysł, by zadzwonić i spytać czy możemy coś w kuchni pomalować, tak, żeby mu kawał zrobić ... wtedy łaskawca pozwolił nam pomalować jedną ścianę, za kredensem :;230

Powojniki rewelacja, jak Ty to robisz? :shock: O różach nie wspomnę, ale na tym polu radzę sobie lepiej.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż, to ja może jeszcze dodam, że dopuściłam go tylko dlatego, że zerwała sie linka od napędu, więc nie jest łatwo kosić ;:224 (napędu nie używam cały czas, ale na prostej obowiązkowo). No to pomyślałam, że trudno - niech skosi :;230 Oczywiście brzegi przy rabatach robiłam ja, i z tyłu między winoroślami, bo on nieobyty, jeszcze by mu poleciała nie tam, gdzie trzeba :wink:

Pokazałam mu jak ma jechać, żeby nie zostawały paski nieskoszonej trawy, no ale cóż - chłopy chyba nie zwracają uwagi na takie drobiazgi - jak się biedak zapytał, czy dobrze - bardzo z siebie dumny :;230 to odpaliłam kosiarkę i po poprawkach stwierdziłam, że teraz już jest dobrze :;230 Oj jędza, to fakt, ale jak można zostawić takie paski? No przecież jak się jedzie to chyba widać te sterczące ponad poziom źdźbła? Mi się nigdy nie zdarzyło odstawiać takiej fuszery, więc nie będę litościwa - dyplomu do tego nie trzeba :twisted: :;230
Ciekawe jak mu pójdzie za tydzień :mrgreen: ;:65

A powojniki? Nie mam pojęcia, dałam im obornika pod nogi, w maju podsypałam nadmanganianem potasu, bo jeden coś chyba zaczął więdnąć, i jest dobrze :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zielona_Ania pisze:Ach, jagódki, pozostało już tylko wspomnienie :)
Cytryna skierniewicka podobno może mieć olbrzymie owoce. Ja mam mały egzemplarz, kupiony w kwietniu, więc na razie popatrzę na Twoje pąki i kwiaty :D tylko zapachu nie da się przesłać.
Aniu, moja Skierniewicka kupowana była jakoś późną jesienią, jako mała sadzoneczka. Póki co niewiele urosła, ale wypuściła pąki :D Skierniewickie podobno bardzo wcześniej zakwitają.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wiesz.... trzeba było pochwalić, a potem poprawić np drugiego dnia , jak pójdzie do pracy :;230 Kobiety są jednak strasznie wymagające, myślałam, że tylko ja tak mam, ale na szczęście są gorsze przypadki :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakbym chwaliła, to by następnym razem było to samo :wink: No ale pochwałę dostał, czy coś w tym rodzaju :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze: czy coś w tym rodzaju
:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie uchwyciłaś Falstafa . Ma taki niespotykany kolor . Niestety chłopom trzeba zawsze tylko mówic ,że wszystko jest OK wtedy znów się zabierają do robty inaczej chęć im odchodzi . Wiesz przecież ,że to duzi chłopcy . na pewno cytrynowy zapach się wszędzie unosi . Trawka jak marzenie 1 owoce już zaliczone
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
magdala

Post »

Ale tego trawnika to trochę macie do koszenia.... :?
Ja próbowałam kosić ,ale u nas to miejscami jest pod górkę - męczące strasznie,więc
pozostało to męską domeną :wink:

Dominiko - z niecierpliwością czekam na Twoje winogrona- żeby tak jeszcze mozna było wirtualnie przekazywać smak poszczególnych odmian...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - cóż, może się nauczy (w końcu to nie jest jakieś strasznie skomplikowane zadanie :;230 ). Jak sąsiadka mi opowiadała, że jej mąż tak pięknie kosi trawę, bo np. szwagier kosi beznadziejnie, to się w duchu śmiałam, no bo jak można nie umieć kosić trawy :;230 Ale widzę już, w czym rzecz ;:14 Za tydzień lekcja nr 2 :;230

Madziu - trawnika jest trochę, i będzie jeszcze więcej (jak się w końcu weźmiemy za obrabianie dalszych części), ale cóż, ja lubię trawkę :D Poza tym na jesieni darniujemu z tyłu, gdzie są posadzone winorośle przerobowe, więc będzie dużo łatwiej z koszeniem.
Jeśli chodzi o owoce (winogron), to w tym roku to jeszcze nie będzie szału, ale za rok powinno być już naprawdę porządne owocowanie i mam nadzieję, że zaowocuje więcej odmian. Wtedy być może jakiś spotkanie forumowe i degustacja? :wink:
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

dominikams pisze:Pokazałam mu jak ma jechać, żeby nie zostawały paski nieskoszonej trawy, no ale cóż - chłopy chyba nie zwracają uwagi na takie drobiazgi
Szkoda, że moja żona nie ma zamiłowania do ogrodnictwa, a może po prostu wygodniej jest udawać, że koszenie trawy to coś bardzo skomplikowanego? ;)
Może Twój mąż przyjął podobną taktykę? :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”