Zielony Zakątek - LUCY 09
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Asiu, wypluj to słowo! Bo jak te bestie się dowiedzą, że tam są hosty to będę musiała straż postawić.
a to ty je w tajemnicy przed nimi posadziłaś 

No tak, bo przecież inaczej nie da się. Mam nadzieję, że nie podsłuchały naszej rozmowy...
No proszę najpierw kolekcja żurawek, a teraz hosty - imponujące.
Ślimaki obrzydliwie, ostatnio plewiąc zobaczyłam jak rozdziawił paszczę tak, że mysz by mu się tam zmieściła.
pozdrawiam

Ślimaki obrzydliwie, ostatnio plewiąc zobaczyłam jak rozdziawił paszczę tak, że mysz by mu się tam zmieściła.

pozdrawiam

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam w założonym Wątku...spora kolekcja hot i żurawek...ciekawie zapowiada się Twój ogród...szybko się zagęści i będzie bosko... 

Marylko miło, że do mnie zajrzałaś. To prawda, że szybko się zagęści i urośnie. Ale najgorsze jest to, że rośliny nie mogą jeszcze mieć swego docelowego miejsca dopóki teren wokół domu nie będzie uporządkowany. Ale ma to i swoje plusy mam czas aby wszystko przemyśleć, poznać rośliny, ich gabaryty i tempo wzrostu. a przy okazji troszkę się rozrosną bo potrzeby mam duże.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucy- śliczna ta "hosta" na ostatnim zdjęciu
Jak ma na imię ten wytworniś?

Jak ma na imię ten wytworniś?

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy ślimaki są może ładne, chcą się najeść, a my z nimi walczymy 

- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Witaj Lucynko, dzisiaj pospacerowałam po Twoich włościach. Mamy wiele takich samych roslin.
Tez jestem wielką miłośniczką host i żurawek. Ale ślimorów to Ci nie zazdroszczę, aż dziw, że nie dobrały się do host. Czy je czymś podsypujesz?
Tez jestem wielką miłośniczką host i żurawek. Ale ślimorów to Ci nie zazdroszczę, aż dziw, że nie dobrały się do host. Czy je czymś podsypujesz?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też lubię hosty bo są bezobsługowe.
Żeby tylko było u mnie mniej ślimaków to byłoby dobrze.
Ale jak piszesz masz czas przemyśleć jak i gdzie je posadzić no i do przygotowanej odpowiednio ziemi.
Doradzam Ci jeśli mogę, zmieszać ziemię z popiołem drzewnym lub ostrym piaskiem posypać dookoła grubą warstwą.
Ograniczy to znacznie inwazję ślimaków w razie ich ataku.
Żeby tylko było u mnie mniej ślimaków to byłoby dobrze.
Ale jak piszesz masz czas przemyśleć jak i gdzie je posadzić no i do przygotowanej odpowiednio ziemi.
Doradzam Ci jeśli mogę, zmieszać ziemię z popiołem drzewnym lub ostrym piaskiem posypać dookoła grubą warstwą.
Ograniczy to znacznie inwazję ślimaków w razie ich ataku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Znalazłam Cię, jestem obrażona na całego, nic się nie pochwaliłaś
, nie wiedziałam, że masz wątek 
Od tamtego roku, dużo ci przybyło, bardzo ładne nasadzenia - oczywiście, już coś tam upatrzyłam dla siebie :P
O nie kochana, tak być nie może, nawiedzę cię lada moment, już wróciłam, to się bój

Od tamtego roku, dużo ci przybyło, bardzo ładne nasadzenia - oczywiście, już coś tam upatrzyłam dla siebie :P
O nie kochana, tak być nie może, nawiedzę cię lada moment, już wróciłam, to się bój

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Ewuś ten brytan to nasza maskotka- Zuza. Ma 7 lat i jest bardzo przyjacielska, zaliże każdego ( no prawie każdego) Od wczoraj jest obcięta (letnie ubranko) i wygląda trochę głupio ale jest zadowolona.
Majeczko moje ślimaki chyba stołują się u sąsiadów,
Witaj Tajgo-Basieńko. Cieszę się, że znalazłaś drogę do mnie. Myślę, że my wszyscy mamy podobne rośliny.
Kogrusiu- Grażynko może i hosty są bezobsługowe ,ale ile to trzeba sie na nie napatrzeć, aż oczy bolą.
Dziękuje za rady dotyczące host, pewnie skorzystam.
Agrażko- Grażynko Jak widzisz wątek założyłam jak ty się pałętałaś po świecie, nawet nie wiadomo gdzie.
Roślinki się rozrastają, więc jest ich więcej (ty o tym wiesz najlepiej) A zresztą jak sie pokazuje zdjecia to tylko te ładne ujęcia, chwastów i gołych placków nikt nie pokazuje a rośliny kwitną i przekwitają i właściwie już ich nie ma. Jak pstrykniesz zdjęcie to zostają z tobą cały sezon. I to jest ta magia takiego wątku. Oczywiście zapraszam cię serdecznie. Cieszę się, że ci się podoba u mnie. Mam jeszcze jedną niespodziankę, jak przyjdziesz zobaczysz ją pierwsza. 

Dwuletni pachnący jaśmin.

Azalia

Szynszyla Fia.

Majeczko moje ślimaki chyba stołują się u sąsiadów,

Witaj Tajgo-Basieńko. Cieszę się, że znalazłaś drogę do mnie. Myślę, że my wszyscy mamy podobne rośliny.

Kogrusiu- Grażynko może i hosty są bezobsługowe ,ale ile to trzeba sie na nie napatrzeć, aż oczy bolą.

Agrażko- Grażynko Jak widzisz wątek założyłam jak ty się pałętałaś po świecie, nawet nie wiadomo gdzie.

Dwuletni pachnący jaśmin.

Azalia

Szynszyla Fia.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy, gratuluję pięknej kolekcji host
Takich ślimaków nie zazdroszczę

Takich ślimaków nie zazdroszczę